Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Ja bym na pierwszy raz sugerował tak 10-15 g mimosy i do tego 3-4 ruty. Jeśli wszystko dobrze sie przygotuje i składniki są dobrej jakości, to może być już naprawdę mocne doświadczenie.
  • 47 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: maya »
hej kurwik .... miałem doswiadczenia z ok 12 g mimosy i 3-4 g ruty i nie wyobrazam sobie , że może być mocniej . sporo też zależy od przyrządzania wywaru . jeśli będziesz gotował odpowiednio długo ( 5-6 godzin ) uwazając , żeby woda nie bulgotała to na pierwszy raz zrobiłbym z nie więcej niż 10 gr . wiekszość poleca i preferuje jednak robić wywar nie z ruty a z caapi , która jest bardziej nauczycielska , bardziej przyjazna , opiekuńcza i więcej mozna wynieśc z podrózy . ruta do jakości tripu niczego nie wnosi od siebie - sprawia jedynie , żeby zwiazki z drugiej rosliny były dostepne dla organizmu ..... no i podkręca moc , ale tu naprawdę trzeba uważać . mówi się też , że mimosa i ruta sprawdza się u ludzi , którzy nie mają "chaosu" myśli . prawdziwie wizyjna jest caapi + mimosa lub inna zawierajaca DMT. na dawkę 10 gr ruty + 20 mimosy raczej się nie odważyłbym . to stanowczo za dużo.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Ciekawa sprawa z tym chaosem. Skąd to masz? Generalnie mętlik w głowie plus mocny halucynogen to kiepskie raczej połączenie.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 2 / 0
zauważyłem u siebie ale sporo osób to potwierdza . ruta + mimosa jest raczej szorstka , potrafi być brutalna i nie zna litości . przy caapi jesli nawet zdarzają się momenty chaosu i paniki łatwiej jest wyladować na cztery łapy . przy rucie i mimosie czuję się jak na ostrzu brzytwy - ciagła uwaga i pilnowanie oddechu - zawsze tuż za rogiem jest przerażenie . oczywiscie doswiadczenie moze być niesamowite i wartościowe , ale łatwiej jest przecholować .
poza tym , każdy jest trochę inny i takich wskazówek nie należy traktować jak wyroczni . najlepiej odkrywać samemu , ale zalecana jest ostrozność .
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Kurwik: Dawka zacna, na trzy razy starczy, hehe.

Moim zdaniem najlepszą mieszanką jest psychotria i banistera.
Ruta i minosa zostaje daleko w tyle. Oczywiście, można mieszać, jednak plus z minusem zawsze daje minus.

Ciekawą opcją jest też używanie ekstraktów iMAO i DMT. Coś dla eksperymentatorów.
  • 2244 / 23 / 0
Kiedyś trafiłem w necie na stronę, na której pisali żeby zaczynać od P. Viridis a mimoza, z racji na zawartość dmt jest dla bardziej doświadczonych. Ciągle wszędzie o tym doświadczeniu wałkują. Wiem natomiast, że w dżungli stosuje się do przyrządzenia napoju kilka rodzajów liany, w zależności od intencji.

Miałeś do czynienia z ekstraktami? Widziałem to w ofercie jakiegoś sklepu z zagranicy, bo u nas to gleba, wiadomo.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Wiadomo, trzeba zakasać rękawy, hehe.
  • 2244 / 23 / 0
W sumie.

"Nie zapomnij oddychać i patrz co się dzieje" To odnośnie tego co pisałeś, maya. Ciągła walka. Chwila słabości i można już nigdy nie ujrzeć słońca. Permanentne klapki na oczy, w innym wypadku.
  • 47 / 2 / 0
dokładnie .... to chyba najtrafniejsza i najbardziej użyteczna z porad jaką można dać odnośnie podróży z ayahuaską . właśnie wróciłem z bieszczad a w międzyczasie do domu przyszła paczuszka z lianą i liśćmi chalipongi .
  • 2244 / 23 / 0
W nienaruszonym stanie?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.