Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 5 / 0
Ok.
A teraz coś, co jakieś 2 miesiące temu próbowałem.
Siłą, rzeczy porównuje do apvp - tego fajnego śmierdzącego i niefajnego białego śnieżku.
(Bo już sam nie pamiętam działania, pentedronu, bufedronu, etylonu ethcata itp.)
Wydajność taka jak przy tym puszystym śmierdzielu. Apvp próbowane przeze mnie to sypki biały proszeczek śnieżkowaty w przybliżeniu
Wygląd jak te śnieżkowe apvp, aczkolwiek wyraźnie zauważyć można małe grudki, które są bielsze od całej reszty (śnieżynek ciemniejszym odcieniu bieli)( ... Właśnie, bo to apvp, z którym miałem do czynienia to ma trochę ciemniejszy odcień bieli niż powiedzmy szpachla ;)
Po rozkruszeniu tych białych grudeczek kolor przyjmuje ten sam co reszta.
Zero zapachu.
Bardziej siada na serce niż apvp - przy wejściu.
Większy nieogar niż przy innych, próbowanych przeze mnie stymulantach rc. No i duży potencjał paranoidalny wśród ludzi. Do działania w pojedynkę - idealny pod tym kątem.
Ale jest w tym - to coś - wkrętka do robienia czegokolwiek.
Aczkolwiek - jak dla mnie nie jest aż takie dobre jak brązowy śmierdziel ogółem. Jak dla mnie drugie miejsce z tych spidujących rzeczy. I charakterystyczne, że jak przy moim dobrym śmierdzielu zapominało się o kolejnej kresce, tak tu za chuja! Ciśnienie potężne. W moim przypadku - malutkie kreseczki co jakieś 45min.
cóż to by mogło być?
  • 4807 / 266 / 0
Z opisu wygląda jak pentedron
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 749 / 5 / 0
Tak, masz rację. Z wyglądu jak najbardziej i z braku zapachu, ale czy pentedron jest taki wydajny (ja nie pamiętam, chyba, że jest jakaś nopwsza, lepsza wersja?..) jak apvp? Bo TO ma taką właśnie wydajność jak apvp.
Pomimo, że też to coś jest inne niż dwie wersje (beżowe/ białe) apvp to ja podejrzewam, że również może to być coś z tej grupy(?), albo nawet to samo. Tak wnioskuję, po przekonaniu się jak bardzo różnią się sorty (nawet od tego samego sprzedawcy)...
The Light - co sądzisz? Może masz jakiś taki wyjebany i wydajny pentedron. A w ogóle to on tak wskakuje na pikawę? (też nie pamiętam)...
  • 402 / 3 / 0
Pent działa konkretnie w dawkach 10-30mg, wchodzi na serce tez
To ze weterani wala 300mg na sen o niczym nie świadczy
wiewi2@bk.ru
  • 4807 / 266 / 0
Potwierdzę słowa wiewi2, pente jest bardzo wydajny i można go spokojnie stosować w dawkach poniżej 50 mg, nawet sporo poniżej bez tolerki jest wyczuwalne działanie. U mnie ketony ostatnio wypadły mocno z menu i kreseczki po 30mg robią swoje. Wchodzi na serce bez dwóch zdań.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3 / / 0
Siema ;) Mam pytanko co do prawdziwego kryształu jak go dobrze rozpoznać? Może opisze sort który mam to coś wam się skojarzy ;)

Wygląd: przezroczyste kryształki, nie żaden proszek tylko takie dosyć spore przezroczyste kryształki, musiałem to dobrze pokruszyć
Smak: Gorzkawy, a przez chwile jak sie weznie na język to czuje tak jakby delikatnie słony smak (być może tylko mi się wydaje :D )
Zapach: Nie umiem do niczego porównać ale nie ma jakiegoś charakterystycznego smaku.

Ziomek normalnie ma to po jakieś 120-150 za gieta, a że wykorzystałem okazje bo potrzebował pilnie siano to dał mi za 80zł ładnego gieta.

Może wam się z czymś skojarzy co to może być to proszę pisać. Z góry dzięki ;)
Jeżeli chodzi o dawkowanie to nie określe dokładnie, bo waga mi się zjebała, ale taka 1cm kreska na oko ok. 50max 100mg potrafi na prawde dobrze w głowie zrobić.

Pozdro ;)
  • 402 / 3 / 0
wiewi2@bk.ru
  • 3 / / 0
Pentedrone to nie jest na 100%. Znam dobrze pentedrone i jego działanie, Natomiast MDMA działania nie znam więc po tym nie umiem rozpoznać czy to jest to.
Ale wygląd ma identyczny jak porównywałem ze zdjęciami. A smak by się zgadzał czy nie?
  • 1 / / 0
czy wie ktos lub spotkal sie z dopalaczem w hermetycznie zamnkietym opakowaniu na ktorym widnieje X w kwadracie,cos w tym stylu.jaka jest nazwa tego specyfiku?czekam na odpowiedzi
  • 80 / / 0
Siema

Ostatnio kumpel kupił sobie zielsko od nieznajomego typa. Dilec ostrzegał, że jest mocny. Po 3 machach był w innym świecie, CEVy, lekkie trudności z poruszaniem się i staniem prosto, nudności, źrenice wyjebane jak po Acodinie. Ten stuff w ogóle nie pachniał prawdziwą mj. Jest ktoś w stanie mi powiedzieć, co to jest?
PS koleżanka po tym i po secie wódki rzygała, że ja pierdolę :kotz:
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.