Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Dlaczego to nie polykanie sliny przy rzuciu fnt jest takie wazne? Wiadomo ze lepeij wchlania sie wszysto przez slinianki, ale przez przewod pokarmowy przeciez tez?
btw, ja nie aplikuje takich max. dawek zeby ledwo przytomnym byc tylko zeby czuc sie max wyluzowanym, beztroskim. :)
Benzo to lepeij mec pod reką w kazdej sytuacji ]
Przez przewod bedzie wchlanialo sie duzo wolniej.
Sline trzymasz po to, zeby w niej zostal fentus, ktory sie wchlonie odrazu w buzi przez blony do krwiobiegu. Tak jak z podaniem donosowym, substancja sie dostaje odrazu do krwi. No tylko ze plastra nie wlozysz do nosa.
No tylko ze plastra nie wlozysz do nosa.
Przez przewod bedzie wchlanialo sie duzo wolniej.
Sline trzymasz po to, zeby w niej zostal fentus, ktory sie wchlonie odrazu w buzi przez blony do krwiobiegu. Tak jak z podaniem donosowym, substancja sie dostaje odrazu do krwi. No tylko ze plastra nie wlozysz do nosa.
To hujowe uczucie przypominajace niestrawnosc, o ktorym pisalem wczesniej, to jednak jest efekt histamnowy. Mniejszy niz po klasycznych opiatach i pozniej nieco odczuwalny - stad o nim zapomnialem. Problem znika po zazyciu virlixu ;)
Jak dla mnie plastry Fentanyl Actavis są lepsze od kultowego Durogesicu ! Matryca jest mniejsza, baszdziej sztywna (!!!), co utrudnia pozlepianie sie plastra w japie, srodekaktywny uwalnia sie szybciej w moim odczuciu, bez koniecznosci kilkugodzinnego kaleczenia wartwy kleju zębami. Ogólem bardziej mi przypadl do gustu ten actavis ;)
Czy ktoś sie orientuje jaki % ilości fnt jest po przerzuciu wciaz związany z matrycą? Mam na mysli takie przerzucie, ze dzialanie juz jest takie ledwo odczuwalne podczas dalszego rzucia... Bo ja te scinki przerzutych plastrow zbbieram do kubka po kliszy, zeby zrobic ekstrakcje jak sie uzbiera tego troche.... Czego mogę sie spodziewac ?
Czy fnt jest w jakims stopniu neurotoksyczny? Skad wynikaja te dziury w pamieci , TZN. mam tak że dni spedzona pod wplywem fnt są dosc mozno w pamieci zamazane, wyraźnie bardziej niz na slabszych opio? Czy moze to być rezultat jakiegos niedoltenienia mozgu? Przy opio tetno i cisnienie spada wyraznie wiec do mozgu tlenu dostaje sie mniej... Dodajac do tego amf czuc czasem napiecie w ciele, obnizone cisnienie i ziiiiimnooooo brrrrr :-D
Czy miksowanie fnt z np. amfetamina jest wysoce ryzykowne? Czy amf można traktowac jako alternatywne antidotum przy przedawkowaniu (nieznaczym) fnt (chodzi o podtrzymanie akcji serca i przytomniosci) czy tez nalokson jest calkowicie niezastąpiony?
Hegemon_Krwawy pisze:Hm, teoretycznie jak poczytać o działaniach niepożądanych fentanylu to wypunktowane są 'drżenia mięśniowe' czy inne 'tremors', ale to w długiej liście po przecinkach. Osobiście nie słyszałem o takich przypadkach, ja czuje się wręcz rozluźniony. Na forum też nikt czegoś takiego jeszcze nie raportował.jacok pisze: hej, można od fentanylu dostać padaki, takiej jak po tramalu?
edit// albo innej? Jkaiejkolwiek?
Prędzej spodziewałbym się takich atrakcji na skręcie.
Czyżby komuś przydarzyła się taka przygoda?
W razie nadmiernych wątpliwości zawsze można dorzucić benzo ;).
Tak pytam, bo podobno miałem drgawki, ale jakoś doszedłem do siebie. Przedawkowałem i spadłem z krzesła podczas oglądania Sherlocka Holmes'a (nie było sceny z gorsetem w tym filmie? Czy przegapiłem, jak leżałem nieprzytomny?). W każdym razie pobudka na podłodze nie należała do przyjemnych, dostałem opierdol od sprzątaczki i portierki i na tym się skończyło póki co.
W każdym razie, nie miałem ulotki z fentanylem, ale wydawało mi się, że nie ma z nim tka jak z tramcem. Na wszelki wypadek nie będe go już brał, chociaż podobno miałem też drgawki jak przegrzałem się heleną, ale to w zeszłym roku...
//edit
ma ktoś jakiś dobry patens na skręt po dencie? Próbuję się schlać resztą spityrusu rozpuszczoną w kawie (tak, nic innego nie mam), moje zasoby finansowe określam na kilkanaście groszy.
Hurra, diese Welt geht unter
Czy ktoś sie orientuje jaki % ilości fnt jest po przerzuciu wciaz związany z matrycą? Mam na mysli takie przerzucie, ze dzialanie juz jest takie ledwo odczuwalne podczas dalszego rzucia... Bo ja te scinki przerzutych plastrow zbbieram do kubka po kliszy, zeby zrobic ekstrakcje jak sie uzbiera tego troche.... Czego mogę sie spodziewac ?
Czy fnt jest w jakims stopniu neurotoksyczny? Skad wynikaja te dziury w pamieci , TZN. mam tak że dni spedzona pod wplywem fnt są dosc mozno w pamieci zamazane, wyraźnie bardziej niz na slabszych opio? Czy moze to być rezultat jakiegos niedoltenienia mozgu? Przy opio tetno i cisnienie spada wyraznie wiec do mozgu tlenu dostaje sie mniej... Dodajac do tego amf czuc czasem napiecie w ciele, obnizone cisnienie i ziiiiimnooooo brrrrr :-D![]()
Do F nie brałem fety-ale zdarzyło mi się jebnąć go IV razem z metkatynonem z 7,5tabletki acataru-połączenie boskie-nie czuć dominacji żadnej substancji-ładnie się uzupełniają a wejscie jest zajebiste(choć majka z kotem smakuje lepiej).
A zimno czuje jak F już ze mnie wychodzi-jak kończy się jego działanie...
Czy miksowanie fnt z np. amfetamina jest wysoce ryzykowne? Czy amf można traktowac jako alternatywne antidotum przy przedawkowaniu (nieznaczym) fnt (chodzi o podtrzymanie akcji serca i przytomniosci) czy tez nalokson jest calkowicie niezastąpiony?
W ulotce jest napisane że w przypadku zbyt mocnego działania i zwolnienie oddechu-natychmiast wezwać pogotowie-powiedzieć ze wystąpiło zatrucie opoidem o nazwie Fentanyl-do czasu przyjazdu nie pozwolić delikwentowi usnąć-raczej zmusic go do chodzenia i rozmawiania-może to być jakaś wskazówka.
@jacok-wysłałem Ci już 2 PM'y na żaden nie odpisałeś-nie wiem dlaczego-czy dlatego że nie doszły, czy dlatego że nie masz ochoty ze mną gadać-w każdym razie miło by było się tego dowiedzieć-pozatym nie chcem od Ciebie nic strasznego.
Zaraz wyśle kolejnego PM'a-jakoś bys mógł na niego zareagować-jak nie chcesz ze mna gadać to to po prostu napisz.
YOŁ
tylko na forum wchodzę, ale też dopiero dziś zacząłem się coś więcej odzywać. Moja socjopatyczna część osobowości wzięła górą i pokazała, jaki ze mnie aspołeczny skurwysyn.
Hurra, diese Welt geht unter
Jacok, ile wtedy strzeliłeś? Jak cierpisz straszne katusze to się odezwij, może coś wymyślimy.
Apeluję o zdrowy rozsądek.
NIECH ŻYJE!!!
Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy
Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
tylko dobrej luty-powodującej jakby"wyłączenie mózgu",czy tam"zwolnienie jego pracy".
też mam luki w pamięci-ale po dawkach większych-przy których zaliczam zwisa
że gdzieś o tym czytałem)Fentanyl też je podnosi-tu chyba jest niebezpieczeństwo takich misów(wylew udar...).
w przypadku zbyt mocnego działania i zwolnienie oddechu-
natychmiast wezwać pogotowie-powiedzieć ze wystąpiło zatrucie opoidem o nazwie Fentanyl-do czasu przyjazdu nie pozwolić delikwentowi usnąć-raczej zmusic go do chodzenia i rozmawiania-może to być jakaś wskazówka.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.