Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 213 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mundziel »
GG Allin pisze:
fouc pisze:
smutne. kilka miesięcy nieregularnego spożycia i muszę się pożegnać z tą uroczą substacją prawdopodbnie ;( na dzień dzisiejszy 30mg działa na mnie lekko uspakajająco i nikt nie jest w stanie poznać, że cokolwiek zażyłem.
mi bez problemu przepisują na szczęście ]

Co ma przepisywanie do utraty efektów działania substancji...
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 246 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fouc »
^^
też nie rozumiem
  • 1931 / 317 / 0
Nieprzeczytany post autor: GG Allin »
mundziel pisze:
GG Allin pisze:
fouc pisze:
smutne. kilka miesięcy nieregularnego spożycia i muszę się pożegnać z tą uroczą substacją prawdopodbnie ;( na dzień dzisiejszy 30mg działa na mnie lekko uspakajająco i nikt nie jest w stanie poznać, że cokolwiek zażyłem.
mi bez problemu przepisują na szczęście ]

Co ma przepisywanie do utraty efektów działania substancji...
Wczoraj nie byłem całkiem trzeźwy i nie doczytałem reszty po ";(" :D
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: samiecGamma »
jesteśmy z tobą
Uwaga! Użytkownik samiecGamma nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
pierdolnie ze nie zadziałało smutasy wypisujcie dalej takie głupoty ze 30 mg nie działa
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jabolev »
Wczoraj podczas wizyty u zwykłego rodzinnego lekarza, skarżyłem się na rozregulowany rytm dobowy, krótkotrwałą bezsenność- a tu dostaje 'Kalms' jakiś ziołowy shit... Będę walczył jak lew, tylko co powiedzieć takiemu agentowi?
  • 246 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fouc »
kocham -> nie żebym ogarnął strukturę twojego zdania, ale niestety serio po 2 tabletkach w nos i 1 w doustnie czytałem książkę, z której wszystko pamiętam, odwiedziłem znajomych, którzy niczego nie poznali i wróciłem normalnie do domu. i wcale nie brałem tego ani za dużo (10-20mg, nigdy nie więcej niż 30) ani za często (co 2-4 dni przez 4 miesiące). teraz przechodzę krótki 2-3dniowy detox (;)) i zobaczymy czy coś się zmieni.

jabolev -> podstawowa informacja, którą sprzedajesz lekarzowi to to, że próbowałeś już leków ziołowych i w ogóle nie działały. jak to powiesz, to w zasadzie masz zolpi na 100%. no i jakieś konkrety daj - że nie możesz zasnąć do 4, że pijesz mleko, ze cośtam, że stres, nerwy i najlepiej dodaj jeszcze syndrom niespokojnej nogi :) (niektórzy mogą próbować wcisnąć jakąś antyhistaminę, ale to baaaardzo mało prawdopodobne)
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jabolev »
Odwiedzę go na dniach, i powtórzę, że żadne ziołowe 'leki' na mnie nie działają. Jeśli znów usłyszę, 'jest pan młody, a to uzależnia' wyjdę z gabinetu przez zamknięte drzwi :)
  • 1931 / 317 / 0
Nieprzeczytany post autor: GG Allin »
powiedz po prostu, że masz problemy z zaśnięciem, cierpisz na bezsenność oraz masz problemy z ogarnięciem dnia (wstawanie o dziwnym porach, nienormowany tryb i czas snu). Ja mam to nieszczęście, że mówiąc to niestety nie kłamie. Na początku ostrzegają by uważać, bo uzależnia, brać ok. 1 dropsa dziennie, później po tygodniu, pół dziennie lub 1 co dwa dni, etc. Tylko ta cholerna tolerancja wzrasta na ten specyfik, parokrotnie miałem te nieszczęście że pojedynczy drops nie starczał :huh:

Zolpidem jest lepsze jako dodatek do jakiejś substancji (ie. dxm etc.), aniżeli sam w sobie, jeśli chodzi Ci jedynie tripowanie. Na sen jak najbardziej, jeden z lepszych specyfików z jakimi miałem styczność.

aha, jest jeszcze jedna rzecz. Przeglądałem swoją kartę pacjenta, z tego co kminię lekarze datują odkąd dokąd powinno się brać zolpa i po jakiej przerwie można znowu przypisać, choć ja nie mam z tym problemu (jestem w dwu przychodniach).
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 476 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Schizool »
Zrobiłem sobie sporą przerwę od Stilnoksu (ja wiem, 3 miechy będzie) i spróbowałem ponownie, tym razem z grubej rury - 60mg podzielone na 3. Niestety, ale brak działania. Pozostał jedynie wolno płynący czas, a wszelkie zaburzenia w widzeniu czy koordynacji, a nawet nieprzyjemny zjazd (tak miałem) pozostały wspomnieniem.
Generalnie mogę podsumować, że 3-cie i 4-te podejście było najlepsze (20-30mg), odczułem wtedy pełen wachlarz pozytywnych możliwości Zolpidemu, na czele z moim ulubionym gadającym do mnie panem z radia :P Następne podejścia z większymi dawkami (5-te, 6-te i 7-me) zmniejszały paradoksalnie fazę, by przy ósmym razie zniknąć do prawie zera. Dodam ponownie, że Zolpidem nie miał dla mnie właściwości nasennych, na które to liczyłem. W pace zostało jeszcze 8 sztuk i na tym koniec.
Uwaga! Użytkownik Schizool nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.