Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 31 / 0
zakazać wszystkiego i bedzie spokój!
Hidden mefedron User
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wsb »
Jemen pisze:
Chodzi mi o coraz większe zniewolenie. Największym wrogiem wolności jest syty niewolnik. Nie chce mi się już tłumaczyć.
jakies paranoje masz czy co? to np zakaz obnazania to tez zniewolenie i powinnismy moc latac z kutasem na wierzchu? wyobrazasz sobie jakbys siegal w sklepie po chleb lezacy dalej i zahaczal kutachem o inne, a potem kolejna osoba kupilaby ten, o ktory zahaczyles?
wlasnie na podobnej zasadzie jest z niepalacymi. jesli duzo osob to wkurwia i im przeszkadza, to czemu maja dostosowywac sie do nalogowcow? w swoim domu, przy herbacie, ksiazce - palcie. ale po co zasmierdzac zycie innym?
  • 463 / 6 / 0
palacze wyluzujcie
zobaczcie sobie jak to wyglada np w Londynie: w klubie nie palą - ale przed wejsciem jarają na potęgę
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 294 / 5 / 0
wsb pisze:
jakies paranoje masz czy co? to np zakaz obnazania to tez zniewolenie i powinnismy moc latac z kutasem na wierzchu? wyobrazasz sobie jakbys siegal w sklepie po chleb lezacy dalej i zahaczal kutachem o inne, a potem kolejna osoba kupilaby ten, o ktory zahaczyles?
wlasnie na podobnej zasadzie jest z niepalacymi. jesli duzo osob to wkurwia i im przeszkadza, to czemu maja dostosowywac sie do nalogowcow? w swoim domu, przy herbacie, ksiazce - palcie. ale po co zasmierdzac zycie innym?
hehe. czyli rozumiem, że to że nie obnażasz się jest spowodowane tylko tym, że jest to zakazane. spokoloko.
dwa, czy ktoś Ci wchodzi do mieszkania i zaśmierdza? nie. czy jak idziesz do banku/urzędu/jedziesz mpk to ktoś Ci zaśmierdza? a właściciel lokalu jest jak właściciel domu. to on decyduje co wolno, a co nie.
trzy, jeśli dużo osób "wkurwia i im przeszkadza" palenie przez tezetwu młodzież maryhułany, to czemu mają się do tego dostosować? zakazują tego, bo im się to nie podoba.
ok, ok. wiem, że to jest trochę inna bajka, ale i Ty masz rację, i palacze mają. cinszka sprawa.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 2497 / 51 / 0
Bylaby lekka, gdyby niepalacy chodzili dla knajp dla niepalacych, i przekonali, jesli sa w wiekszosci, albo bardzo im to przeszkadza, zeby ich niepalacy towarzysze wychodzili na fajke. Wtedy kluby dla niepalacych przynosilyby zyski i nikt by nie musial zabraniac wlascicielowi zapalic fajki we wlasnym lokalu. Ale niepalacy to cioty bez jajec, palacy to smierdzace cyniczne chuje, a nasz ustawodawca, to faszystowski bekart chory na wladze i majacy wszystkich w dupie(dlatego chuj im w dupe). Mam gdzies, to czy zakaz wejdzie czy nie, nie mam nic do gadania w tej kwestii, poza tym, ze papierosy sa be(porownojac plusy i minusy), ale kurwa kazdy niech sie truje czym chce, nikt nikogo nie zmusza do chodzenia do knajpy, nikt nikomu nie zabrania otwierania lokali dla niepalacych, a ci, co chca zabronic wlascicielowi pubu decydowania, czy jego wlasny lokal ma smierdziec dymem, ze rzygac sie chce i w oczy szczypie, czy ma byc pachnacy sekwojami i sprayem na komary, niech spierdalaja do jebanego nieistniejacego ZSRR, czy rownie nieistniejacej 3. rzeszy, zaleznie od pogladow.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 248 / 3 / 0
Bojownicy o wolność znowu na straży porządku, czujni jak ważki. Zajebisty pomysł z napisem na fajkach "Jestem jebanym idiotą", ja bym dopisał "Chuj Ci do tego, pale za swoje". Są kluby/puby dla nie palących, jest ich mało - mały popyt na tego typu miejsca jest widocznie. Tak czy owak taka ustawa nie przejdzie, to walka z wiatrakami. Czy lepiej żeby tłumy palaczy wyszły przed knajpy z piwem/drinkiem w ręku (patrz sytuacja na wyspach)? Aha zapomniałem alkoholu też zabronimy...
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
Tak jak napisał Gwynnbleid - zakażmy wszystkiego, wtedy będzie ok.
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Zostawić was na chwilę to naklepiecie trylion stron tematu.

Powiem w skrócie: fajki po kawie\piwie/fecie\dropsie/...\chujachmujach/na księżycu są zajebiste.

Ale ta myśl, że już nigdy więcej jest przynajmniej dla mnie lepsza niż wszystkie trzy miliony fajek, które spaliłem.

Nie, CzesiekFajka? :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2497 / 51 / 0
http://www.bibula.com/?p=2431
:D
to jest rozwiazanie
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 56 / 0
Palić przy kimś jest w pizdu niekulturalne, to gorzej jak pierdzieć, bekać i nasrać na stół, ale ni hu hu większość palaczy ma to w dupie. Bezwzględny zakaz palenia w miejscach publicznych, palacze dostaliście zbyt wiele szans! Miarka się przebrała %-D
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.