Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 33 / 0
Wystarczy legitka ze szkoly
  • 477 / 18 / 0
Mam pytanie. Chciałbym wreszcie spróbować coś z RC, ketony, 4fma itp. i chcę zamówić sobie po 1g kilku substancji od jednego ze sprzedawców z tutejszego działu ogłoszeń. Czy mogę się spodziewać w praktyce jakichś nieprzyjemności, problemów, kłopotów?
To ważne dla mnie, bo mam sprawę w toku i ogólnie małe problemy z prawem więc nie chciałbym, żeby mi to pogorszyło sytuacje. Może lepiej zamówić na fikcyjne dane, ale swój adres? Co sądzicie?
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
  • 1049 / 10 / 0
Napisze Ci tylko tyle, ze skorzystalem z niektorych ogloszen na forum i raczej byly to przekrety na kase (nieliczne), nizli prowokacje policyjne. Poza tym, jesli nie masz w domu niczego nielegalnego, to czemu masz sie bac zamawiania legalnych odczynnikow chemicznych?
  • 438 / 3 / 0
kfap odradzam ci zamawianie czegokolwiek. Noithai zastanów się chwilę - wiesz jak wygląda procedura zatrzymania? Znasz precyzyjność testów policyjnych? Myślisz, że komukolwiek będzie się chciało bawić i wydawać pieniądze w celu odróżnienia amfetaminy od 4-FMA?
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 2362 / 31 / 0
alfachem pisze:
Myślisz, że komukolwiek będzie się chciało bawić i wydawać pieniądze w celu odróżnienia amfetaminy od 4-FMA?
Tak
BS
  • 438 / 3 / 0
derb pisze:
alfachem pisze:
Myślisz, że komukolwiek będzie się chciało bawić i wydawać pieniądze w celu odróżnienia amfetaminy od 4-FMA?
Tak
Myślę, że jak zużyją cały materiał na teście policyjnym, a następnie dadzą do podpisu zestrachanemu dziecku, że posiadał nielegalne środki odurzające, to sprawa na tym się skończy. :retarded:
Tym bardziej, że delikwent już jest na wycelowanym, więc raczej policji nie przekona, że to nie amfetamina tylko 4-FMA %-D
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 2362 / 31 / 0
nie mogą zużyć całego materiału na teście policyjnym, ponieważ będą w dupie, jeżeli oskarżony przed sądem zażąda jednoznacznego dowodu w postaci analizy chemicznej. Szybkie testy wykrywały cukier jako amfetaminę.

Ale masz rację, jeśli ktoś jest na tyle głupi, że mając legalny związek zostanie namówiony do podpisania niekorzystnych dla siebie zeznań to ma problem, ale to z własnej głupoty
BS
  • 1049 / 10 / 0
alfachem - dobra rada, wczytaj sie uzwaznie w wypowiedz derba, bo to On ma racje. Jesli wyjdzie na tym ich tescie, ze to nielegalne, to nie przyznajesz sie do niczego i spokojnie zadasz testow laboratoryjnych na stwierdzenie jaki to zwiazek chemiczny, jesli materialu brak - prokuratora umarza sprawe.
  • 934 / 12 / 0
Policja do testow uzywa jakies 50mg maks, mialem nieprzyjemnosc byc dwa razy podczas takiego testu, i jakos nie widze opcji zeby policjant zuzyl np 1g do tego, proponuje zobaczyc jakiej wielkosci jest ta testowa saszetka z odczynikiem (uzywane sa te z NARKO-2) wyposazona jest w taka szpatulke do wsypania probki, ktora ma kilka mm szerokosci. Druga sprawa to mysle ze sposob postepowania z podejzana substancja jest scicle okreslony i w przypadku wstepnego wykrycia nielegalnej substancji, naklada obowiazek pozostawienia czesci do dalszej analizy.
  • 507 / 11 / 0
Przepraszam jeśli pytam o coś, o co sto razy pytał ktoś inny, przyznaję bez bicia że nie czytałam tych wszystkich tematów, za duży galimatias, poza tym jestem nieco zgrzana i widzę podwójnie. Cięzko się czyta co chwilę przysypiając i budząc si dopiero po pieprznięciu głową w biurko. Nie chcę nic zamawiać, ale wysłać (babcia mi się rozchorowała :-(), chodzi o wysyłkę clonazepamu do Danii.

Do tematu: ktoś może ma jakieś doświadczenia w wysyłaniu... leków dla chorej babci do tegoż kraju? Same leki myślałam wysłać w książce (z dziurą w środku), tak, aby po wzięciu koperty do ręki nie wzbudzała żadnych podejrzeń, "ktoś wysłał książkę", ot i tyle. Czy duńska straż graniczna jest bardzo upierdliwa niczym wrzód na dupie i dociekliwa, na kształt polskiej policji po złapaniu dzieciaka z 0,04g trawy?

Może kurier byłby bezpieczniejszy?
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.