Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
W ciągu 6 tygodni zużyłem 25mg alpry. Raz było to 0.5 mg czasami 1mg raz chyba 2mg. Nie brałem codziennie tylko raz na jakis czas. Ostatnie 1mg zużyłem 3 dni temu i teraz mam lęki, poce się cały, lekko drża mi ręcę. Ile taki stan może trwać? Może jakoś to zredukować albo przejść na inne benzo? Jak redukować to jak? Nie było to w ciągu ale widzę że tyle wystarczylo do uzależnienia ;/
  • 356 / 36 / 0
@RanPor
Jesteś lękowcem?
2 opakowania niecałe w 6 tygodni z przerwami może wywołać objawy odstawienne zwłaszcza jak się piło alkohol, brałeś niskie dawki więc co chcesz ryzykować, powinna ciebie interesować hydroksyzyna a jak Cię to nie uspokoi to włączyć pregabaline na czas do 2 tyg zacznij od 150mg jak nie zadziała podbij do 300, spokojnie to minie wiem że ciężko ale takie właśnie jest ten niepozorny Alprazolamum. Kwestia psychiki, nie podkręcaj sobie za dużo staraj się to z jajami wytrwać a jak serio już nie będziesz dawał rady no to tak jak mówiłem pregabalina, jeśli to nie zadziała i naprawdę będzie ci ciężko mimo upływu 2 tyg z pregabalina odstaw ja schodząc dziennie o z75mg i włącz Clonazepamum 0,5 mg dzień, redukując go tygodniowo o 0,125mg. I tak czy siak czy teraz czy po tym schemacie co przedstawiłem parę tyg będziesz musiał pocierpieć. Przy powilnej redukcji klona nie będzie to aż takie mocne. Oczywiscie najlepiej żebyś poszedł do lekarza i stosował się wg jego zaleceń. To jest tylko moja subiektywna opinia i się nią nie kieruj, takie rzeczy tylko pod okiem lekarza.
  • 5 / / 0
Niestety jestem lękowcem. Lek dostałem bo nie radziłem sobie po śmierci bardzo bliskiej mi osoby. Wcześniej nie brałem zadnych benzo tylko pregabe ktora odstawiłem 3 msc temu. Najwyzej wejde znowu na pregabaline. Mam nadzieje ze objawy bedą słabnąć z dnia na dzień. alkoholu praktycznie nie spożywam, zdarzy sie trzy razy w roku. Dzisiejszy dzień jakoś zleciał, musialem znaleść w sobie siłę żeby wyjść z domu z psem na spacer i ten spacer mi pomógł, ale do sklepu wejść kupić sobie coś do picia się nie odważyłem takie to są lęki po tej jebanej alprze. Wsumie odstawiam CT, pewnie jakbym zrobił z tydzień redukcji było by lżej. Dzięki za rady:)
  • 356 / 36 / 0
@RanPor jak rzuciłeś z buta to się nie dziw czemu głowa tak fiszuje, będąc lękowcem po odstawce lęki max x3, to nic złego że po śmierci bliskiej osoby brałeś benzo, po to one są żeby brąz doraźnie w kryzysowych sytuacjach lepsze to niż się załamać albo miałyby występować myśli s. Będzie git wróć do pregabaliny i potem z niej zejdź, lęki będą nadal, musisz znaleść jakąś alternatywę, albo być na lekach wybór należy do ciebie.
  • 356 / 36 / 0
@RanPor jak rzuciłeś z buta to się nie dziw czemu głowa tak fiszuje, będąc lękowcem po odstawce lęki max x3, to nic złego że po śmierci bliskiej osoby brałeś benzo, po to one są żeby brąz doraźnie w kryzysowych sytuacjach lepsze to niż się załamać albo miałyby występować myśli s. Będzie git wróć do pregabaliny i potem z niej zejdź, lęki będą nadal, musisz znaleść jakąś alternatywę, albo być na lekach wybór należy do ciebie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.