Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 85 / 5 / 0
@zburzony

Dokładnie o to mi chodzi . Biorę obecnie setraline 125mg i ogólnie jestem zadowolony ale mam ciężką sytuację emocjonalną z pewną panią którą spotykam codziennie w pracy i na te emocje nie działa tak jak bym oczekiwał.. ale może nie da się aż tak wyczilować w niektórych sytuacjach.. lekami wszystkiego się nie załatwi..
  • 1631 / 261 / 0
No nie, zdecydowanie leki wszystkiego nie załatwią, tak długo je biorę że już to wiem aż za dobrze. W jakichś ciężkich kryzysach można czasem wziąć na przykład jakiś neuroleptyk, lek na schizofrenię m.in., żeby się odciąć ale wtedy stajesz się żywym zombie.
  • 7 / / 0
Najlepsza sertralina i Mirtazapina.Im cięższa depresja tym lepsze działanie leku przeciwdepresyjnego.sertralina działała u mnie bardziej na
nastrój a mirtazapina przeciwlękowo i nasennie.Najgorsza była wenlafaksyna i paroksetyna.
Uwaga! Użytkownik Nemi245 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 68 / 0
sertralina zdecydowanie. Wyrwała mnie z naprawdę głębokiego dołka i ułatwiła pracę nad sobą na terapii oraz poza nią.

14 marca 2024Szelest1 pisze:
Dokładnie o to mi chodzi . Biorę obecnie setraline 125mg i ogólnie jestem zadowolony ale mam ciężką sytuację emocjonalną z pewną panią którą spotykam codziennie w pracy i na te emocje nie działa tak jak bym oczekiwał.. ale może nie da się aż tak wyczilować w niektórych sytuacjach.. lekami wszystkiego się nie załatwi..
Możesz przecież śmiało podbijać sertralinę do 200mg. Jest spora różnica w działaniu między 125mg a 200mg, im większa dawka tym lepiej wycisza nieprzyjemne stany emocjonalne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.