Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
Re: Bongo
Nieprzeczytany post autor: nwf »
Eeee tam, takie kupno to zero radochy. Opakowanie po lentilkach, w środku zrobiony stelaż z mocnej folii, nic nie przepuszcza, folia od zewnątrz, w planach mam teraz jeszcze wymienienie lufy na cybuchy, żeby cywilizowaniej było. Doprasuje folie, żeby była na płasko i założe metalowy stojaczek.

A tak wogóle to pali się z tego cudnie. Posmak lentilków i satysfakcja.

[ external image ]
  • 3490 / 57 / 0
No ale jednak fajnie paląc bongo jest mieć bongo-komfort. Takie coś tego komfortu w wystarczającym stopniu nie zapewnia. Przyjemnie bulgocze ale lodu do tego nie nałożysz ani też nie zmieścisz w to całego nabicia. A z dobrym bongiem jak z wiadrem, spalasz wszystko, a potem ściągasz chmurę.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1558 / 18 / 0
ale to musi kurewsko gryźć w płuca bez sprzęgła..

Kurwik PM
  • 509 / 3 / 0
Sprzęt sprzętem, ale że ogólnie metoda palenia przez wodę jest zajebista, sam hardware ma mniejsze znaczenie. Rzeczywiście ważny jest komfort, ale i prowizorki ze Sprite 0,5l plus glass bywają komfortowe, a wygodne i niekłopotliwe. Najważniejsze, żeby dobrze dobrać rozmiar sprzęgła do pojemności zbiornika na dym, i żeby było szczelnie, i żeby było normalnie.
Kiedy urodzi mi się syn i będę miał swój trzypiętrowy DOM, kupię sobie wielką, szklaną faję z matowego szkła, postawię w rogu pokoju na trójkątnym stoliku, a wieczorami będę kontemplował naturę Osiedla; póki co jadę na butelkowych prowizorkach %-D
  • 1558 / 18 / 0
ja z ziółka tylko baciki, z haka wiaderka. Bonga nikt u mnie na dzielnicy nie ma/nie używa ;)
  • 3 / / 0
To polecam sprawdzic jak sie pali z bonga ziolko :cool: ;] Hmm slyszal moze ktos o tym, ze jointy slabiej kopia ale faza starcza na dluzej niz palenie z bonia ? :huh:
Uwaga! Użytkownik reslok nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3964 / 150 / 0
Nieprzeczytany post autor: eso »
ja uzywam bonia ze szklanej buteleczki po tymbarku + silikonowy korek, dwa gumowe wezyki + lufa i wsio. :-)
  • 509 / 3 / 0
reslok pisze:
To polecam sprawdzic jak sie pali z bonga ziolko :cool: ;] Hmm slyszal moze ktos o tym, ze jointy slabiej kopia ale faza starcza na dluzej niz palenie z bonia ? :huh:
Urban Legend.
Słowo klucz: indywidualne przypadki. Rozważanie zagadnienia zaczynaj od Człowieka :finger:
  • 155 / 1 / 0
zadne urban legend ja czuje duza roznice nawet pomiedyz lolkami z gieta a dwoma porzadnymi wiadrami czy nabiciami bonga , bongo i cisnienie czuc wyraznie mocniej niz jointy mowie to z wlasnego doswiadczenia.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mejs »
ja też to potwierdze ;-) niestety dwa bonia mi sie już stkłukły , jak sie dobrze ucisło to cały giet wchodził :-) . lepiej jednak dobre szklane bonio , bo ostatnio zmontowałem z butli to jednak niema takiego komfortu. Butelka też sie ugniata jak sie zamocno buszka wciągnie więc to jednak nie to. dobry buch z bonia powinien być silniejszy od wiadra , tym bardziej od bata ;D
ODPOWIEDZ
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.