Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
czego nie polecasz brać nikomu ?
hera
113
39%
amfa
62
21%
LSD
2
1%
kokaina
7
2%
maria
7
2%
grzyby
1
0%
bieluń
67
23%
DXM
5
2%
benzo
15
5%
inne?
14
5%

Liczba głosów: 293

ODPOWIEDZ
  • 108 / 5 / 0
Benzodiazepiny są niezastąpione w niektórych zaburzeniach. Są często przepisywane długotrwale(szczególnie w USA) osobom z osobowością lękliwą-unikającą, dla odhamowania. Odwiedziłem w życiu wielu psychiatrów prywatnie. Przynajmniej kilkudziesięciu. Wielu z nich z uśmiechem na ustach na pierwszy rzut, dawało alprę. Podejrzewam, że sami jej przynajmniej próbowali. Mogę to wywnioskować ze sposobu w jaki przebiegała wizyta. Mało o chorobie, mnie(pacjencie), a dużo o samym leku i jego działaniu. Jeden nawet przyznał przepisując mi alprę, że od czasu do czasu zażywa estazolam.

@Jemedris 2mg to mała dawka. Powinnaś się cieszyć, że nie szamasz tego 8-10mg dziennie jak niektórzy, że nie musisz zwiększać dawki.
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.