Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
a slyszal ktos czy jest cos w swietokrzyskim?
  • 3169 / 363 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
W pozku jest H ale mocno zbunkrowana. Proponuję pokręcić się po poznańskim "mini-bajzlu", narciarze ławeczkowcy na pewno wspomogą jak pomachacie kasą przed oczami ;-)
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: julia28 »
Blu, a gdzie jest w pozn. mały bajzel? na starym rynku?
/dawno wracam stamtąd, gdzie Ty dopiero idziesz.../
  • 3169 / 363 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Bajzel to trochę za dużo powiedziane dlatego "mini" ;-) Nie będę tu podawał szczegółów, wystarczy przejrzeć posty no1 w tym wątku żeby się dowiedzieć. Powiem tylko że jak się idzie ze starego w kierunku teatralki to się przechodzi tamtędy.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 3449 / 121 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
A ciekawe to, bo Wielkopolska od zawsze uchodziła w moim mniemaniu za opiatową dziurę, w której za posiadanie kodeiny wydaje się wyroki śmierci, a morfina jest przewożona w czołgach.
  • 371 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Julietta »
:-D :-D mam podobne odczucia - cheche
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Wielkoposka opiatowa dziura? To podkarpacie musi byc w takim razie nie przebytym kanionem opiatowym. :cheesy:
America's C.R.E.A.M. team
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Na podkarpaciu mam rodzinę i pamiętam jak za bajtla tam jezdziliśmy jakieś 10-12 lat temu to na wsi pelno bylo makowych pół. A w zagajniku pełno strzykawek.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 371 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Julietta »
Obecnie podkarpacie zaliczane jest do regionów o najnizszym wskazniku wystepowania narkomanii. Natomiast lata 80 to dla tego wojewodztwa to było istne boom opiatowe. W lecie rolnicy pól pilnowali, bo sie wycieczki robiły, w poszukiwaniu maku. A mak ponoc 1-wsza klasa, wysokoopiatowy. Po sezonie rolnicy bez problemu sprzedawali słome makowa. Historie ta poznałam w latach 95 od ludzi z tematu. Ponoć pola podkarpackie przyciagały liczne rzesze 'turystów' :) Podkarpacie to jak najbardziej przebyty kanion opiatowy.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: szprch »
A ja mam taki problem... Otóż mieszkam od niedawna w Holandii i za cholere nie mogę złapac namiarów na kupno H. Może ktoś mi pomóc?
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".