Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
Wszystkie inne substancje kompletnie mi wiszą oprócz Etkata, dlaczego etkotek mój kochany :'( :emo: Niech ich szlag jasny trafi krew nagła zaleje kurwa zajebana mać była.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1167 / 13 / 0
nie wiecie moze jakl z legalnoscia rc w Szwecji ?
  • 1951 / 15 / 0
Niektóre są legalne.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Czyli aktualnie z RC nielegalny jest np Pentedrone ?? W tym wykazie z 1 stycznia nie było takiej nazwy i w żadnej grupie na wiki też go nie ma...A jeśli jest nielegalny to czemu jest nadal dostępny w e-sklepach jao legalny??
  • 4807 / 270 / 0
Nowelizacja ustawy jeszcze nie weszła w życie.

Czy istnieje wiarygodne źródło z listą przymierzanych do zbanowania substancji? Oficjalne informacje?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 39 / / 0
tak wystarczy poszukac, pare substancji bedzie zbanowanych tych ktore sa obecnie dostepne no i wiekszosc o ktorych jeszcze polowa z nas nie slyszala bo sie nie pojawily na rynki i przypuszczam ze w planach ich jeszcze nie bylo...
http://hyperreal.info/talk/befreerc-t42192.html
  • 141 / 33 / 0
http://www2.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struk ... 126_15.pdf

Zadziwiające, że wśród propozycji do zbanowania umieścili URB-597.

Edycja na życzenie autora - Berig
  • 1951 / 15 / 0
25e, 25n, 25g, 2c-n, 3-meo-dalt, 3-meo-dmt? kurde, rzeczy któ¶ych nawet nie spróbowałem, a je delegalizują.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 25 / 0
szkoda tylko 6-apb, a reszte niech delegalizują, nie zależy mi na reszcie.
  • 1472 / 26 / 0
:( jaka jest szansa ,że to dodadzą ,to nie jest ,tylko jakis instytut ,szkoda ,że ta ustawa tak długo whcodzi ,tak to by weszła z tymi substancjami nic nie wartymi i tyle
ODPOWIEDZ
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.