Pierwszy: Budzę się, włączam TV (zawsze ustawiony kanał TVN24), żeby chwilę na czymś się skupić i uniknąć powtórnego uścisku Morfeusza. Oczywiście telewizor mówi ciągle o Kaczyńskim. Od już ładnych paru lat. Zakochani w nim czy co?
Drugi: Łapię smartfona, sprawdzam co dzieje się na świecie. Zdziwiony, że jeszcze nie ma wojny, wstaję i robię co trzeba.
W obu przypadkach, przez pewien czas, marzę o jak najszybszym powrocie do łóżka.
-----
Nawet często moim porannym rytuałem jest po prostu pójście spać.
- Łykam tabletkę 200mg kofeiny i popijam dużą ilością wody, żeby nie zabić się chodząc po domu przez bycie nieprzytomnym
- Idę się wysikać, przepłukać nos wodą morską i posmarować zatoki olejkami eterycznymi
- Idę łyknąć suplementy: 1.5g L-Tyrozyny, 100mg B6, B Complex i Ashwagandhę oraz Wellbutrin
- Idę do kuchni wstawić wodę i zasypać Yerbę
- W międzyczasie gdy woda ma mi przestygnąć idę wziąć prysznic, umyć zęby i takie tam bzdety
- Po prysznicu zalewam yerbę i zaczynam jeść jakieś śniadanko
- Szybkie siuśku przed wyjściem i wychodzę z domu
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.