ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: de4th »
krotka pilka z mojej strony: do boxa potrzebuje nowej lampy 100W... dostalem gratisowo 150W (uzywana przez 1.5 roku). Czy uzytecznosc bedzie podobna, bo nie wiem czy kupowac ta 100W czy zostawic stara 150W ? :)

jeszcze jedno.. na blaszanej plytce mam zmontowany caly uklad: zaplonnik, kondensator etc. i do niej dodatkowo przykrecony krotki, cienki kabelek z metalowa koncowka (nie umiem tego lepiej opisac, a nie mam cyfrowki pod reka ;(( ) ta koncowka nigdzie nie pasuje.. ryzyk fizyk wlaczylem lampe do pradu i dziala.. zastanawia mnie tylko jaka funkcje spelnia ow kabelek.. nie probowalem i nie mam zamiaru go dotykac na wlaczonym zasilaniu ;-PP
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2006 przez de4th, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik de4th nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Taka lampa co ma półtora roku to już ma małą sprawność, więc nie jest tak efektywna jak nowa, a po co przepłacać kilowaty, np taka używana 150W może dawać tyle światła co np nowa 100W.

A ten kabelek to może jakieś uziemienie??
  • 22 / / 0
Cannabis101 pisze:
Taka lampa co ma półtora roku to już ma małą sprawność, więc nie jest tak efektywna jak nowa, a po co przepłacać kilowaty, np taka używana 150W może dawać tyle światła co np nowa 100W.
no wiec od razu zapytam co sadzicie na temat lampy Natrium WLS-100 TC E40]Moc lampy[/b] 100W
Opis systemu E
Trzonek E40
Prąd pracy lampy 1,20
Bańka T46
Wykończnie bańki Pokryta
Pozycja świecenia Any
Str. Świetlny lampy [lm] 8400

... znajdzie zastosowanie w niewielkim boxie (2-3 roslinki)
Cannabis101 pisze:
A ten kabelek to może jakieś uziemienie??
mysle w tym kierunku.. tylko do czego mam go podlaczyc ; ]
Uwaga! Użytkownik de4th nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / / 0
Masz fotki tej swojej lampy??

Philips jest droższy, ale za tą samą moc oferuje 10700lum, czyli prawie 30% więcej światła za tą samą moc.
  • 22 / / 0
Cannabis101 pisze:
Masz fotki tej swojej lampy??
nie mam cyfrowki pod reka, moze to pomoze (aukcja allegro)]
Philips jest droższy, ale za tą samą moc oferuje 10700lum, czyli prawie 30% więcej światła za tą samą moc.
[/quote]

no jest drozszy.. 2x drozszy nawet.. potrzeba az philipsa do boxa 0,1m2 ? ; ]

musze ciac koszty, bo nie zaczne tej uprawy przed wakacjami ;} no wiem wiem.. na lampie nie mozna oszczedzac.. na ziemii, nawozach, pestkach tez ;] no to na czym? przepraszam za ot ;-P
  • 243 / / 0
Ale jeżeli mówisz tu o boxie 0,1 m^2 to spokojnie i 70W by ci starczyło nie philipsa, gdzieś na forum jest link do strony gdzie obliczysz potrzebną moc na daną powierzchnie. Ja na 0,2m^2 mam 100W Philipsa.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
czyli nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie... :/ , bede musial z nia do elektryka isc :/
  • 273 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
@Kruczy
A może poprostu nie dajesz szansy rozgrzać się lampie? Jeżeli jest ona używana to rzecz o której mówisz jest normalną koleją rzeczy. Zobacz na włączoną lampe w takimm stanie w ciemności. jeżeli lekko emituje światło znaczy że się przepala. Nigdy nie restartuj nagrzanego HPSa (włączony i nagrzany>wyłączony>odrazu włączony) Radze zakupić nową żarówkę. Jeżeli wszystko w balaście jest pod odpowiednią moc działać musi alles :) Zanim zrobisz to co napisałem podłącz układ BEZ KONDENSATORA. Ma on pojemność 12 mF a dla 150, 20 mF jest wymagane. Taki kondensator poci się przy 100W :)
@cannabis101
Oto link do kalkulatora:
KLIK
@de4th
Zaopatrz się w neonówkę (taki śrubokręcik do sprawdzania mocy) prąd zabija :] Jeżeli ten kabelek jest podłączony do blachy znaczy że uziemienie. Kable od uziemienia mają zazwyczaj żółto-zielony kolor
@dla wszystkich :)
http://www.allegro.pl/item88928798__lam ... nowa_.html Ciekawa oferta.

Dobra mykam :] Peace
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MASTERIO »
Mam pytanie moze troche z innej beczki a mianowicie chodzi mi o folie ktora dobrze odbija swiatlo
widzialem na filmie ze taka folia obijaja pomieszczenia i szafki sa rowniez dostepne w zagranicznych growshopah.
Znalazlem taka folie wizualnie jak na filmie bialo-czarna kiszonkarska.
Czy taka folia sie nadaje ??

http://sklep.sadownictwo.com.pl/index.p ... 00ab18feec

http://www.erg-bierun.com.pl/pl/02_t_folie_rolnicze.php
Polecam film o uprawie (link emule) : ed2k://|file|[DviX%20-%20ITA]%20-%20Marijuana%20Growing%20Top%20Quality.mpg|
214170544|1E4EF77DA2D16354A9753E02438BA56E|/
Lub w emule w opcji szukaj wpisz : [DviX - ITA] - Marijuana Growing Top Quality
  • 24 / 1 / 0
A jak to jest z żarówkami energooszczędnymi?

http://allegro.pl/item85287258_zarowka_ ... lumen.html

Naprawdę to taki dobry patent czy ściema?
Uwaga! Użytkownik Johnus_Pain nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.