Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 523 / 2 / 0
CodeineLover pisze:
jeżeli otrzymaliśmy roztwór koloru białego (tak jak Thirteen) to znaczy ze pływały w nim jakieś nierozpuszczone źle odfiltrowane syfy
Nierozpuszczone? Przecież pisał że filtrował przez filtr strzykawkowy chyba 10mikronów :nuts:
Myślicie że antidol składa się tylko z kody, paracetamolu, i nieszkodliwej "masy tabletkowej", która jest zupełnie bez znaczenia? Weźcie do ręki ulotke antidolu i przeczytajcie skład, jest tam cała masa przeróżnych gówien! Przykładowo, Powidon(pvp) i krospowidon, rozpuszczalne w wodzie, jeśli ekstrahujecie pake antidolu w 30ml wody to napewno tego nie zobaczycie, ale już jak odparujecie to do 1ml, to przecież PVP nie wyparuje (to jest polimer) i dlatego roztwór staje się mleczny i filtrowanie nic nie daje. Poliwinylopirolidon należy do syntetycznych polimerów, według wiki jest nietoksyczny. Ale w czasie badań chyba nie przewidzieli że ktoś będzie go sobie ładował w mięśnie %-D
Anyway, jeśli ktoś ma zamiar sobie ładować pvp z antidolu, to zdrowia życzę.
roztwór paracetamolu i kodeiny można bezpiecznie podawać domięśniowo (taki roztwór jest bezbarwny)
Zgadza się. Ale roztwór kodeiny i paracetamolu to nie to samo co filtrat z antidolu :-)
  • 377 / 7 / 0
A ja dalej nie wiem jak ta laznie wodna zrobic... Wystarczy ze wstawie wode w garnku na gaz,zacznie sie gotowac i wloze tam miseczke z koda tak ? Bo wczesniej tak zrobilem tylko wsadzilem do tego garnka z woda szklanke grubsza,moze przez to nie odparowala woda ?
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 1196 / 10 / 0
Na chemii byles?

Garnek na gaz, do niego woda, do tego garnka drugie naczynie z roztworem do odparowania i tak to dziala. I niech ktos nie mysli ze wyparuje w dwie minuty.

To nie lycha z brownem, trampkiem itp, gdzie bulgoczace 2ml roztworu zmniejsza objetosc w pare sekund.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 7 / 0
Dobra to pewnie przez to ze pojemnik był szklany ale już ogarnąłem co i jak dzięki.
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 983 / 16 / 0
Pojemnik raczej kurwa jest szklany, bo w laboratoriach używa się zlewek itp. wynalazków nie wyszło ci, bo szklanka miała za grube ścianki.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2011 przez bzdaddict, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4 / / 0
Podanie kody domięśniowo spłyca jej działanie do działania samej kodeiny przynajmniej w moim wypadku na pewno nie poczułem jej metabolitu który to dopiero na mnie fajnie działa czyli morfiny, a sama koda jest słaba i jedyne co odczułem to delikatne działanie i małe źrenice wypita na pusty zołądek działa o niebo lepiej więc nie warto pakować sobie tego w mięsień, ale czego człowiek nie zrobi z ciekawości.
  • 3309 / 21 / 0
Sama kodeina jest nieaktywna. Są dwa główne metabolity: morfina (aktywna), norkodeina (do końca nie wiadomo, raczej nieaktywna/mało aktywna). Skoro coś poczułeś i miałeś zwężone źrenice to nie jest możliwe, żeby morfiny nie było, a kodeina się zmetabolizowała tylko do norkodeiny. Może po prostu spieprzyłeś podanie/ekstrakcję czy z czego tam brałeś kodeinę/byłeś wypłukany z enzymów/miałeś po prostu zły dzień (bo kodeina jest kapryśna i tak się mogło zdarzyć, że słabiej to czułeś).
sqrt(666)
  • 4 / / 0
Nie ma bata że coś spieprzyłem, ekstrakcje robiłem solą fizj z talvo forte 2x czyli około 600mg kodeiny w 10ml zapodane na 4 razy w ciągu 2minut trafiłem w mięsień jako tako mam troche praktyki w podawaniu i powiem że działanie było specyficzne i nie działało jak morfina ale działało co nie przytrafiło mi się ani razu przy podaniu p.o. kodeina też zwęża źrenice ale nie daje tego co morfina działanie było jednak puste jednak nie takie jak w przypadku gdy koda działa średnio/źle czy w ogóle. Nie wiem czy kogoś lepiej porobiło walenie kody i.m. chyba że tych na których koda działa słabo. Ja wale duże dawki, mam tolerke ale benzo+hydro+750-900kody daje niezłe nody czasami typowo morfinowe a jak jeszcze zarzuce do tego tramal... :] bynajmniej odradzam i.m. ktoś próbował i.v ;) ? morfina i.m lub i.v. wali 10x mocniej niż p.o. koda odwrotnie przynajmniej na mnie.
  • 3309 / 21 / 0
kodeina też zwęża źrenice ale nie daje tego co morfina
Nie, kodeina nic nie robi. Serio, metabolity są aktywne (lub nie), kodeina sama w sobie nic nie zrobi. To jest typowy prolek, czyli działa metabolit, a nie substancja, którą pożarłeś.
ktoś próbował i.v
To może być niebezpieczne dla życia. Na forum są nieliczni, którym się udało.

edit: biodostępność kodeiny oralnie to ~55%, więc nie warto ryzykowąć życia dla dwa razy mocniejszego działania.
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2011 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
sqrt(666)
  • 443 / 6 / 47
Melduję się, w akcie desperacji podawałem raz kodę i.v., ostry histaminowy wjazd, tępe i niemiłe uczucie w głowie, zero miłych efektów. Nie polecam. Dałem 1,5 paczki Antka, normalnie waliłem w owych czasach albo 50 albo 75 albo 100 mg majki dziennie, nie pamiętam do końca.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.