Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1667 / 305 / 0
No właśnie, pregaba ma bardzo specyficzne działanie. Na GABA musi wpływać tylko pośrednio, główne działanie polega na majstrowaniu przy kanałach wapniowych. Drugi taki dziwny lek z kategorii GABAergików to zolpidem. Też ryje beret w nietypowy sposób.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 93 / 5 / 0
30 kwietnia 2021NIghtKnight pisze:
a laczyl ktos pregabe ze stimami ? Slyszalem ze bardzo dobrze sie komponuja ale nie jestem fanem stimow takze nie probowalem.
Pregabalina ze stymulantami sprawia że osoby które nie lubią pobudzaczy nagle sie w nich zakochują. Na dodatek mam wrażenie ze jakby pregabalina działa wtedy mocniej
  • 578 / 180 / 0
@Teabadger
Pełno rzeczy które działa na GABA, nie działa tak jak benzo, wiec nie jest to w cale jakieś dziwne. Np. amanita Muscaria, Z-drugs, agoniści GABA-B, a nawet samo GABA. Ludzie się jakoś przyzwyczaili do benzo i uznają ich działanie za normę, a inne rzeczy za odstępstwa od niej.
śmieszkowy podpis usunęli, no dosłownie 1984
  • 977 / 223 / 0
30 kwietnia 2021NIghtKnight pisze:
a laczyl ktos pregabe ze stimami ? Slyszalem ze bardzo dobrze sie komponuja ale nie jestem fanem stimow takze nie probowalem.
Uważaj tylko z dawkami, bo pregabalina w większych może powodować tachykardię, nie uspokaja serca tak jak to robią benodiazepiny.
  • 640 / 39 / 0
Ile czasu działa dawka pregabaliny (75mg) brana według zaleceń lekarza.
Przepisał mi ją na wieczór przed spaniem i twierdził że następny dzień będzie działać, a wziąłem ją bardziej na lęki i nie wiem czy ma to sens, czy lepiej na własną rękę zmienić branie na rano.
  • 977 / 223 / 0
Ja 75mg nie wyczuwałem w ogóle na początku. Aż tak długi to chyba pregabalina nie działa. Owszem z rana czuć jeszcze dobry nastrój gdy wezmę większą dawkę na wieczór, ale w ciągu dnia już zaczyna puszczać. Gdzieś tak w okolicach 12h może się zamknie działanie, z tym że sam peak jeśli ktoś bierze ćpuńskie dawki trwa 4-5h. Ja bym brał z rana.

Ech, miałem sobie dziś zrobić miks pregabaliny z kodeiną, tego jeszcze nie testowałem. Na śmierć zapomniałem że dziś jest święto i wszystkie apteki zamknięte :/
  • 1667 / 305 / 0
A ja pamiętałem i wczoraj zacne 150 mg kody poszło razem z 75 mg pregaby. Mix opio+pregabalina jest jak miód malina! Chciałem zayebać T-16, ale jak na złość w czterech, najbliższych aptekach nie ma dużego Thiocodinu. Za to na Śródmieściu prawie w każdej mają, no i jak się cieszą, że mnie widzą, normalnie kaszlocelebryta %-D
Zresztą, jakby się uparł, to są ze trzy całodobowe otwarte nawet w święta, ale co za dużo to nie zdrowo.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 640 / 39 / 0
@teabadger

Jak zarzucasz tą pregabe do thiocodinu?? Ja jestem jakoś prawie 2h po kodeinie, i nie wiem czy opłaca mi się zarzucić prege jeszcze, bo ta koda i tak działa słabiutko. Przerwe muszę zrobić bo już 5miesiąc ciągu a i tak ledwo działa.

Opłaca się wrzucać prege na codzień? Działa na lęki, ale z tego co czytałem to nie wylecza ich, i nie wiem czy ładować codziennie ją jak i tak w domu siedzę, czy wtedy kiedy coś mam zrobic, wyjść z domu itp?
  • 977 / 223 / 0
Znając mnie to próbowałbym to tak wrzucić żeby obie substancje weszły mniej więcej w tym samym czasie. Czyli najpierw pregabalina, ona ładuje się dość długo, a po 1h - 1,5h kodeina, bo ta wchodzi ekspresem.
  • 640 / 39 / 0
@up
Tak też zrobię next time
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.