Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 449 / 101 / 0
To chyba zależy od podejścia. Przecież mamy żywy przykład z forum, którego nie zamierzam wskazywać, a który byznesy prowadził i płynął umiarkowanie, czy tam bardziej, bo takie osoby mnie szczerze mówiąc mało interesują.

kodeina stała się przecież też elementem szeroko pojętej subkultury wręcz - od lurzynów z leanem w łapie, po ludzi, którzy z krzywym uśmieszkiem proszą o thio czy antka stojąc na przeciw farmaceuty. To się na pracę jakąś nadaje ;)
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 867 / 253 / 0
@adverse Co do pierwszej części - chyba podejrzewam, o kogo chodzi :psycho:
A co do drugiej - no tak, masz rację, subkultura, tylko że ta subkultura w Stanach to właśnie symbol wyższości, statusu. Był o tym film dokumentalny. Oni piją lean, bo kodeina jest po pierwsze bardzo droga, więc tak jak wspomniałam - kojarzy się z wysokim statusem, a po drugie, jak to mówią: "niby coś ćpają, ale przecież to nie heroina". W oczach Amerykanów kodeina uchodzi wręcz za luksusowe opio, ciężko dostępne, drogie i nie tak poniżające jak heroina, która kojarzy się zaś z niskimi warstwami, ze swoistym upodleniem.
U nas jest trochę odwrotnie, krąży stereotyp kodeina = gimbusiarski target, dostępna w pierwszej lepszej aptece, a bez tolerki można się nią ujebać za 20 zł.
kodeina w Afryce to jeszcze inna sprawa, coś jak hel pod mostem w Kabulu. Ale to już dużo możnaby gadać.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 1305 / 162 / 0
13 stycznia 2021adverse pisze:
Dojścia, proszę pani, dojścia. Ja se umiem morfinę ogarnąć, a wy niedorajdy życiowe i przegrywy, wpierdalajcie kodeinę. %D
Ale mi kurwa lans
Mst łatwiej niż kodeinę można ogarnąć bo sprzedawca nie ma ograniczeń do jednej paczki
%-D
Ale to droga zabawa i mocno ingeruje w życie ja wolę sobie na buprze latać a jak zezre szybciej to się przeproszę z panią kodeina żeby przeżyć jakos %-D
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 101 / 0
Teraz w pracy mam dużo socjologicznych książek do zrobienia, współczesna teoria społeczna itp. Ciekawe jak by wyglądał taki felieton o kodzie, lub analiza narkomanów, środków, które biorą i ich statusu / klasy społecznej. Podział na low i high functioning addicts itp. itd. xD
  • 867 / 253 / 0
oaebe, mdli mnie od samego myślenia ile by z tym było pierdolenia %-D
  • 449 / 101 / 0
@Anabolik Mam nadzieję, że podłapałeś ironię. bupra zawsze spoko <3 albo zaklejanie dupy Tramalem i DHC z całym zapasem benzo, żeby dotrwać do końca miesiąca... xD
  • 867 / 253 / 0
jak dla mnie to te słabiej działające opio są nawet przyjemniejsze, koda, tramal i DHC na propsie
  • 449 / 101 / 0
U mnie tramal wyleciał z listy przez granta w postaci pełnoprawnego grand mala :/
  • 1305 / 162 / 0
Tramal to dla mnie bardziej stim DHC dużo nie zjadłem ale bez tolerki 4x90 nawet dobrze robiło

A kodeina to hmm kurwa jak to nazwać huj go wie ale czuję się hujowo jako 100kg łysy gość w skórze latający po aptekach i pytający czy tylko 10tab paczki są dostępne %-D i czy sprzeda pani na drugi paragon jesCxe paczkę ....
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 777 / 106 / 0
zesraliscie sie troche xD
Nikt nie mowil o tym, ze morfiniarze czy kodeiniarze są lepsi bo potrafia ogarnac mst. Ostatecznie kazdy opiowrak to cpun i smiec jebany. To co pisalem kilka stron wczesniej kierowane bylo do typowych kindercpunow, ktorzy uwazaja sie za lepszych tylko przez pryzmat brania kodeiny a nie o normalnych cpunkach. Bylbym zreszta hipokryta bo sam jestem w czesci kodeiniarzem, moze mniejszym niz kiedys ale jestem.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.