Benzo to nie neuroleptyki, trzeba im pomóc. Zamknąć oczy i probowac usnąć.
Jest też szansa, że masz coś pokićkane i zwyczajnie nie będą działać ale niewielka.
Jednak taki estazolam w porównaniu do powyższych to jak kodeina przy paracetamolu. Wiem z doświadczenia, że benzo potrafią nie działać na niektóre osoby i na mnie np. też nie działał midazolam w dawkach do 30 mg, a lek niby na ciężką bezsenność. Tak samo bromazepam, alprazolam - zero działania, a miałem wtedy problemy z bezsennością i lękami.
Dzisiaj, mając dużą tolerancję na klonazepam, tak że 4 mg odrobinę mnie uspokaja ale nie ma opcji żebym usnął, biorę na noc 4-6 mg estazolamu nie czekając na jakiekolwiek działanie, bo nie ma szans żebym cokolwiek poczuł i w końcu zasypiam na kilka godzin. Tak już od kilku miesięcy i nie rośnie tolerancja, nic złego się nie dzieje.
Jeśli komuś estazolam nie pomaga, jest jeszcze nitrazepam, temazepam, lormetazepam, diazepam może okazać się skuteczny, albo zolpidem.
Może jakies inne polecicie mało mainstreamowe benzo które gdzieś sie ukryło i ma potencjał. Bo wszedzie ta alpra i klony klony i alpra ehh
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.