Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
@ mmigotka Ja tak mam z opio że sobie pozwalam czasem i wszycho jest pod kontrolą- bez ciągów. Jeśli chodzi o benzo zacząłem brać w ciągu jak miałem 21 lat. Teraz mam 33, Przez cały ten czas biorę dzień w dzień na insomnię z jaką borykam się od 9 roku życia. Na szczęście mimo tylu lat na koncie cały czas wystarczają mi dawki rzędu 0.7 do 1.5mg na dzień ,nie więcej - klona lub alpry. Kiedy wpierdolisz się w to na tyle lat nawet nie chciej wiedzieć co się dzieje jak tego nagle zabraknie -to jest gorsze niż wszystkie najgorsze skręty po opio razem wzięte : / ja np wiem że benzo w takiej formie pozostanie ze mną już po deskę grobową...
Nie są to kosmiczne dawki.
No ale tylko w szpitalu, tak jak ja.
Sam bym nie dał rady.
Pozwólcie, że przytoczę po raz drugi cytat dotyczący beznadziejnego przypadku wjebania w benzo.
Kiedyś znalazłem to w jakimś forum dla kobiet.
Bez względu na benzo, zetka zawsze na mnie działa, co najwyżej czekam na efekt dłużej niż kiedyś.
Zapewne to kwestia tego, że nie zajmuje w takim stopniu pozostałych receptorów i nie uwala w takim zakresie, jak top 3 - czyli: klon, lorek i alpra.
Polecam próbę wyczucia, nauczenia się tego, jakie dawki zapewniają Wam możliwość egzystencji, a od których zaczyna się stan uwalenia, będący bardziej efektem niepożądanym. Najlepiej z pomocą kogoś zaufanego i zaznajomionego w temacie.
Dzięki temu może się okazać, że w ciągu doby nie potrzebujecie tego tyle, ile sobie wkręcacie. Benzyny zabierają obiektywizm, chociaż szamając je, twierdzimy inaczej.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ale w szpitalu pomogli mi to odstawić i jestem na jebanych ssri.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.