4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9381 / 1827 / 2
Ale jaka to jest teoria ? XD to jest praktyka i wyniki badań xD będziesz dalej powielać fejki to będę posty wywalać tak jak to robimy z postami Ducha czy innych plaskoziemcow.
No bo dlaczego mamy pozwalać na szerzenie fejkow na forum ?

Btw napisałem już kiedyś - odbij tolerke do stanu sprzed pierwszego uderzenia mefedronu i wróć klefedron. Działanie będzie inne BO TO INNA SUBSTANCJA ale nie będzie słabsze. Będzie więcej serotoniny i mniej dopaminy. I tyle.
Nie sądzisz, że idiotyzmem jest porównywanie klefa do mega jak się nakurwia kilka lat mefedron ?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... objectonly

A tu już stare wykresy

https://www.researchgate.net/publicatio ... _Serotonin
Screenshot_20231104-145431.png
Screenshot_20231104-145424.png
I żeby nie było. Jeśli macie jakiekolwiek argumenty które podważa stan wiedzy faktycznej to je piszcie ale wybaczcie argumenty na zasadzie "po 8 latach ćpania mefedronu, klefedron działa na mnie słabiej w związku z czym myślę, że klef jest słabszy i gorszy" nie podważa tego, bo jak ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 507 / 119 / 0
Ja, pierwszy raz betaketony spróbowałem w 2018 roku, było to 4-CMC, zadziałało Ok, bez fajerwerków. Następnie spróbowałem 4-MMC kupione w DN z UK, moim zdaniem klefedrony nie maja podjazdu do mefedronu. Tyle w temacie
  • 9381 / 1827 / 2
@Nawiedzony Szaman kwestia osobnicza. To co napisałeś to już kwestia tego jak bardzo Tobie pasuje działanie której substancji. Przy czym nie da się tak do końca porównać działania tych dwóch substancji. Dlaczego ?
Odpowiedz masz na rysunkach.
Wchodzić i głosować
  • 1900 / 431 / 4
jakich k***a rysunkach, człowiek Ci pisze że mefedron jest poprostu ciekawszy dla niego a Ty "rysunkami" próbujesz wpłynąc na jego... odczucia indywidualnego działania... serio?

Jak ja napiszę że mefedron nie zniszczył mi życia tylko otworzył oczy to też się przyczepisz?

No to jak kwestia osobnicza - to czego się czepiasz?:

btw - w ogóle wiesz co za rysuneczki zapodałeś? badania na SZCZURACH?
DXM
  • 2534 / 597 / 0
Na jakie kwestie mefedron otworzył Ci oczy? 😅
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9381 / 1827 / 2
@DuchPL rysunki mogłyby być nawet na osmiornicsch to ma pokazać zależność między substancja A i B. Co najzabawniejsze, Ty nie masz nawet wykresu na szczurach który by pokazał radykalna różnice 😅

Jeszcze kilka lat temu w tym temacie była taka sekta mefedronowa gdzie każdy się wspierał i pisał te same brednie. Że mefedron najlepszy, najlepszy, najlepszy argumentacji nie było żadnej więc ludzie przestali pisać o innych substancjach tutaj i sekciarze żyli (i żyją dalej) powtarzając to samo. A jak się pojawia argument, że to ich zdanie. Jak kiedyś @Rozgar pisał, że miał bdb klefa to od razu go zakrzyczano, że to niemożliwe 😅

A jak ja pytałem o dużo większą toksyczność (gdzie tu już są dowody naukowe na ludziach) to mi odpisano, że z chlorami jest to samo. Tylko różnicą jest taka, że na mefedron badania latają od lat a na klefa do dziś nie ma zbytnio takich badań.

Tak samo z toksycznością dla serca i stymulacja rec 5ht2b od lat wiadomo, że afonisci tego receptora niszczą serce co już jest samo w sobie czerwona flaga - mefedron pobudza ten receptor klefedron nie.
mefedron wychodzi 3-4 dni z organizmu, klefedron od razu. Można by mnożyć ale "sekciarze" o tym nie piszą.

I na koniec. mefedron od kilku miesięcy jest w sprzedaży w clearnecie. A jego popularność jest znikoma. Mamy 2023rok i jak ketony czy NEP wyparły amfetaminę tak ludzie wybierają inne substancje, mniej toksyczne i lżejsze w zjeździe.
Oczywiście @DuchPL znów będzie powtarzać to co już powtarza od kilku lat nie mając żadnej sensownej argumentacji ale ludzie debilami nie są. Każdy ma swój rozum i na te chwilę widać, że na weekendy ludzie biorą 3cmc / 3mmc które dają raz dłuższy peak od mefa i nie są tak toksyczne a po cmc masz dzień problemów i następnego dnia jest git.
Każdy ma swój rozum. Mi w mefedronie tak naprawdę podobała się tylko czystość fazy. Chyba tyle, no głody i zdychanie było 50x większe niż na chlorach.
Wchodzić i głosować
  • 1900 / 431 / 4
Czy ty rozumiesz kwestie taką, że ktoś może po prostu lubić pewną substancję bardziej od innej? już chyba bardziej Ci tego ...koleSZko wytłumaczyć nie potrafię.

A jak bolą Cię moje zdania, kiedy sugeruję "fanom" aby spróbowali ( skoro i tak już ćpają i planują to nadal robić ) czegoś co MOIM ZDANIEM jest mniej siadające na organizm ... no to jest Twój problem. Niczego w życiu ludziom nie polecasz?

Sekta mefedronowa? Ty serio się nic nie nauczyłeś? co ja mam teraz napisać jako odwet
05 listopada 2023Atropolamine pisze:
Na jakie kwestie mefedron otworzył Ci oczy? 😅
np na takie, żeby nie ćpać śmieci / zmienników prawilnych rzeczy / analogów itp
dlaczego? bo cpałem te zmienniki/analogi i wynalazki które "idą z duchem czasu" i jedyne co po nich miałem to... rozczarowanie.
DXM
  • 9381 / 1827 / 2
A Ty rozumiesz co ja piszę? Nadal nie posiadasz żadnych argumentów mierzalnych poza tym, że zacząłeś ćpać mefedron i nic poza nim Ci nie smakuje. Nie odniosłeś się nawet do tego, że obecnie dobry mefedron lata po clearnecie a wielu ludzi i tak woli cmc-ki
Nie odniosłeś się do toksyczności, zjazdów, metabolizmu czy do tych obrazków.

Dopóki nie było badań to nikt nie pisał "moim zdaniem" tylko traktowano to jako prawdę objawiona a jak się pojawiły badania to już jest moim zdaniem i pomijając wszystkie uboki. Czy ja gdziekolwiek napisałem, że się nie zgadzam z Twoim zdaniem ? Jeśli tak wstaw to. To jest Twoje zdanie ale dla równowagi niech ludzie poznają pełnię argumentów. I tyle.

Ps w którym miejscu dostałeś tyle karmy ? Pisałeś w inny. Miejscu, że Ty dostajesz tyyyle karmy a ja nic. Spójrz może na ogólną statystykę gdzie jesteś z karmą 😉
Wchodzić i głosować
  • 1900 / 431 / 4
No i widzisz drogi kolego, kto Ciebie rozliczy z siania FEJK informacji i rozpowiadania nieprawdy chociażby na mój temat? ( Pobawimy się w Sttetarta )
05 listopada 2023Stteetart pisze:
zacząłeś ćpać mefedron i nic poza nim Ci nie smakuje.
Zacząłem to ja kolego od kokainy w gwoli ścisłości o czym tez wielokrotnie pisałem w kilku wątkach to raz.
A co mi smakuje i uważam za prawilne?

kokainę oczywiście jeden z najlepszych narkotyków jakie poznałem
mefedron rzecz jasna
metafedron
efedron
Ethkat
pentedron

To sa moim zdaniem prawilne "narkotyki" i "smakują mi" jak to piszesz wszystkie bez wyjątków, w zależności "co chciałem" to to brałem.

i co ważne

żaden bieda-klefedron tych substancji MOIM ZDANIEM nie przebija

Dodajmy do tego, abyś przedstawił nam dowody na "sektę mefedronową" to już mamy komplet do warna. Ponoć nie można na forum siac fejk informacji, więc niech się te wytyczne tyczą każdego.

Ciebie dziwi chyba cały świat i że komuś może się podobac coś innego niż Tobie.
Ja nie mam nic do tego kto ćpa CMCki, mefedrony czy heroinę...to każdego wybór, ale swobodna dyskusja to nie narzucanie komuś pewnych wytycznych, dla których albo sie dostosujesz ( pomimo że jest kulturka ) albo będzie warn.
Tzn że jestem w "sekcie mefedronowej" czy jestem płaskoziemcem? bo się już gubię ...

Mam Ci dalej dawać łopatologicznie przykłady?
Bugatti Veyron z pewnością pojedzie szybciej od seryjnego VW Passata 2.0TDI ...i co z tego, skoro właściciel "paska" powie - ale passatem mi się PRZYJEMNIEJ jeździ! Będziesz od niego wyciągał wytyczne z badań? czym dla niego jest dana przyjemność? wyciągał na czynniki pierwsze punkt po punkcie o co mu kaman? może chodzi mu o zapach plastików, albo o tandetne łożyska kół? albo o stosunek odległości szyby kierowcy-do kierownicy-i fotela oraz słupka bocznego względem dachu? ... badaniami go zagniesz, że Veyron ma lepsze te stosunki?

i co jest najlepsze WSZYSTKO co tu jest opisane jest na temat i nie jest offtop, porusza się pewne kwestie ( z podstawówki powinieneś to znać nawet ) aby dopełnić główny nurt tematu, a mianowicie taki, że uważam, iż mefedron to jeden z najbardziej jak nie najbardziej udanych narkotyków ze świata b-ketonów, któremu DZIŚ mało który keton jest w stanie dorównać.
To jest moje zdanie. Takie mam odczucia.

Twierdzisz inaczej? na prawde spoko, nic do tego nie mam...
Jeśli twoje wybory to: badania ( np w temacie toksyczności i czujesz sie przez to zdrowiej jakkolwiek to brzmi ) czy bierzesz pod uwagę zdanie innych też to szanuję,
bo masz do tego prawo!
i dla tego życzę Ci zdrowia w zabawie z CMC-kami
DXM
  • 508 / 195 / 1
Przepraszam,że się wtrące,ale moim zdaniem cała ta dyskusja nic nie wnosi do wątku i pasuje do knajpy.
Wątek powinien dotyczyć stricte mef,do porównywania do siebie ketonów są dedykowane wątki.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.