Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 584 / 21 / 0
Aktualnie pracuje w firmie transportowej. Jestem cos w rodzaju managera/dispatchera(osoba wysylajaca kierowcow z paczkami) oraz tez czasami rozwoze paczki. Teraz firma ma kontrakt na rozwozenie lekarstw do pacjentow. Czasami sa zwroty ktore laduja w smieciach. Oczywiscie tylko teoretycznie bo musialbym byc jebniety zeby wyrzucac hydromorfan lub morfine do smieci. Szkoda tylko ze tych interesujacych mnie zwrotow jest malo, srednio jeden na miesiac. Ale zawsze to jakas odskocznia od speedballa.
  • 1545 / 213 / 0
@hpk 666, jeśli chodzi o moje dokonania w elektronice audio, są to głownie konstrukcje mojego projektu, ale często coś też tuninguję. Generalnie, 80%, to analogówka.
@Mastah, zazdroszczę Ci tych paczuszek. Wyobrażam sobie, jak radośnie drży Ci serce, gdy trafisz na coś smakowitego. Mniam.....
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2013 przez stary dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 45 / 1 / 0
Kelner w pięciogwiazdkowym hotelu ;) raczej ciężko na opio tam funkcjonować, za dużo roboty po prostu i się człowiekowi nie chce. A na skecie, uff nawet nie chce myśleć, bo jeszcze nie dopuściłem do takiego przypadku, biore tylko kode jak coś. Placa dyszka za godzine, potem na wzrosnąć plus napiwki, które sa raczej mizerne.
Sens życia polega na tym, że kiedyś się kończy. I to jedyny jego sens.
  • 1854 / 217 / 37
Kucharz w dobrej włoskiej restauracji. Sowita zapłata i takież napiwki.
  • 9 / / 0
Ciąg kody od ponad 6-7 miesięcy. Pracuje w szpitalnym sklepiku ^^. SY
  • 205 / / 0
biuro obsługi klienta...sekcja skarg i zażaleń zwana czasem także działem upodlenia i wrogości:)
Bania goni banie:P
  • 53 / 1 / 0
POM - powolny obchód miasta
  • 618 / 112 / 0
programista aplikacji internetowych, potocznie Webmaster, a konkretnie Front End Developer
  • 447 / 45 / 1
W Kuopio
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 26 / / 0
Budowlanka,a dokladnie obsluga maszyn budowlanych
Praca na skrecie nie do opisania...
A udacesFortuna iveut :-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.