Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 548 / 90 / 7
No tak, droga zabawka, ja na irlandzkich zarobkach ledwo wyrobilem na paczke ;)
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
29 lipca 2020Morfeo pisze:
Chcialbym sie pobawic Kava Kava ale za najnizsza krajowa to musialbym zrezygnowac z jedzenia zeby sobie sprawic taka przyjemnosc :D
Na 1 raz ciekawe do Cv, jednak cena odstrasza. Za tą cenę lepiej zakupić fenibut. Ok 200zł za 100g dobrej firmy i przy rozsądnym używaniu masz na 2-3miesiące.
  • 548 / 90 / 7
100g na 2-3 miesiace?
Wedlug tej strony
https://kavasociety.nz/blog/2018/2/5/wh ... nt-of-kava
dawka to 35g, czyli jedna kava na miesiac wg. Ciebie.
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 222 / 23
@kupagowna6 Koledze chyba chodzilo o fenibucik
  • 548 / 90 / 7
@Morfeo ano raczej tak, jakos koslawo przeczytalem :) Dzieki.
  • 4 / / 0
Mnie kava w opakowaniu 450g, starczyła na około miesiąc bardzo częstego używania, kilka razy w tygodniu, na raz 40-50 gramów ugniatane starczało na bardzo miłe kilka godzin wieczorem, przy czym po ugniataniu, resztę zamrażałem i miałem na drugi raz, więc 40-50 gram, to były dla mnie dwie porcje, czyli około 20 sesji z Kava Kava przy opakowaniu. Cena to było trochę więcej niż 300 zł więc 15 zł za jedną sesje, nie tak drogo.
przy czym działanie odczuwałem dość subtelne, ale przyjemne, choć raz działanie było tak silne, że aż lekko przytłaczające, poczułem nawet dużą euforię i musiałem się położyć ze słuchawkami na uszach, pod kołdrą, by się jakoś uspokoić, mimo tej dawki co zawsze, nie wiem co miało na to, aż taki wpływ :D
Loa waka Fiji.
  • 229 / 12 / 0
Mysle aby Kave Heavy połaczyć z medyczną mj (red no 2 Sativia)
Ktoś łaczył Kave z mj? Jak wrazenia?
  • 80 / 6 / 0
ja kupuje kapsulki z sh,jest ok. 2 tabsy działają już spoko. czasem robie mix 2 x fnibut 1 x kava 1 x różeniec i to juz czuć dość mocno.

nie jest to jednak efekt jak po drugach bardziej subtelny, przyjemny, można nie myśleć o innych używkach
  • 183 / 27 / 0
15 sierpnia 2020rednopacjent pisze:
Mysle aby Kave Heavy połaczyć z medyczną mj (red no 2 Sativia)
Ktoś łaczył Kave z mj? Jak wrazenia?
Nie próbowałem z medyczną, ale mj miało po kavie bardziej cielesną fazę, przy której miałem beznadziejną koordynację ruchową oraz była mniejsza psychodelia, ale z drugiej strony był bardziej towarzyski charakter oraz zero schiz.
  • 2 / / 0
Próbowaliście? Ja od wielu lat na zolaxa razie innych niby najmniejsze dawki ale nie mozna brać w ciąży, juz dwa razy poroniłam. Zrezygnowałam juz z planów ale szukam czegoś co może mieć pozytywny wpływ na leki nerwice stany depresyjne. Znajoma poleciła kave kave kupuje z Polski i jest zadowolona. Ktoś coś wie? Ktoś może polecić? Nie wiem czy w dobrym wątku to napisałam. Poprawcie mnie. Jestemtu nowa. Psychiatra nie udzieli mi odpowiedzi. Każą łykać te ścierwa chemiczne moj stan jest stabilny. Zastanawiam się nad czymś bardziej naturalnym. Pozdr.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.