Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
w moim przypadku benza się rozkręca 3-4 h, potem ok 2 konkretnej fazy i powolny zjazd (ok 4-5 h drobnych halunów głownie słuchowych)
Wliczając zjazd (i benzowego spida) jutro wieczorem nie powinienneś czuć efektów poza drobną stymulacją i zmęczeniem (fizycznym i psychicznym)
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2008 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 612 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bill »
Nigdy Ci nie zejdzie. W ogóle to: Wyp ... nie no, bo mi znowu zablokują konto ...
Uwaga! Użytkownik Bill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sasquatch »
W sumie to jest przyjemnie. przepraszam za tamto. To był mały atak paniki. ALe widać ta dawka pozwala mi jeszcze odróżnić rzeczywistość od halucynacji. Raczej nie spróbuje już benzy drugi raz, bo hmm... nie podoba mi się. Za bardzo to wszystko jest podszyte strachem. Nie masz nawet czasu pomyśleć. Ale nie żałuje. Już wiem, że moja koszula umie pełzać po szafie :).

ps. W sumie można to usunąć.. ponisło mnie. Prosze o wybaczenie szanownych forumowiczów.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2008 przez inmda, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem najbogatszym z ludzi.
Mam błękitne niebo nad głową i zieloną trawę pod stopami.
  • 3251 / 361 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Zeby nie było podszycia strachem je sie bxm ot co.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 612 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bill »
jogurt pisze:
Zeby nie było podszycia strachem je sie bxm ot co.
Dobrze prawisz.
Uwaga! Użytkownik Bill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sasquatch »
Ale szkodliwe jes też :). Szczególne, że ja mam odrobinke nadwagi i boje sie czy serducho nie wysiądzie za którymś razem. Swoją drogą... jak to możliwe, że jestem senny? Skoro to stymulant to do rana powininem śmigać jak w zegarku, a tyczasem chce mi sie spać. Nie narzekam, bo chętnie odpoczne po tym czymś :). Jeżeli się zbiorę to chętnie napisze raport z mojej podróży.

Jedno mnie intereuje. Słyszałem o takich halucynacjach jak prawdziwi ludzie wchodzący do domu czy potwory tak realne, że nie można ich odróżnić od rzeczywistości. Tymczasem ja widziałem tylko jak cały dom oddycha i co jakiś czas lekka halucynacja w stylu: koszula wygląda jak...(wstaw coś). Zjadłem 2 gramy Benzydaminy.
Z drugiej strony może dobrze, że tak wyszło. To moje pierwsze spotkanie w zyciu z psychodelikiem. To była niesmowita podróż :).

Niespodzianka... jest 5 rano a tu mnie trzymają tak samo mocne haluny jak poprzednio. Może nawet mocniejsze. Tylko już przeszło działanie alkoholu... mam nadzieje, że tak mi nie zostanie na zawsze. To już 6 godzin :P. Odrobinke przydługo :).

EDIT:

Nie tyle gorsze halucynacje, co hmm.. Napierw myslałem, że już po sprawie. Halucynacje sie skończyły. Takie większe znaczy. A tymczasem będąc w WC zauwazyłem na podłodze 2 ptaszniki. Tak realne, że nie mogłem uwierzyć. Już nie przeźroczyste, ale białe. Było je widać. Wtedy sie przestraszyłem... a wiadomo. Strach napędza strach...im bardziej sie boisz, tym gorsze masz halucynacje, im gorsze masz halucynacje tym bardziej sie boisz.. :P. Teraz sobie siedze przy komputerze z zapalonym światłem i oglądam głupie seriale. Gdy na czymś sie skupiam np. granie czy ogląanie <czytać sie nie da po porstu... ja przynajmniej nie umiem przeczytać 2 stron w książce tak sie wszysto psuje.

I jeszcze pytanko. Przyśpieszone tętno <nieznacznie, ale jednak :)> oraz... mdłe uczucie w żołądku <ledwie przełknąłem 2 kromki chleba> to normalne objawy działania benzy, prawda? ;P. Wole sie upewnić :).

EDIT 2:

Temat mozna skasować. Jeżeli ktoś zaintersowany to w dziale Neuro Groove jest mój trip raport.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2008 przez inmda, łącznie zmieniany 3 razy.
Jestem najbogatszym z ludzi.
Mam błękitne niebo nad głową i zieloną trawę pod stopami.
  • 63 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Borys »
Anatol pisze:
Destylacja polega na tym, że na każdą saszetkę potrzebujesz ok 25-30 ml wody (1/4 szklanki), koniecznie chłodnej... samej wody z cipaczem nie szłoby wypić, jest okropna.
Kurwa 1/4 szklanki?! Właśnie wlałem do szklanki 1/4 wody i wsypałem 2 saszetki i obie mi się całkiem rozpuściły. Jak nie wiesz ile to jest 25ml to nie pierdol głupot bo przez ciebie straciłem 2 saszetki szmato.
I mijając kiści liści zapuszczam się do iści tajemnego świata...
  • 507 / 11 / 0
Nie mam siły przekopywać tematu, zaraz usnę na siedząco. [tak, znam opcje szukaj]

benzydamina + SSRI (konkretnie fluoksetyna) = ?

SSRI ostatnio brane 7.12
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
@sasquatch
Od podniecania się haloonami jest wątek ogólny ;]
Nie wiem czy wiesz, ale teraz jeszcze będziesz miał pół roku powidoki benzydaminowe i różne inne smugi i co i raz będzie ci się wydawało w ciemności że lezy jakiś przedmiot itp, wtopa koleś %-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 3251 / 361 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Genrealnie nie ma sie czym przejmowac, plamy na oczach (to chyba siatkówka) tez znikaja w koncu. Ja powiem ze na benzy to najczesciej wyginajace, powiewajace sciany, robactwo, ludzie w ciemnych miejscach i różne odglosy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.