Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1587 / 11 / 0
DXM bez benzosów i neuroleptyków z pewnością jest lżejszy dla organizmu ;) Ale ja tam nigdy nie robiłam żadnego ciągu.
rchiro the best
  • 282 / / 0
zaczynam przymdlewac, (mial ktos tak po deksie?) a przed chwila kupilem browary i teraz nie wiem czy pic, no dobra jednego wypije
Ostatnio zmieniony 15 marca 2012 przez chrup, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 282 / / 0
dobra jakos zyje wczoraj zajebalem 20 aco i do tego pilo sie troche wodki, ale nie duzo ze wzgledu na mix, wszystko jest juz chyba ok :-D
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 1587 / 11 / 0
Ja nigdy nie przymdlewałam.
Ale Ty przystopuj z tymi miksami. Gdybyś stosował DXM normalnie (odstępy między tripami, brak szalonych miksów) to byś takich problemów nie miał.
rchiro the best
  • 2637 / 37 / 0
jogurt pisze:
ja wam szczerze powiem ze mimika mi czasem posluszenstwa odmawia. Jak mam przesyt albo jakis stres czy cos to czasem mi jakis miesien swiruje, chujowa sprawa
Mam to od kiedy biorę DXM i nie przechodzi.
Ktoś zna na to sposób? Wkurza mnie to niemiłosiernie i nie chodzi tu tylko o mięśnie mimiki. Również ręki czy nogi.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2012 przez ShadySharky, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 580 / 4 / 0
Uwaga- czy miał ktos w związku z zażywaniem DXM "prądy" w głowie? Nagle się pojawiajace, jak dreszcze? Kurwa, mi to doskwiera, nie wiem co jest grane. Może to juz degradacja układu nerwowego, albo fizyczne objawy odstawienia po ciągu. Może chodzi o odstawienie przed ponad tygodniem ssri? Nie wiem co na to wykombinowac :/ Może pojde po neurologa, powiem mniej więcej co jest grane, może jakies benzo na to wypisze, albo jakies badania porobi... Szukam ludzi z podobnymi objawami, tym bardziej mile widziana grupa uzywajacych DXM.
  • 2777 / 37 / 0
Jeśli brałeś paroksetynę, to zapewniam że to efekt odstawienia. Psychopath by potwierdził, ale wylądowało mu się w psychiatryku. %-D
  • 580 / 4 / 0
:O %-D To grubo. Ale już ogarnąłem temat- to "brain zaps". Trochę mnie to uspokoiło, a co najlepsze- jak zadeksiłem, to mi przeszło!
  • 3 / / 0
No ja mam niestety podobnie:/ Tzn. Jak biore DXM to jest ok ale po dłuższym okresie abstynencji ten problem się pojawia.I to chyba nie jest kwestia uszkodzenia wzroku bo w okresie abstynencji mialam gorsze i lepsze dni w tych gorszych mialam problemy ze wzrokiem tak jkak to ty opisujesz towazyszyl mi wtedy zawsze zly chumor i ogólne zamroczenie a czasami w lepsze dni bylo ok i nie mialam wtedy nic zryte ze wzrokiem
  • 1 / / 0
Mnie od brania deksa pogorszył się wzrok. A śnieg optyczny to chyba miałam od zawsze tylko wcześniej nie zwracałam na niego uwagi. Czasami falują albo skaczą mi przedmioty, trochę się tym martwię bo na DXM nie byłam już bardzo długo (2 lata).Zaczęłam sobie wkręcać różne rzeczy i w sumie chyba nabawiłam się jakiejś nerwicy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.