Lecz nie myślcie naiwnie, że długotrwałe grzebanie w mózgu nie pozostawi po sobie śladów
Ja pierdole! Czego wy się spodziewacie po suplach? Mefedronowej euforii? One są po to, aby niwelować niedobory oraz ich charakterystyczne objawy- np. rozdrażnienie, skurcze czy drgania mięśni.
Też miałem problem z drgającymi powiekami.
Astalny czego ty oczekujesz od B15? Że będziesz cały w skowronkach chodzić? W sumie fakt- na ciebie to nawet jabłko wywoła euforię. Niby B15 nie jest toksyczna, ale wiesz jak zadziała na ciebie? Idź do lekarza człowieku. Ojebałeś całą aptekę z supli, ciągle szukasz nowego, który i tak gówno ci da.
Liczyłem, że może jakoś wspomoże zdolności hemoglobiny do przyłączania tlenu i lepiej dotleni organy w tym mózg.
Mając objaw tzw. przeciekającego jelita i znacznie zmniejszonych zdolności absorpcyjnych układu pokarmowego, witaminy i minerały dawały świetne rezultaty gdyż najzwyczajniej w świecie występowały spore niedobory - a nie jest to rzecz przyjemna.
Na szczęście mam postępy w leczeniu i wybiłem już część pasożytów, toksyn i róznych drobnoustrojów więc tego efektu już prawie nie odczuwam. Ba, zdarza mi się teraz przedawkowywać mikro i makroelementy, co wcześniej nie było możliwe.
Słyszeliście o NADH (Dinukleotyd nikotynoamidoadeninowy)? Ktoś testował?
Też reklamują to jako magic supplement ale to przynajmniej posiada faktycznie jakieś opinie.
Nie wiem tylko czy w młodym wieku da się odczuć faktycznie jakieś konkretne działanie.
Zresztą, pełno tu sprzecznych informacji - na przykład na temat choliny. Ktoś - chyba w tym wątku właśnie - wspomniał nawet, że kreatyna używana w kulturystyce to lipa i że na forach innych niż kfd czy sfd (jakich mianowicie?) to już od dawna pewna wiedza. Jednak 100% pewności nie mam jak to wyglądało, gdyż tylko zerkałam przelotem kilka tygodni temu.
Zresztą, pełno tu sprzecznych informacji - na przykład na temat choliny.
Nie ma jednak wybitnie duzego potencjalu w procesach poznawczych.
Suplement jak np. Acetylo-l-karnityna wciąż oceniam dobrze i go polecam.
Teraz zadaje tylko i wyłącznie pytania odnośnie różnych środków nic szczególnego nie sugerując, więc w czym problem?
Jeśli zmieniałem opinie co do suplementów jak l-dopa, to dlatego że rośnie na nie tolerancja i początkowe efekty mogą się wydawać magiczne podczas gdy koleje wyjątkowo ciężko chociażby zauważyć.
/Usunąłem wypowiedź usera mr_b/
@Astralny z suplami miałem kiedyś podobnie, ale trochę mi przechodzi, przeszło ...choć nie do końca...
Co zauważyłem (niestety nie moge powiedziec co jak konkretnie działa, bo spozywam to wszystko na raz z myslą o synergetycznym działaniu. Jedynie gotu kola, która spozywalem odddzielnie przez kilka dni, sama w sobie zauważalnie wpływała na jasność myslenia / koncentrację:
-lepszy sen
-lepsza jakość włosów ( zdecydowanie)
-znacznie mniejsza drazliwość (jestem cholerykiem)
-polepszona zdolność zapamiętywania
-generalnie optymizm i lepsze samopoczucie
-łatwiejsza samoobserwacja w ciagu dnia / stan alfa/medytacyjny łatwy do utrzymania przez cały dzień
Z tego co widzę, mało w swoich postach wspominacie o aktywności fizycznej. Taka np. yoga, podstawowe asany czy nawet zwykłe rozciaganie sa w stanie uzyskac niesamowite efekty, podejrzewam lepsze niz tony supli ładowanych bezmyślnie w wasze gardziele. Dodatkowo medytacja siedzaca, nawet kilka minut dziennie na początek jest w stanie zdziałac bardzo duzo dla ogólnej zdolności koncentracji.
Całkowicie się zgadzam.
Najpierw trzeba zadbać o ogólne zdrowie. Podstawową manifestacją organizmu, że coś jest nie tak są właśnie problemy w myśleniu, ze snem czy też nerwice.
Od siebie polecę jeszcze mikro dawki 2-cp rzędu 0,5 mg. Świetne na nastroj, myslenie - normalnie zloty srodek! Nawet apetyt i trawienie poprawia - wtf?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.