Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 427 / 43 / 0
Dwa motywy.
Pierwszy: Budzę się, włączam TV (zawsze ustawiony kanał TVN24), żeby chwilę na czymś się skupić i uniknąć powtórnego uścisku Morfeusza. Oczywiście telewizor mówi ciągle o Kaczyńskim. Od już ładnych paru lat. Zakochani w nim czy co?
Drugi: Łapię smartfona, sprawdzam co dzieje się na świecie. Zdziwiony, że jeszcze nie ma wojny, wstaję i robię co trzeba.
W obu przypadkach, przez pewien czas, marzę o jak najszybszym powrocie do łóżka.
-----
Nawet często moim porannym rytuałem jest po prostu pójście spać.
  • 3854 / 316 / 0
Jak masz TVN24 ustawiony, to co się dziwisz ja kardynał, że pierdolą ciągle o Kaczyńskim. Twoim następnym rytuałem powinno być wypierdolenie telewizora przez okno.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 1 / 0
- Wstaję i próbuję przez dłuższą chwilę ogarnąć czemu muzyczka, która mi się śni od dłuższej chwili nie chce przestać grać. Wtedy ogarniam że to budzik i wstaje go wyłączyć
- Łykam tabletkę 200mg kofeiny i popijam dużą ilością wody, żeby nie zabić się chodząc po domu przez bycie nieprzytomnym
- Idę się wysikać, przepłukać nos wodą morską i posmarować zatoki olejkami eterycznymi
- Idę łyknąć suplementy: 1.5g L-Tyrozyny, 100mg B6, B Complex i Ashwagandhę oraz Wellbutrin
- Idę do kuchni wstawić wodę i zasypać Yerbę
- W międzyczasie gdy woda ma mi przestygnąć idę wziąć prysznic, umyć zęby i takie tam bzdety
- Po prysznicu zalewam yerbę i zaczynam jeść jakieś śniadanko
- Szybkie siuśku przed wyjściem i wychodzę z domu
Uwaga! Użytkownik jxsxq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.