Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1792 / 546 / 2
1. Używanie wyłącznie wody morskiej lub NaCL przed i po sniffie. - Jeśli coś sniffujesz musi się to rozpuszczać w wodzie inaczej dana forma podania substancji nie ma kompletnie sensu.
2. Maść Rinopanteina.
3. @ZleSpiaca wspominała coś o sprayu ze srebrem jeszcze nie testowałem, bo o dziwo nie mam tak rozwalonej śluzówki jak myślałem. Ale i tak Ci dziękuję kochana za ten protip. ❤️
4. Unikanie wszystkiego co zawiera ksylometazolinę (eng. xylometazoline) - wysusza na wiór śluzówkę nie dając jej się zregenerować.
z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.