Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
A no i żeby to miało sens organizm musi się trochę nasycić lekiem żeby skutecznie mógł go zastąpić.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
24 września 2023PolskaCebula pisze:Zależy co rozumiesz przez popiwkować trochę wieczorem ? 3/4 piwa ? codziennie wieczorem :)I ... jeszcze jedno:
Jak się ma przy tym alko?
Czy przy przechodzeniu z alpry na rolki można sobie 'powinkować' trochę wieczorem?
Generalnie nie ma większych przeciwskazań do wypicia sobie piwa/dwóch raz na jakiś czas.
Nie zabija ale pogarsza sytuację i sprawia że się oszukujesz, bo udajesz że schodzisz z jakiegoś nałogu a tak naprawdę cały czas stymulujesz gaba-a.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
A dla ciebie @Ixeska
i innych może się przydać, jako że ja propaguję stosowanie substancji które są naturalne i nie posiadają skutków ubocznych.
Apigenina to substancja występująca naturalnie np w rumianku, Ixeska pij rumianek na wieczór po co ci piwnko ;)
1) Apigenina działa agonistycznie na receptory adenozynowe - ten efekt jest jednym z elementów sedatywnego (oprócz wspomnianego - agonizm GABA-A BZD, aktywacja wychwytu zwrotnego monoamin)działania rumianku, wszak adenozyna to neurotransmiter hamujący
2) Apigenina wykazuje zdolność do blokowania receptora NMDA, co może być wykorzystane w terapii depresji i uzależnień, wywiera tą drogą także delikatny efekt uspokajający (o innym charakterze niż GABAerigczne uspokojenie)
20 września 2023Ixeska pisze:
Dzięki bardzo.
Tylko nie rozumiem dlaczego w pierwszym tygodniu mam dołożyć rolki, a od następnego już same rolki i to w dawce benzo w sumie większej 2 razy?
-
Czytałam ten poradnik, tylko nie wiem jak to przełożyć na 0,5 mg alpry...![]()
0,5mg alpry to 10 mg diazepamu. Najpierw wyprzyj alprę diazepamem, czyli jak bierzesz 1 mg alpry, to równowartość w diazepamie będziesz mieć 20 mg. I dopiero wtedy odstawiaj. Tak jak @pomasujplecki napisał, rolki są słabe w porównaniu do alpry. Jeśli równolegle będziesz robić i redukcję i zmianę benzodiazepiny na słabszą, to może Ci się nie udać, bo efekty uboczne Ci nie dadzą. Więc najpierw zmień benzodiazepinę, a potem redukuj.
Co do opioidów które lubia się z benzo postaram się nie naodpierdalac tym razem, mam prege także GABArysiowe kombo wraca jednak na rejon. Nie piszę tego w złych emocjach przegranej bo mniej więcej w połowie tej drogi na 0 zacząłem to akceptować a ostatnie miesiące będace fest traumatyczne przez te odstawki długo leczyl będę i nie jest mi żal nie żal mi już.
przeniesiono - detronizator
scalono - detronizator
Jestem na 0,5 mg Clona, 225pregabaliny 50 sertralina i 25-50 kwetapiny jak spać nie mogę. Sertraline wyrzucam bo jak prawie każdy antydep powoduje drgawki, drżenia i wkurwia mnie to. Od poniedziałku mam iść na terapię także chyba zostanę na takim mixie i zobaczę jak się odnajdę wśród ludzi. Po terapi jak odpocznę od alko będę walczył z Clonem. Ale coś czuję że nie ominie mnie karbamazepina. Chyba że na terapi nie dam rady przebywać z ludźmi 7 godzin dziennie to odrazu lecę na szpital. Już mam dość letargu w domu.
delikatne słowo... Kto przeżył ten wie, że tego nie da się opisać, polecacie może jakieś kliniki NFS (niestety) a może i są dobre. Bo kasy na prywatny ośrodek już nie mam puki co, został psychiatra. Może uda się tylko i aż s psychiatrą. Wiem, że to kwestia indywidualna, ale jakie polecacie protokoły. Biorę te benzo 7 michów co dziennie.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.