lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Plusy: szybko, bezboleśnie (bez wstrętnego smaku w ustach przez więcej niż kilka sekund) i substancja szybciej wchodzi (rozpuszczona od razu się wchłania, kwasy nie muszą w żołądku dopiero rozkładać tych wszystkich tabletek czy nawet już tylko ich większych drobinek wcześniej pogryzionych).
16 marca 2021Arabella841 pisze: Kruszyć i wrzucić do wody? Przecież wtedy będzie jeszcze bardziej niedobre.
IMO.Najlepsza metoda to jak najszybciej rozgryźć w gębie i po pic ciepłą woda.Ta ciepła woda da na granicy placebo efekt mocniejszego nagrzania.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
IMO.Najlepsza metoda to jak najszybciej rozgryźć w gębie i po pic ciepłą woda.
[/quote]
Tak, i w wieku dwudziestukilku lat mieć uzębienie jak klawiatura od fortepianu, te tabletki gryzione, bardzo niszczą szkliwo zębów.
Ogólnie myślę, że to zależy dość mocno od częstości zażywania, jakbym często jadła kodeinę, to Antek może i byłby lepszy, ale z drugiej strony dla mnie częste branie kody w ogóle za bardzo nie ma sensu - czemu, to już @CATCHaFALL opisała kilka stron wstecz ;)
I uwaga, uwaga: udało mi się w dużej mierze naprawić metabolizm (zioła na trawienie, głównie mięta, zdrowa żywność, kawa, więcej ruchu), który zajechała mi całkowicie pregabalina i opio, więc teraz tym bardziej staram się ograniczyć grzanie do minimum, bo szkoda mi psuć taki postęp.
16 marca 2021Hellraiser pisze: Hej
1 Co podbija kodeinę? Biorę średnio 300mg neoazariny
2 czy można neoazarine kruszyć i dać do wody potem wypić? Bo smak jest nie dobry :(
3 czy można jakoś oddzielić tymianek od kodeiny w neoazarine? Boje się o wątrobę czytałem ze tymol jest toksyczny itp...
2. Ja nigdy nie kruszyłem tabletek Neo, zarzucałem w całości. Najlepiej wspominam zjedzeni paki Neo i zrobienie ekstrakcji. Czuć jak koda delikatnie wchodzi z Neo i przyjebanie 150-300mg Antidolu i jest najlepiej. Długo wtedy chillowało, ale noodów ani chujowej senności się nie doświadczy.
3. Nie można, dlatego warto mixować z innymi preparatami.
Jeśli chodzi o wzmocnienie to:
carisoprodol, tapentadol, DHC, ewentualnie tramadol lub prega -> zwiększenie euforii, przedłużenie działanie i wzmocnienie siły.
Antychistaminy I generacji- difenhydramina (Apap noc), Dimenhydranat(Aviomarin),hydrokzyzyna i prometazyna-niby najlepsza-> Zmniejszaja wyrzut histaminy czyli np. swędzenie i wzmacniają faze, ale w strone sedacji, senności
A najlepiej odpuść to gówno, bo tracisz pieniądze i zdrowie, dla osiągnięcia stanu, który zaraz minie. Zamiast pieniędzy i zdrowia można poświęcić czas, energię, wole i złudny komfort emocjonalny, ale osiągniesz satysfakcję 100x lepszą niż oxy pomieszane z mst. Nie warto chodzić na skróty, bo droga będzie bardzo kręta i wyboista i możesz nie dotrzeć.....
Serio nie warto.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.