Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 1 / 0
Bardzo przydatne informacje :-) dankuwel
Ale zastanawia mnie czy łączenie Ginkgo biloba (nturalne Inhibitory MAO) w połączeniu z SSRI nie jest zbyt ryzykowne?
  • 96 / 1 / 0
Bardzo przydatne informacje :-) dankuwel
Ale zastanawia mnie czy łączenie Ginkgo biloba (nturalne Inhibitory MAO) w połączeniu z SSRI nie jest zbyt ryzykowne?
  • 3206 / 176 / 0
Warto może dodać melisę. Nie tylko ma właściwości uspokajające, ale też antyoksydacyjne. Wypadałoby wtedy pić "po" :) I ma całkiem smak.

Źródło: angielska wiki.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2012 przez ItvH2erPPPWR, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3206 / 176 / 0
Warto może dodać melisę. Nie tylko ma właściwości uspokajające, ale też antyoksydacyjne. Wypadałoby wtedy pić "po" :) I ma całkiem smak.

Źródło: angielska wiki.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2012 przez ItvH2erPPPWR, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 1 / 0
Witam serdecznie,

Proszę poświęcić pare minut i przeczytać kilka słów o mnie.

Swoją przygode z używkami zacząłem stosunkowo poźno bo w wieku 19 lat (czekałem aż zdam mature) i bylo to mj. I tak przez 3 lata od czasu do czasu w grupie znajomych umijaliśmy sobie czas. W wieku 22 lat probowalem grzybów, teraz testuje RC - od tygodnia. Na tapete wziąłem do tej pory:\

ho-met - bardzo pozytywnie na mnie działal, dawka 30mg, fajne myslenie, duza motywacja do działania w wyniku licznych przemyslen. Cały czas wydaje mi sie ze dąze do tego co postanowilem podczas tripu
5-meo-mipt w dawce o dużo za dużej, pod wplywem alkoholu - generalnie mocna stymulacja, otepiony umysl bardzo mi sie nie spodobał
etylofenidat - fajne pobudzenie, nienachalne, cisnienie akceptowalne 140-80/90 a z natury jestem niedocisnieniowcem i mam 110/60 max, RC uzyty w celu zobaczenia jak to jest "podnieść" sobie motywacje, chec do dzialania i ten efekt udalo mi sie uzyskać. Jak juz wspominalem mam zazwyczaj niskie cisnienie, cierpie na chroniczne zmeczenie co bardzo mnie denerwuje, bo nie ma we mnie checi do jakiegokolwiek dzialania. (dawka uzyta do testow to max 100mg sniffem)
3 mmc - przyjemna euforia, wyostrzone widzenie, pobudzenie nie tak jak przy etylofenidacie ale za to wieksza chec do rozmowy, cisnienie po dawce 250 mg oralnie i 1h od przyjecia dochodzilo do 160/110 puls do 95

Tryb życia:
Na codzień cwicze 4x w tygodniu na siłowni, 2-3 razy w tygodniu biegam, generalnie cale zycie mam doczynienia ze sportem, od 2 lat bawie sie w diete, suplementacje, staram sie zdrowo zyc. Jestem bardzo wrazliwy psychicznie, jakiegolwiek problem, szczegolnie z miloscia powoduja u mnie duze zniechecenie, chec powrotu do milosci mimo ze to ona mnie skrzywdzila. Nie boje sie plakac :) jesli chodzi o stres zycia codziennego - nie wystepuje, nie potrafie sie denerwowac egzaminami - jestem zawsze przygotowany, pozytywnie nastawiony, wywoluje to u mnie pozytywne napiecie, jedynie co wplywa niekorzystnie na moj stan psychiczny to sytuacja z byla dziewczyna i ew. klotnie w domu rodzicow jak zjade.

Ja a RC:
Zjazdy nie występują, po przetestowaniu ww. substancji nie mialem dola psychicznego, zlego samopoczucia, ani razu nie wystepowal jakis dziwny body load, odmierzałem okreslona ilosc substancji, aplikowalem i cieszylem sie efektami, bez zjazdow. Jedynie co to za pierwszym raze jak zaaplikowalem hometa to nie moglem zasnac do rana. Jako ze musialem wstac o 5 to pospalem dopiero w ciagu dnia.(dosyc silna stymulacja wystapila polaczona z dziwnymi myslami)

Jako, że pozytywne działanie jak sądze jest wynikiem "czystego" organizmu - alkohol ostatnio rzadko(w ciagu roku moze z 10 razy grubiej), papierosow nigdy nie palilem, kawy nie pije, sport, dieta, witaminy, duzo zielonej herbaty, woda (do 4 l dziennie), zma na noc (413 mg magnezu, 15 mg cynku, b6) i inne suple "pod silownie"

Wychodze z załozenia ze zdrowie jest najwazniejsze stad tez ww. pomiary. Do tego chcialbym zbudować trzon suplementacji aby moc sie jeszcze pobawic z rc bez negatywnych (szczegolnie dla mozgu - pamieci) efektow ubocznych. Oto moja propozycja: (skupiam sie na suplementacji pod RC)

ALCAR 3x1g dziennie - rano, po poludniu, przed snem
Animal Pak (zestaw witamin) http://www.sfd.pl/sklep/Universal_Nutri ... s2380.html przepraszam za link, ale chce pokazac jakie to sa witaminy
ZMA - porcja przed snem
Gaba/Phenibut i tu mam do was pytanie co jest lepsze? Jak te substancje dzialaja na serotonine? Chciałbym stosować którys z tych srodkow celem odpoczecia od stymulantów i lepszej regenracji, mam problem z glebokim, pelnym snem - w tygodniu wstaje o 5 rano. wiec w celu regeneracji i w dniu bez stymulantow chcialbym o 22 chcialbym pojsc spac
5-htp stosowac doraznie, w przypadku obnizenia samopoczucia? i tak na co dzien jest niskie, wiec moze i tak mam jej niski poziom serotoniny? a moze chroniczne zmeczenie wynika z obnizonego cisnienia i lepiej kurować się koniaczkiem?
Coś na osłone wątroby/nerek?
zolpidem? mysle ze uda mi sie znalezc dojscie do tych "supli" jak go dorwe to nie mieszac z gaba/phenibutem?

Co byście dołożyli/zmienili w tym zestawie? Do wydania mam +-1000pln

Ze sportu nie mam zamiaru rezygnować, uważam, że wymówki są domeną słabych toteż mimo zabawy z rc, nie dam się ! Na brak apetytu nie narzekam i nie mam z nim problemu.

Przetestować chciałbym jeszcze 2cp, brefedron, pentedron, 6apb, 4-AcO-DMT, zostalo mi jeszcze 700mg 3mmc i 800 etylofenidatu. Na weekend planuje tylko tryptaminki(pewnie aco DMT) nie planuje mieszania stymulantow z psychodelikami. Raczej wszystko chce brac solo, ewentualnie 6-APB ze stymulantem typu etylofenidat lub 3mmc.

Dziekuje wszystkim, którzy dobrnęli do końca moich wywodów i choć trochę przyczynią się do podratowania zdrowia :)

Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Pizarro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 311 / 4 / 0
Plan masz ambitny. Może dobrze ,że tak późno zacząłeś z zabawą ,bo wielu zaczyna dużo wcześniej. Widzę ,że hajs masz. Mózgu też nie brakuje. Widać jesteś zdrowy chłop - siłka, bieganie, suple. Daj znać jak wpływa RC na to co robisz na siłowni ,bo mnie to interesuje, bo sam chce spróbować czy to może się udać i jak trzeba być zawziętym.
  • 162 / 4 / 0
A co myślicie o tych różnych herbatkach na oczyszczenie wątroby itp? działa to?
Np coś takiego http://lekiznatury.pl/pl/2049-herbata-z ... ctive.html
  • 1259 / 10 / 0
acetylocysteina - ACC (200,400 OTC) - rpodukt po prostu niezbędny w ciągach substancji typu proleku (dopiero produkt metabolizmu wykazuje działanie) jak kodeina albo DXM, dawki ich zwykle są dziesięcio-piętnastokrotnie większe niż typowych substancji aktywnych.
acetylocysteina jest niezbędna na drodze wątroba->nerki, przy niedoborach (w ciągach).
gorąco polecam
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
poprosze o zrodlo informacji dot punktu 24 czyli selegeline
  • 1241 / 9 / 0
poprosze o zrodlo informacji dot punktu 24 czyli selegeline
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.