Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 685 / 10 / 0
Co do tego czy zwierzyłem się z tego że ćpam kodeinę to tak, gdzieś tam kiedyś z przyjaciółmi na jakieś popijawie się wygadałem no i raz jak mnie troszke poskręcało a nie miałem hajsu, nie chciałem ściemniać to normalnie powiedziałem kumplowi 'stary, pożycz mi 2 dychy, popłynąłem troche z kodeiną i dzisiaj jestem nie do życia, zakupie ze 2 opakowania żeby zejść z dawki i zrobić przerwę'.
Pod względem mojego ćpania są wyrozumiali. Czy rodzina wie ? Nie wie i ode mnei się nie dowie.
  • 734 / 3 / 0
U mnie to wszyscy cos cpaja, a przynajmniej ziola raz na jakis czas przypala, wiec to jakos nie jest wielka sensacja, ze costam biore. Zazwyczaj nie mowie co, ale kilka razy mi sie powiedzialo
  • 1179 / 9 / 0
A nawet jeśli znajomi nie "ćpają", tylko piją codziennie/co drugi dzień, to uważają że są zdrowsi od ciebie. Kurwa pod tym względem niektórzy są tak tępi, że to aż boli.
Całe szczęście wśród najbliższych czuję się dobrze. To ja zawsze byłem tym złym, który przychodził i przedstawiał im kolejny, szatański sposób na fazę;P Zazwyczaj ja testowałem pierwszy, dawałem mały raport z doznań i następny trip już we 2 albo 3.

Jednakże niedawno od znajomego i znajomej usłyszałem "ty tak już skończysz! to nie jest sposób na życie [bla bla]". Aż nie wiem skąd im to do głowy przyszło xD
  • 50 / / 0
zły temat
  • 466 / 4 / 0
Mnie wkurwia to że wszyscy walą fete to jest dobrze a ktoś wezmie coś z apteki to od razu cpun, tak uważają niekturzy moi znajomi.
  • 394 / 7 / 0
Ćpunku00 ja mam podobnie. Większość moich znajomych jebie fete lub koks a jak się dowiedzieli, że kodze to mnie mają za dewianta.
  • 226 / 4 / 0
cpun bo musi wpierdalac tabletki thiocodinu albo kruszyc antidol i sie w domoroslego chemika bawic.... a na chlanie jest spoleczne przyzwolenie, wciagnac kreske to dla niektorych lans a blanty to wrecz francja-elegancja
  • 1169 / 17 / 0
A prawdę mówiąc jakiekolwiek uzależnienie nie powinno dawać poczucia wyższości tzn. ja walę kodę a ty helmuta więc jesteś gorszy, lub ja piję alkohol a ty zażywasz narkotyki.

Doskonale sobie zdaję sprawę że to nie jest dla mnie dobre, i prawdę mówiąc b, dużo na to hajsu przepada oraz mój umysł jest otumaniony. Naprawdę chciałbym przestać ale z drugiej strony to po prostu lubię.
  • 1179 / 9 / 0
FGZ pisze:
A prawdę mówiąc jakiekolwiek uzależnienie nie powinno dawać poczucia wyższości
Gorzej jak ci je da, wtedy siedzisz po uszy :D
  • 226 / 4 / 0
gzyp pisze:
FGZ pisze:
A prawdę mówiąc jakiekolwiek uzależnienie nie powinno dawać poczucia wyższości
Gorzej jak ci je da, wtedy siedzisz po uszy :D
ele chyba pozornie ;) i witamy w siwecie alkocholikow...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.