Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1931 / 317 / 0
u mnie już sezon dziwki, a u was? jak skoncze browar robie makiware a potem (no najpóźniej jutro) w końcu wrzuce jedyny jebany poradnik nad którym pracuje od pół roku o wzmacnianiu opiatów / osłabianiu tolerki %-D %-D %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2534 / 597 / 0
Wczoraj na wycieczce po kode znalazłem 3 miejsca z maczkami
(z czego 2 na czyichs podwórkach %-D) Wieec sezon się chyba zaczyna :korposzczur: Ale dam im jeszcze ze tydzień-dwa na dojrzenie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 147 / 8
przy drodze rosną takie małe a ten to już spory chyba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 3032 / 1029 / 0
to nie jest makówka maku lekarskiego, a wschodniego. zalecam wywalić to do śmieci, bo jest nieaktywny i trujący. jest wiele informacji w internecie jak i na forum, które mogą ułatwić identyfikację.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1931 / 317 / 0
27 czerwca 2020cbsz pisze:
przy drodze rosną takie małe a ten to już spory chyba
100% mak wschodni

kurwa w czym macie problem, Mak lekarski latwo odróżnić - jeśli nie po makówkach to po liściach, które są CAŁE i są jak sałata (+są karbowane), łodygi nie owłosione

@przodownik jak sądzisz, część maków jakie znalazłem w srode byly jeszcze pelnymi peoniowymi makami obronietymi kwiatkami z zoltymi makowinami w srodku - jest szansa ze czesc z nich jest juz gotowa do zbioru? /przeszukalem moze 1/10 dzialek w jednej dzialce wspolnotowej (jest ich kilka), a na tym miejscu przez czesc mam na mysli ze czeka na mnie fchooy ogrod.

O ile p.o. bylo fajnie, ale bez polotu o tyle tym razem z mleczka bym robil i.v., a po wyciagnieciu mleczka juz dalej p.o.

a i ten wschodni jest ok, tj papaver orientale, jesli ktos chce sie bawic w robienie narkotycznych pochodnych opartych o papaweryne i tebaine
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3032 / 1029 / 0
@GG Allin patrząc na tamto zdjęcie, które zamieściłeś wyżej, to na sto procent jest to Papaver Somniferum. niektóre makówki widzę dojrzałe i zdatne do spożycia. jednak chyba nie wszystkie, bo część zerwałeś zaraz po opadnięciu płatków.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1931 / 317 / 0
@przodownik to, że to Mak lekarski (piwoniowy) to wiem :) tylko to było może mały % tego co tam było bo większość była w postaci kwiatów i zastanawiam się czy by się dzisiaj nie wybrać pozbierać o ile w ledwie 4 dni w pełni zakwitłe maki zdążyły dojrzeć :/
  • 2534 / 597 / 0
Ja w też mam plan w tym roku zrobić mleczko i.v (opium) Bo smak tej makiwary jest dla mnie straszny, mam odruchy wymiotne, benza czy gałka to dla mnie przy tym nic.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 726 / 9
A weź dojeb kwasku dla alkalizacji i octu dla lekkiej acetylacji. Ale bez przesady, trzeba wypić lekarstwo. Czasem siada też na żołądek z tego co pamiętam. Ale nie mogę się doczekać zupienia.

Szkoda, że nie ma czegoś takiego jak zestawienia odmian maku tak jak z konopiami. W sensie porównania mocy, składu alkaloidów. A może jest?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1931 / 317 / 0
pierdole, wiecej po cienku nie ide zcinac makowek .... malo co sobie nie wbilem noz w gardlo (jedynie przeciąłem)... w trakcie przechodzenia przez plot zwichnalem reke i wyyjebalem sie majac noz w kieszeni przy piersi, ktory sie podwinął do szyi + jednoczesnie rozpierdaliłem sobie kolano

ale chuj makowki sa, w tej jednej dzialce zebralem moze 2/10 jakos w ciagu tygodnia bedzie tego od kurwy

Ps. octem to Ty sobie chuja zacetylujesz predzej @Zgienty ;*
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.