Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Pojechałeś z tą z biedry :) ja ostatnio w chwili natchnienia kupiłem gówno z Lidla - "Red Eclipse first". Pachnie fatalnie, smak jeszcze gorszy - a zapach kawy z rana to jedna z rzeczy które uwielbiam. Przy tej kawie tak nie jest .
  • 251 / / 0
dla mnie number one obecnie - tylko prima finezja ! :*)
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 381 / 11 / 0
Mi ostatnio strasznie podchodzi Jacobs Kronung, chociaż jak kupiłem i zalałem to była straszna, ale po kilku razach jest świetna a inne są straszne ;p
Anaboliczny dżentelmen.
  • 6 / / 0
Mi zdecydowanie najlepiej wchodzi Lavazza Gold, jako jedyna nie ma dominującego kwaskowatego aromatu
  • 3523 / 52 / 0
Jakie wolicie, rozpuszczalne czy parzone?JA dzisiaj ojebałem tyle kawy,że aż rzygać mi się chce :kotz:
  • 45 / / 0
Nie jestem wysublimowanym kawoszem, zadowole sie zwykla kawa rozpuszczalna. Czyli cos jak nescafe itp. Natomiast kupilem ostatnio "Cafe Special", chyba tak to sie nazywalo, praktcznie najtansza mozliwa kawa z kofeina. Chyba 5-6zl za 100g. I nie widze zadnej roznicy w smaku czy dzialaniu w stosunku do 2x drozszej konkurencji, polecam sprobowac.
Uwaga! Użytkownik boneless nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 1 / 0
Mielona Arabica królem jest!
Uwaga! Użytkownik suchysuchy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
W moim wypadku tylko i wyłącznie espresso.
W robocie mamy z automatu, gdzie dostać do zaparzenia ? pewnie w markecie ale zawsze zapominam sprawdzic.
Heh
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / / 0
Ta cała jak wy to nazywacie kawa naprawdę w czymś pomaga?
Piłem kilka razy, i w ogóle na mnie nie zadziałała...
Ze 2x nawet sypana z 4 łyżeczek, i nadal nic..
Jak to jest, że na jednych kawa działa, a na innych nie?
Na niektórych nie działa, bo tolerka, od kilku lat kawa co rano, to już uzależnienie..
Ale ja tolerancje mam zerową, a po wypiciu kawy czuje się tak samo jak przed.
Barba crescit, caput nescit
  • 1676 / 106 / 0
jak sie spodziewasz mega korby i wywalenia z butów to logiczne ze nie dziala...
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.