ODPOWIEDZ
  • 152 / 8 / 0
Co dokładnie mniej wiecej moze sie stac po połączeniu beta blokerów z jakimś stymulantem ? Czy to moze jakoś trwale uszkodzić serce ?
  • 519 / 2 / 0
Polecam Ci przeczytanie tego tematu: http://talk.hyperreal.info/leki-nadci-n ... z0wrbzGXRD
  • 30 / / 0
Siedząc wczoraj poczułem dziwne osłabienie, w ostatniej chwili załapałem że serce mi powoli staje... Pomyślałem że umieram już, lecz po sekundzie serce zaczęło zasuwać jak nigdy w życiu (myślałem że przez klatę wyskoczy, jakby ktoś był to by słyszał bicie mojego serca, rzucało mną), byłem zszokowany. Po chwili dalej było mi słabo, przerażony nie wiedziałem co zrobić, wstałem i zacząłem chodzić po pokoju żeby rozpędzić serce, lecz jak tylko usiadłem, dopadła mnie ta sama akcja tylko w porę zareagowałem i zacząłem skakać i robić przysiady :-D , wybiegłem następnie na dwór żeby ktoś mi pomógł, gdyby znowu miało to się stać. Uspokoiłem się potem trochę, lecz najdziwniejsze było to że serce biło cały czas arytmicznie 8-( . Wróciłem na chatę połknąłem 2 tabsy magnezu. W szoku wybrałem się po paczkę aspiryny. Potem siedziałem zeschizowany z ręką na szyi. Co jakiś czas wstawałem i chodziłem żeby przyspieszyć puls. Nażarłem się strachu jak nie wiem co. Dzisiaj już było normalnie, znaczy się prawie normalnie, rytmiczny puls, tyle że jakoś słabo serducho wali. Dodam że serce u mnie zasuwa zawsze szybko, mam zazwyczaj wysokie ciśnienie. Z używek biorę codziennie benzo+alko (w tamten dzień nie brałem nic), kodę co drugi dzień, czasami dopalam mieszanki lub w33d, no i psychodeliczne smakołyki, ale to czasami. Teraz trzęsę się jak wstaję, cały czas się boję że to znów się stanie.
Pomóżcie mi i powiedzcie jak to można nazwać, czy to arytmia? Dzisiaj czuję się dobrze, ale boję się, że to się powtórzy, bo w końcu serducho może stanąć na amen.
  • 509 / 3 / 0
breath pisze:
Siedząc wczoraj poczułem dziwne osłabienie, w ostatniej chwili załapałem że serce mi powoli staje... Pomyślałem że umieram już, lecz po sekundzie serce zaczęło zasuwać jak nigdy w życiu (myślałem że przez klatę wyskoczy, jakby ktoś był to by słyszał bicie mojego serca, rzucało mną), byłem zszokowany. Po chwili dalej było mi słabo, przerażony nie wiedziałem co zrobić, wstałem i zacząłem chodzić po pokoju żeby rozpędzić serce, lecz jak tylko usiadłem, dopadła mnie ta sama akcja tylko w porę zareagowałem i zacząłem skakać i robić przysiady :-D , wybiegłem ...
...przed dom, gdzie okuci w zbroje funkcjonariusze DEA brali szturmem Twoją bramę. Padłeś, myślałeś, że w ten sposób uda Ci się ukryć przed nimi w lukrecjach, jednak czujni żołnierze frontu walki o trzeźwość natychmiast Cię zlokalizowali; jeden z nich butem odwrócił Cię na plecy wykręcił ręce do tyłu... Chwilę potem leżałeś na podłodze w T4ce, gdzie rozegrała się scena rodem z kawałka A.O.
http://www.youtube.com/watch?v=pkuTdpEhfWw
Następnie okazało się, że na komisariat dowieziono Cię kilka minut po północy, kiedy syntetyk, którym był nasączony towar-sprawca całej tej katastrofy, znajdował się już na liście substancji dozwolonych, więc wypuścili Cię i przeprosili.
Ufff, jeszcze tym razem udało się uratować serce, ale kto wie, co będzie, kiedy zmieszam Pasibrzucha z Bobim...

Dzięki takim trylogiom mamy (użytkownicy mieszanek i min. mieszanek) taką, a nie inną opinię.
Chyba, że to nie był mikro-TR po mieszankach, to no offence i zostawcie to dla potomnych.

P.S.: W normalnym systemie prawnym (co, owszem, powtarza nieustannie JKM) prawo nie działa wstecz, więc w starożytnym Rzymie i tak by Cię nie wypuścili i mógłbyś mieć problemy z sercem ;]

edit, literówka
  • 30 / / 0
Hehe... masz chopie wyobraźnie :-). Głodnemu chleb na myśli, skoro wyjeżdżasz z tematem mieszanek, ja nie jestem użytkownikiem "mieszanek", lubię mixować za to ;-).
Do tematu, to nie jestem pewien co mogło być przyczyną. Dziwne bardzo to było uczucie, i mocno schizujące. Łatwo można powiedzieć żeby być spokojnym w takim momencie, aczkolwiek takie sytuacje związane z sercem ciężko jest opanować, i wpadają takie, a nie inne rozkminy.
Dzisiaj czuję się dobrze bo mam benzo przy sobie, przejdę się do lekarza i dam znać jak postępować w takich przypadkach.

P.S. Laska to był mikro-TrzeźwośćRaport :-)
  • 757 / 31 / 0
breath pisze:
Siedząc wczoraj[...]
Zostaw na dłuższy czas używki, kup sobie krople nasercowe (nie walerianowe a z konwalii) zwiększające siłę skurczu mięśnia sercowego, dobry magnez od firmy Olimp i zawsze pij dużo płynów na fazie.
  • 1098 / 7 / 0
Palpitacje serca.
  • 124 / 1 / 0
Serducho
Nieprzeczytany post autor: h3er »
Jakie substancje najbardziej szkodzą sercu, a jakie najmniej? Głownie chciałbym wiedzieć jak wpływa na nie mj, LSD, grzybki
  • 1611 / 34 / 0
Łączę 3 wątki: "Problemy z sercem (?)" + "Dla zmartwionych sercem temat..." (cezura na stronie 3 - widać po datach) oraz post powyżej.
A ty tej gościu nade mną - użyj szukajki zanim założysz nowy temat.
howk
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 509 / 3 / 0
breath pisze:
Hehe... masz chopie wyobraźnie :-). Głodnemu chleb na myśli, skoro wyjeżdżasz z tematem mieszanek, ja nie jestem użytkownikiem "mieszanek", lubię mixować za to ;-).
Do tematu, to nie jestem pewien co mogło być przyczyną. Dziwne bardzo to było uczucie, i mocno schizujące. Łatwo można powiedzieć żeby być spokojnym w takim momencie, aczkolwiek takie sytuacje związane z sercem ciężko jest opanować, i wpadają takie, a nie inne rozkminy.
Dzisiaj czuję się dobrze bo mam benzo przy sobie, przejdę się do lekarza i dam znać jak postępować w takich przypadkach.

P.S. Laska to był mikro-TrzeźwośćRaport :-)
Po prostu mam alergię na maczankowych sercowców, ci kolesie uważają, że Człowiek jest słabszy od pierwotnych bakterii ;]
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.