Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 104 / 1 / 0
Dobrze że napisałaś jak to dawkować miałem w planach na pierwszy raz 25g chali i 50 caapi.. A ta cielo cappi(1) to już od dawna ją tam widze i jest ciągle.
Uwaga! Użytkownik ecikpecik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / 1 / 0
Ile mniej wiecej zajmuje Wam przygotowanie takiego wywaru?
  • 1081 / 33 / 0
Mi zajelo 7h lacznie z odparowywaniem
  • 69 / 1 / 0
A wg. jakiego przepisu robiles?
  • 163 / / 0
ecikpecik pisze:
Dobrze że napisałaś jak to dawkować miałem w planach na pierwszy raz 25g chali i 50 caapi.. A ta cielo cappi(1) to już od dawna ją tam widze i jest ciągle.
Chyba coś ci się pomyliło: 25 gramów chali 8-( To dawka kosmiczna. Ja miałam problem żeby 6 gram znieść. 10 gram przewiduję, że może zmieść z powierzchni ziemii.
ecikpecik pisze:
Niestety kiedy próbowałam w zamówieniu wpisać wiecej niż 1x cielo (1) caapi to wyskakiwał mi komunikat, że mogę zamówić tylko 1x.

Co do mocy wywaru - aby ci uzmysłowić jak zróżnicowana jest wrażliwość na składniki- koleżanka ten sam wywar w tej samej dawce wypitej co ja określiła jako wystarczająco mocny, ja określiłam go jako wywar słabej mocy, ale byłam bardzo zadwolona z tego co doświadczyłam. Oczywiście to subiektywna jej ocena, bo ja nie uważam żeby doświadczyła pełnych efektów Ayahuasci. Tak jest, że kilka razy spróbujesz i będziesz wiedział ile, czego. W moim przypadku wygląda to tak: 2 gr chali - słabo, 6 gr chali - średnio, 10 gr - chyba będzie mocno. Mała dawka jest pieszczotliwa, łatwa do zniesienia, przyjemna, a już przy średniej dawce zaczyna się challenge.

Czy miał ktoś doczynienia z meksykańską juremą ? Dostałam wiadomość, że jest ekstremalnie mocna i że 3-5 gramów jest zazwyczaj więcej niż wystarczająco.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Mówiąc chali miał na myśli chalipongę (Diplopterys cabrerana). 25 g to słaba dawka. Standard to 50 g.
  • 1081 / 33 / 0
20g gotowane przez 2h, nastepnie zlane i ten sam wywar gotowany ponownie 2h nastepnie znowu zlane i gotowane 1 , co mozna bylo na biezaco odparowywac to odparowywalem.
2 cytryny i lyzka kwasku cytrynowego do tego
  • 104 / 1 / 0
@Qax chyba pomyliłeś się i mówisz o chackrunie
Uwaga! Użytkownik ecikpecik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / / 0
Qax pisze:
Mówiąc chali miał na myśli Chalipongę (Diplopterys Cabrerana). 25 g to słaba dawka. Standard to 50 g.
Albo miałeś beznadziejnej jakości chalipongę albo ktoś sprzedał ci Psychotrię zamiast chalipongi bądz też mylisz chalipongę z chackruną (Psychotria viridis) - 50 gram Psychotrii właśnie to standard, ale nie chalipongi, która bywa tak mocna jak mimoza.

Chaliponga numer 8 z maya jest bardzo mocna, aktywna już przy 2 gramach pitych razem z caapi. Zdecydowanie odradzam 50 gramów, a tobie Qax radzę jeszcze raz przeczytać wątki o Ayahuasce - wszędzie masz 25 - 50 gram chackruny (Psychotrii), a nie chalipongi. Wiem zresztą co mowię bo próbowałam chali numer 8 z maya, zresztą sam sprzedawca określa jakość tych liści na wyjątkowo dobrą. Ktoś kto probował 25 gramów chali, nie jestem pewna czy tej, stwierdził, że było za mocno. Ja po próbie z 6 gramami chali numer 8 twierdzę, że taka dawka - 50 gramów w przypadku tej chali to totalna pomyłka. Ludzie z forum ayahuasca.com złapaliby sie za głowę. Sugerujesz dawki, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia.

Nie próbowałbym więcej niż 10 gram tej chali bez konsultacji z bardziej doświadczonymi osobami, a jak mi nie wierzysz to poczytaj wypowiedzi ludzi na forum ayahuasca.com, którzy tą chalipongę próbowali i wielu określiło 2 gramy jako wystarczające do pracy z nią, a 10 g dla doświadczonych. Wkrótce sprobuję 10 gram chali numer 8 i opiszę doświadczenia.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3899 / 242 / 13
Qax - gadasz od rzeczy... chaliponga przeciętnie zawiera więcej alkaloidów niż MHRB...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.