Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 22 / 15
Przyjmując, że delikwent jest w lekkim ciągu (do 10 ml/doba), ale nieprzerwanie od pół roku, to jak szybko, po odstawieniu cold turkey, pojawiajć się mogą efekty odstawienne? Innymi słowy - jak długo organizm wytrzyma bez giebla bez zapalania czerwonej lampki? Domyślam się, że to kwestia osobnicza, ale widełki mnie interesują, tzn. kiedy możliwie najwcześniej, kiedy najpóźniej?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 545 / 8 / 0
WawaEndrju pisze:
Przyjmując, że delikwent jest w lekkim ciągu (do 10 ml/doba), ale nieprzerwanie od pół roku, to jak szybko, po odstawieniu cold turkey, pojawiajć się mogą efekty odstawienne? Innymi słowy - jak długo organizm wytrzyma bez giebla bez zapalania czerwonej lampki? Domyślam się, że to kwestia osobnicza, ale widełki mnie interesują, tzn. kiedy możliwie najwcześniej, kiedy najpóźniej?
1. Uzależniony organizm nie wytrzyma ani chwili bez GHB lub innego agonisty GABA/antagonisty NMDA. W zależności od dawkowania, objawy odstawienne pojawiają się 1-3 h od ostatniej dawki (wg innych źródeł 1-6 h), czyli jak tylko GHB przestanie działać. Można trafić na ekstremalne przypadki objawów delirium po 30-40 min. od ostatniej dawki (dotyczy osób przyjmujących małe dawki co 20-30 min.).

Podsumowując: 30 min - 6 h.

2. Objawy mogą nasilać się, szczególnie przez pierwszą dobę.

Disclaimer: piszę na podstawie źródeł i znanych mi z forum przypadków; post dotyczy ostrych objawów odstawiennych.

Źródła:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11174231
http://www.erowid.org/chemicals/ghb/ghb_addiction2.pdf
  • 1342 / 48 / 0
Czy giebol w kontakcie z gałkami ocznymi może być niebezpieczny? Bo właśnie tak jakoś mi się chlupsło szczykawką i siups w oko, cholernie piecze :(
SESH
  • 1342 / 48 / 0
Strangled Cat pisze:
Czy giebol w kontakcie z gałkami ocznymi może być niebezpieczny? Bo właśnie tak jakoś mi się chlupsło szczykawką i siups w oko, cholernie piecze :(
Dla dobra nauki i ludzkości, z przyjemnością sam sobie odpowiem :)
A więc mój drogi Uduszony Kocie, oprócz podrażnienia gałki ocznej, lekkiego bólu i przez chwilę nieprzyjemnego pieczenia, nie powinno się nic przykrego wydarzyć (choć zaznaczam, że były to 'kropelkowe ilości'). Przez następne dni oczko może troszkę łzawić, ale oprócz tego nic niepokojącego dziać się nie powinno.

Mimo wszystko raczej bym nie polecił nikomu wlewania płynu do czyszczenia felg do oczu... a jeśli już to raczej niewielkie ilości :wink:
  • 356 / 7 / 0
czy zamawiał ktoś gbl z zagranicy . bo szukam BARDZO dobrego sortu nie zależnie od ceny
  • 1205 / 10 / 0
Ja zamawiałem 5L na spolke z kolega z [h] ... jest juz w sortowni na zachodzie wiec jak tylko przyjdzie to zdamy relacje ;)

napewno tu: http://talk.hyperreal.info/kupno-gbl-zz ... 39887.html
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2013 przez BSKY, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 356 / 7 / 0
A z jakiego sklepu zamawialiście . [cut]

WARN - wawe - niezgodność z regulaminem globalnym oraz z regulaminem wątku (vide pierwszy post tematu). Zostawiam chwilowo dla celów zapoznawczych.
  • 1174 / 22 / 15
Czy jest różnica (dla bebechów) pomiędzy wypiciem określonej dawki GBL (przy założeniu zasady 1 ml/ 100ml płynu) w szklance z płynem, a "turystyczną" wersją wrzucania, czyli łyk wody do gęby, określona dawka GBL z pompki prosto do gęby, a następnie popicie kilkoma łykami płynu?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
Sadze ze dla zoladka roznicy nie ma, gorzej z przelykiem... Tutaj moze wystapic podraznienie blony sluzowej wyscielajacej otwor gebowy %-D i przelyk;)

Ale to niech zweryfikuje jescze ktos z wiedza wieksza ;)
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2013 przez BSKY, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 15 / 1 / 0
WawaEndrju pisze:
Czy jest różnica (dla bebechów) pomiędzy wypiciem określonej dawki GBL (przy założeniu zasady 1 ml/ 100ml płynu) w szklance z płynem, a "turystyczną" wersją wrzucania, czyli łyk wody do gęby, określona dawka GBL z pompki prosto do gęby, a następnie popicie kilkoma łykami płynu?
Po 3 miesiącach takiego picia (czasem nawet woda z kranu) - > Refluks żołądka
ODPOWIEDZ
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.