Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 31 / 0
bo noszenie wenflonu to żadna przyjemnośc? kiedy czujesz przy każdym zgięciu łokcia że Ci gówno siedzi albo w nadgarstku?
  • 377 / 37 / 6
Maskaradore mam 2 ebooki n/t wstrzyknięć (podskórne,domięśniowe,dożylne, śródskórne)
wrzucić ?
  • 1041 / 4 / 0
Odpowiem za Maskaradore - wrzuć, wrzuć. Ja tam się chętnie zapoznam z materiałem ;).
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2010 przez Opia, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 5299 / 106 / 0
Wrzuć, wrzuć. Jako że odzyskałem część programów a i dorobiłem się kilku jeszcze fajnych, a i jeszcze mam zamiar ogarnąć sobie flash (.flv, .swf), mogę nieco pomóc (.mpg) już teraz, wręcz od ręki - montowanie filmów w całość, zmiksowanie do wideo zdjęć, dołączenie tekstu, etc
  • 377 / 37 / 6
no to wrzucam , mam nadzieję ,że się przyda :cool:
http://www28.zippyshare.com/v/45131660/file.html
http://www46.zippyshare.com/v/28291443/file.html
a jak znajdę w swoich materiałach jeszcze jakieś notatki o kaniulacji to też wrzuce :finger:
  • 1611 / 35 / 0
No łał tej :-p
Possałem sobie i pobieżnie przejrzałem - masz za to plusa w Różowym ;-) Jak poczytam to się ustosunkuje do treści...

@Pillu - fajnie by było jakby taki filmik powstał - instrukten wideo dla potomności [H] aby uniknąć robienia sobie krzywdy... Teraz tylko kto ma kamerę?... No i ofiara też jest potrzebna - kto się poświęci i zostanie podźgany? ;-)
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 857 / 2 / 0
Ja mam kamere ale nichuja sie nie iniekcujuje. Jak ogarniecie kogos kto sie zgodzi na nagranie renki i igly to moge zrobic porzadnie zmontowany film. %-D
  • 909 / 20 / 0
Mogę posłużyć jako podkład, pod warunkiem, że podacie mi coś fajnego.
Umiem robić przeprost - to będzie niezły trik na takim filmie! Możemy ewentualnie napisać, że od iniekcji zrobił mi się przeprost (i to będzie taki iniekcjoodstraszacz).
  • 1611 / 35 / 0
Na tym filmiku musi być człowiek, który robi sobie sam perfekcyjny zastrzyk - np. Warszawski Ćpun, albo jakiś robocop z depresantów... Zresztą @Raoull - w Twoim mieście jest przynajmniej jeden chłopak wjebany w opio, chyba go znasz? - on byłby idealny. Taka moja propozycja.
Filmik ma być instrukcją "jak poprawnie i bezpiecznie wykonać samemu sobie iniekcję", a nie odstraszaczem.

edit:
@down -> chodziło mi o pana j. jakby co... a Gynoid jak ma ładne baciki to czemu nie :-p
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 857 / 2 / 0
Znam ale nie wiem czy byl by zainteresowany. Mysle, ze Gyno tez zna sie na rzeczy i byl by dobry instuktarz.
Hmmmm
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.