Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
czego nie polecasz brać nikomu ?
hera
113
39%
amfa
62
21%
LSD
2
1%
kokaina
7
2%
maria
7
2%
grzyby
1
0%
bieluń
67
23%
DXM
5
2%
benzo
15
5%
inne?
14
5%

Liczba głosów: 293

ODPOWIEDZ
  • 108 / 5 / 0
Benzodiazepiny są niezastąpione w niektórych zaburzeniach. Są często przepisywane długotrwale(szczególnie w USA) osobom z osobowością lękliwą-unikającą, dla odhamowania. Odwiedziłem w życiu wielu psychiatrów prywatnie. Przynajmniej kilkudziesięciu. Wielu z nich z uśmiechem na ustach na pierwszy rzut, dawało alprę. Podejrzewam, że sami jej przynajmniej próbowali. Mogę to wywnioskować ze sposobu w jaki przebiegała wizyta. Mało o chorobie, mnie(pacjencie), a dużo o samym leku i jego działaniu. Jeden nawet przyznał przepisując mi alprę, że od czasu do czasu zażywa estazolam.

@Jemedris 2mg to mała dawka. Powinnaś się cieszyć, że nie szamasz tego 8-10mg dziennie jak niektórzy, że nie musisz zwiększać dawki.
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.