Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 858 / 18 / 0
witam znany jestem na forum z lekko(bezmyślności) ale tym razem wolałbym spytać

1.Czy miedzy fluo a niżej wymienionymi substancjami następują jakies interakcje?
tyrozyna , guarana EGCG , piperyna , synferyna , kofeina , naryngenina , Beta Alanina ,Alfaketoglutaran argininy.
2. Czy jak będę jadł dużo Tryptofanu z pożywienia to może wystąpić zespól serotoninowy?
3.Czy to fakt ze dziurawiec może powodować w/w zespól? czy to mit i można pic sobie herbatkę
4.Czy mając temp ciała 37.8c po środkach które wymieniłem +trening , w 1pkt może dojść do przegrzania w wyniku dorzucenia fluoksetyny która zwiększy jeszcze bardziej temperaturę ciała? /wydaje mi sie ze dalszy wzrost temp nie nastąpi ale wole spytać

fluo bede brał w celu zbicia apetytu i pobudzenia gdyż będę na restrykcyjnej diecie wcześniej brałem ten lek i bardzo dobrze sie spisał w tej roli (nieświadomie w sumie 20kg schudłem przez ok 3mies)

zapomnialbym
kofeina ok 1g dziennie
tyrozyna 3-5g
tauryna 4.5g
alfaketoglutaran argininy 3-5g
synferyna - 20mg
fluoksetyna (andepin) 1-2 tydz 20mg 2-8 40mg

dzis 1 dzien jest na mixie narazie wszystko ok ale fluo jeszcze nie dziala zapewne
temp w spoczynku 37.4 mierzone rano
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012 przez 885, łącznie zmieniany 1 raz.
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 207 / 13 / 0
@885 ad1 nie zachodzą jedynie kofeina moze wyrazniej dzialac na prozaku
ad2 nie wystapi ZS taki zagrozenie wystepuje podczas kuracjii IMAO nie ssri
ad3. praktycznie nie wiem ale na ulotce seronilu jest aby nie łączyć ale wiadomo że na ulotkach jest napisane wiele rzeczy naderostroznie i zapobiegawczo
ad4 nic sie nie przegrzeje :) wcinaj smiało

troche dziwne ze bierzesz taki lek wylacznie na zmniejszenie łaknienia no ale coż powodzenia w cyklu ;)
  • 858 / 18 / 0
kodex no nic sie nie dzieje

moze poza pulsowaniem w glowie jak zjem duzo przetreningowego stacku
temp caly czas 37-37.8 sie wacha
fat jara sie az milo
na moje fluoksetyna jest lepszym termogenikiem niz clenbuterol :-)
ale moze tylko na mnie tak dziala
bo po clenie max co mialem to 37.2 i to po hiicie..

co bysicie poradzili na obnizenie prolaktyny?
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2012 przez 885, łącznie zmieniany 2 razy.
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia

• 44 / 2 / 0
Wszedłem teraz na 80mg fluo na dzień. Nie czuje jakoś specjalnej poprawy. Odrzucam reboxetyne bo gówno daje, i myśle nad czymś dopaminogennym.
Uwaga! Użytkownik nieprzewidywalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 5 / 0
proviron :-)
  • 190 / 4 / 0
Fluo w dawce 20mg w ogóle na mnie nie działało, efekt placebo.
  • 858 / 18 / 0
ojgasm myslalem raczej o czyms mniej inwazyjnym w uklad hormonalny
moze bardzo duze dawki witaminy b6? choc czytalem ze to ma druga strone medalu i jest neurotoksyczne

od wczoraj jestem na 40mg fluo gdyz po 20mg temp juz nie byla podwyzszona zobaczymy co dalej
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia

• 1345 / 6 / 0
Witam serrrdecznie.

Jestem na 9 stronie tego tematu i zamierzam do jutra przekopać się do końca. Może na dalszych stronach jest odpowiedź na moje pytanie, a może nie.

Od jutrzejszego ranka mam zamiar zacząć brać 20mg fluo. Rzecz w tym, że przed dwoma dniami skończyłem trzydniowy ciąg na metkacie (dawki z 720 - 1440 mg p-efki, IV), który, jak się doczytałem, też jest ssri. Później nie brałem już nic poza niewielkimi dawkami midazolamu.

Czy mogę bezpiecznie rozpocząć terapię fluoksetyną?
Zaznaczę, że na ten czas w ogóle odstawiam ćpanie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 804 / 5 / 0
Ja w trakcie terapii fluo z 3 razy walnąłem kota i nic mi się nie stało, ale ja to ja i nie waliłem iv tylko doustnie lub raz...drugą stroną i to w 3 miesiącu terapii ;p Jak odstawiasz ćpanie na ten czas to spoko zanim się rozkręci to trochę minie więc żadnych skutków ubocznych nie będzie ;p Ja miałem 6 tygodni czystości, a potem jeb próba samobójcza i jeszcze koda z kotem, to mi teraz przepisał 40 mg, trochę się zastanawiam czy słusznie, bo i tak schudłem do 62 kg przy 180cm ;p
@885 ja kofeinę przyjmuję w czystej postaci w podobnych dawkach i masa mi się nieźle zbiła, (mimo braku takiej woli, po prostu lubię takie tanie i bezpieczne na ssri pobudzenie i dopaminkę ;p), ale uważaj żeby nie brać kofeiny po 19 bo ma okres półtrwania 4-9 h i ciężko zasnąć.
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
  • 477 / 18 / 0
885 pisze:
Z jakiego powodu masz podwyższoną prolaktynę? Przez leczenie fluo/innymi lekami czy z innych powodów? Tanim i skutecznym lekiem jest Bromergon (bromokryptyna), ale przynajmniej na początku leczenia skutki uboczne typu senność nie do opanowania, ospałość przez cały dzień+mdłości, wymioty itp. nie dają żyć.
Z kolei Dostinex (kabergolina) co prawda nie ma skutków ubocznych, a na pewno nie takie jak Bromergon, ale koszt miesięcznej kuracji to 250-400zł w zależności od dawki...
Ja miałem prolaktynę na poziomie 37ng/dl gdzie widełki normy wg. tego laboratorium to 1,5-25 ng/dl. Jej nadmiar spowodował oprócz obniżonego LH i FSH, a co za tym idzie poziomu testosteronu także ginekomastię na jednym sutku. Po 3 miesięcznej kuracji Bromergonem guzek zanikł, a poziom prolaktyny spadł do 0,5 ng/dl.
Próbowałem też na początku stosować niepokalanek mnisi (castagnus), ale nic to nie dało na mój problem.
Po jakimś czasie znowu wróciłem do punktu wyjścia z powodu endogennych przyczyn. Wtedy jeszcze nic nie ćpałem, nie leczyłem się żadnymi lekami na stałe, nie miałem też gruczolaka przysadki. Według lekarza mam po prostu uszkodzoną przysadkę, a defekt polega właśnie na nadmiernym wydzielaniu prolaktyny.
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
ODPOWIEDZ
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.