Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 77 / 1 / 0
moim skromnym zdaniem to jednak nie są łysiczki... brakuje charakterystycznego guziczka na kapeluszu...oprócz tego obwódka dolnek krawędzi kapelusza powinna być ciemna a nie jasna jak na zdjęciu
...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Właśnie brak cyca mnie zastanawia ale czasem cyca brak jednak. I z obwódką różnie bywa. Zbierz kildeisie 20 i będzie wiadomo co i jak. Albo 10-15 zjedz świeżych z rutą.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 38 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bun bwoy »
na moje oko to to dosyć przypomina łysiczki. ale czy na pewno - przekonasz się jak zjesz :-D jak stestujesz to napisz - wtedy też ruszam na miejscówkę zobaczyć czy już nie ma :-D. w końcu klimat się zmienia itd może faktycznie już są %-D
Get up and fight for your rights my brothers
Get up and fight for your rights my sisters
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Maly1989 »
A w jakim rejonie polski je zbierales?Ja zamieszkuje niedaleko 3miasta wiec jezeli ktos juz cos wie to pisac na gg :) pozdro grzybiarze
Uwaga! Użytkownik Maly1989 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
No co wy ludzie, oczy odjęło? Przecież to są zwykłe kołpaczki.
Powariowaliście chyba, łysiczki w czerwcu, pfff ;) Jeszcze nie ma grzybni nawet.
U mnie też już kołpaczków od cholery na łąkach, ale to niestety nie to. Pierwsze wyjścia polecam robić najwcześniej w połowie sierpnia, a tak na poważnie w połowie września.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
nie wiem co to za grzyby ale napewno nie lysiczka
  • 374 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Aha czyli w takim razie wszystko jasne - też mi się za wcześnie widziało na łysiczki;) Z tego co czytałem na erowidzie, i ogólnie na necie (nawet jeden raport jest na hyper) to kołpaczek też zawiera psylocybinę...Pewnie by tego trzeba było zjesc z 150, jak nie 200 żeby zadziałało :) ale wykażę się cierpliwością do jesieni :)
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Chyba 120 kołpaczków styka. A to co znalazłeś ma nóżkę jaką wewnątrz?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bobek123 »
U mnie w ogródku też rośnie sporo tych grzybów co ma na zdjęciu kildeis ale skoro to nie łysice to nie ma sensu ich zbierać
Uwaga! Użytkownik Bobek123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
kildeis pisze:
Z tego co czytałem na erowidzie, i ogólnie na necie (nawet jeden raport jest na hyper) to kołpaczek też zawiera psylocybinę...
Tak, ale odpowiedni gatunek.
Było na forum, search.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.