Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 2 / 0
Przepraszam moda za napisanie tego samego posta wcześniej w złym temacie.

Szkoła tuż tuż a ja szukam czegoś co pomoże mi z :
-nauką
-pewnością siebie i dobrym samopoczuciu (coś prospołecznego)
-motywacją

Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć mi jakie substancje mogą się do tego nadają?
Jestem uczniem ,chciałbym się zmieścić w 100zł miesięcznie.

Dzięki za odpowiedzi.
  • 136 / 2 / 0
Takie pytanko, może ktoś tu będzie znał na to odpowiedź.

Na początek, co przyjmuje: wenlafaksyna 150 i na noc mirtor 30mg. Dodatkowo od czasu do czasu flubromazepam (w celach leczniczych, dawka jaką biorę to 8mg raz na kilka dni).

Ostatnio zakupiłem sobie noopept Rx. W jedną kapsułkę wchodzi: cholina bitrate 350mg, N-acetyl-L-Tyrosine 150mg, Alpha GPC 100mg, noopept 30mg, jakaś witamina E tpgs.

Stosuje to od ponad 2óch tygodni, na początku brałem 2 kapsułki, następnie 3. No i powiem szczerze, że przez 2 tygodnie mix ten był megaa. Nastrój zajebisty, czułem polepszoną koncentrację, mega pozytywne myślenie, czułem przyjemność rozmowy z innymi (czego nie odczuwałem od wielu lat), dodatkowo miałem motywację do pracy i nauki. Po pierwszej kapsułce rano czułem pobudzenie umysłowe i rzuciłem kawę (wcześniej piłem po 5-6 kaw dziennie). Ale obecnie to wszystko padło, tak jakby przestało działać. Ciągle odczuwam mega senność i łatwo wpadam w złość. Ogólnie czuję się mega zmęczony, no i tak jak na początku poprawiła mi się pamięć tak teraz moja pamięć krótkotrwała nie istnieje. Każdego dnia zapominam o czymś ważnym (fakt, że dużo wrzuciłem sobie obowiązków, ale właśnie dlatego zdecydowałem się na noopept, aby mózg podkręcić na wyższe obroty).

Teraz takie pytanie, czy środki zapisane powyżej, czyli wenla, mirtazapina i flubro mogą jakoś osłabiać działanie noopeptu? Wenlę biorę od roku z powodu stanów lękowych, ale na moje ona nie działa. Od pół roku chcę z niej zejść, ale lekarz mówi ciągle, że odstawię lek to to wszystko wróci (i ciągle tylko teksty typu:"ma Pan teraz dużo stresów więc to nie jest dobry pomysł odstawiać", "poczekajmy do wiosny, bo jesień nie jest dobrą porą na odstawianie" i tego typu teksty), Nie wiem czy próbować na własną rękę z tego zejść, bo ogólnie mam wrażenie, że ten lek na mnie nie działa.
  • 4 / / 0
noopept + nsi 189 - testował ktoś? jakieś zastrzeżenia?
  • 1149 / 229 / 7
6362 pisze:
noopept + nsi 189
Żadnych zastrzeżeń, jest dobrze.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 39 / 4 / 0
Ja biorę noopept, ten w rozwtorze od [źródło]. Głównie po to, żeby rodzice się ode mnie odjebali - leczę się trazodonem (wcześniej sertraliną) z objawów depresyjnych, nerwicowych i lękowych i moje zdolności kognitywne troszeczkę padły, zwłaszcza przez wakacje (więcej nerwów i smutku). Na mnie działa, biorę przed każdą okazją jak muszę coś więcej się nauczyć/zrobić/nie zasnąć na tę godzinę.

Co do libido nie potwierdzam, mnie się mocno chce, ale może to przez trazodon (on chyba jako jeden z nielicznych leków na depresję podnosi libido, zamiast je stępiać razem z uczuciami).
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2016 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zakaz wskazywania źródeł
  • 2 / 5 / 0
Re: NSI-189
Nieprzeczytany post autor: xraptorx »
Co myślicie o mixie NSI (2x 20mg) + Noopept (3x10mg) + PRL-8-53 (1x ew. 2x 5mg) ? Nic się nie będzie gryzło?
  • 570 / 4 / 0
Czy wzięcie chlorprotixenu na noc(brak innej nopcji, wysoka tolerka na zolpi i benzo) jako lek nasenny, może osłabić działanie kodeiny np. euforyczne, zażytej o poranku dnia na następnego? Pytam, bo czytałem, że neuroleptyki blokują euforie.
Przeniesiono do odpowiedniego działu./pletz
  • 12507 / 2425 / 0
Tak, może
  • 502 / 40 / 0
Tak. Neuroleptyki mogą zmniejszyć euforię i zwiększać sedację.
  • 570 / 4 / 0
ememems pisze:
Tak. Neuroleptyki mogą zmniejszyć euforię i zwiększać sedację.
Ale na drugi dzień też? Czyli ile musi minąć, żeby nie wpływały na działanie kodeiny?
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.