Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5886 / 1217 / 43
Sześć lat temu w ciągu 2 tygodni zjadłem 100mg etizolamu. Skończyłem CT. Dochodziłem po tym do siebie kilka tygodni.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2392 / 663 / 0
@london5 A jak ten etizolam ogólnie?? Bo to rc z tego co pamiętam... Słabsze to silniejsze od alpry /klona ??? Jak pod kątem ciągów?? Bo to co zrobiłeś to taki pseudo ciąg był xD Bardziej benzo-rozpierdol jak tyś 7mg na dzień opierdalał
  • 874 / 154 / 0
@WujekMorda znajac swój brak umiaru pewnie bym prędzej przedawkowała niż dała radę cpac benzo 14 lat. Dlatego po tamtej akcji to dla mnie tylko okazyjna faza, przelotna zabawa na max parę dni. Swoją drogą, nie wiem ile musisz mieć lat, ale ja żeby na ten moment brać benzo od 14 lat musiałabym zacząć mając 10 %-D
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 5886 / 1217 / 43
Mało co pamiętam z tamtego okresu.
etizolam podobny w działaniu do alpry.
Szybko uzależnia i szybko wzrasta tolerancja.
Dochodziłem do siebie wtedy kilka miesięcy a nie tygodni.
Nigdy więcej nie kupię żadnego benzo w prochu.
  • 2392 / 663 / 0
@ london5 stary, nigdy bym się nie zdecydował na benzo w prochu.

@ mmigotka Ja tak mam z opio że sobie pozwalam czasem i wszycho jest pod kontrolą- bez ciągów. Jeśli chodzi o benzo zacząłem brać w ciągu jak miałem 21 lat. Teraz mam 33, Przez cały ten czas biorę dzień w dzień na insomnię z jaką borykam się od 9 roku życia. Na szczęście mimo tylu lat na koncie cały czas wystarczają mi dawki rzędu 0.7 do 1.5mg na dzień ,nie więcej - klona lub alpry. Kiedy wpierdolisz się w to na tyle lat nawet nie chciej wiedzieć co się dzieje jak tego nagle zabraknie -to jest gorsze niż wszystkie najgorsze skręty po opio razem wzięte : / ja np wiem że benzo w takiej formie pozostanie ze mną już po deskę grobową...
  • 5886 / 1217 / 43
Jak byś chciał to dasz radę to odstawić.
Nie są to kosmiczne dawki.
No ale tylko w szpitalu, tak jak ja.
Sam bym nie dał rady.

Pozwólcie, że przytoczę po raz drugi cytat dotyczący beznadziejnego przypadku wjebania w benzo.
Kiedyś znalazłem to w jakimś forum dla kobiet.
Spoiler:
  • 633 / 154 / 0
Co ciekawe i - może dające jakąś nadzieję, kosmiczna tolerka na zetki i tak hardkorowe efekty uboczne, zwykle nie występują.
Bez względu na benzo, zetka zawsze na mnie działa, co najwyżej czekam na efekt dłużej niż kiedyś.
Zapewne to kwestia tego, że nie zajmuje w takim stopniu pozostałych receptorów i nie uwala w takim zakresie, jak top 3 - czyli: klon, lorek i alpra.
Polecam próbę wyczucia, nauczenia się tego, jakie dawki zapewniają Wam możliwość egzystencji, a od których zaczyna się stan uwalenia, będący bardziej efektem niepożądanym. Najlepiej z pomocą kogoś zaufanego i zaznajomionego w temacie.
Dzięki temu może się okazać, że w ciągu doby nie potrzebujecie tego tyle, ile sobie wkręcacie. Benzyny zabierają obiektywizm, chociaż szamając je, twierdzimy inaczej.
  • 3244 / 555 / 0
A ty @london5 nie pisałeś ostatnio że bierzesz od paru lat małe dawki i nie rzucisz tego bo próbowałeś i po paru miesiącach uznałes że lepiej na bzd żyć ?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 5886 / 1217 / 43
Tak było.
Ale w szpitalu pomogli mi to odstawić i jestem na jebanych ssri.
  • 775 / 120 / 0
ja jak odstawiałem po takim mocnym wjebaniu, to brałem przez miesiąc takie słabe benzo o bardzo subtlenych efektach ale okresie 24h w organiźmie do tego paroksetyna mała dawka dobrze zbijała leki. Nie pamiętam nazwy tego benzo i nie wiem czy czasem jeszcze jeden ketrel nie jechał na sen. Dawno to było, nie pamiętam i chyba nie chcę sobie przypominac specjalnie, bardzo chujowy okres
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.