Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / / 0
Wiem, niestety to na swoim zdrowiu odczuwam. Ciężko mi powiedzieć czy przez to czy antydepresanty, ale o ile zawsze byłam słaba fizycznie o tyle teraz dojście do sklepu to dla mnie wyczyn.
I absolutnie nikomu nie polecam mojego trybu życia.

Tak w temacie tego uzaleznienia - ciekawe jest, że np. Dzisiaj nie brałam i nie mam z tym specjalnego problemu. Juz kiedyś miesiąc jechałam na takim ciągu, z braku pieniędzy z dnia na dzień przestałam na jakiś czas. Jedyne efekty uboczne to to, że niemiłosiernie mi się nudziło. W ogóle lepiej mi się po prostu spędza czas w stanie nietrzeźwości, nieważne po czym.

Tak czy inaczej nie zmieniła to faktu, że na następny dzień, po tych >12h odczuwam podwyższony nastrój, chce mi się coś robić i nawet kolory są ładniejsze. Nie próbowałam jakoś wielu używek w swoim dość krótkim żywocie, ale jak na razie tylko ta na mnie tak ładnie działa pod tym względem c:
  • 3955 / 147 / 0
wiecej serotoniny przez jakis czas po tripie to lepsze samopoczucie, zadne odkrycie.
W ogóle lepiej mi się po prostu spędza czas w stanie nietrzeźwości, nieważne po czym.
to sie nazywa uzaleznienie psychiczne. :*)
niedojebanie genetyczne
  • 25 / / 0
Nie zaprzeczam, ale dziwnie być uzależnionym po prostu od nietrzeźwości, a nie żadnej konkretnej substancji :/. Eh, wcale by mi to nie przeszkadzało gdyby nie stan portfela :<
  • 1823 / 104 / 20
To się nazywa politoksykomania, i ja jak wiele osób na ty forum też to "ma". Wcale nie jest dziwne, to chyba najczęściej występujące uzależnienie :-D
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 25 / / 0
Hyperreal bawi i uczy, wszystko jasne. Dzięki wielkie, przynajmniej wiem jak to się nazywa, lece czytać o tym więcej :heart: (chociaż tak czy inaczej nie ma się z czego cieszyć :-D ).
Dobra, koniec offtopu i żeby nikt się do tego nie przyczepił - DXM działa na moją depresję bardzo w porządku, gorzej ze stanem fizycznym.
  • 3955 / 147 / 0
Duce pisze:
To się nazywa politoksykomania, i ja jak wiele osób na ty forum też to "ma". Wcale nie jest dziwne, to chyba najczęściej występujące uzależnienie :-D
to cos wiecej niz uzaleznienie, to styl zycia. :old:
niedojebanie genetyczne
  • 122 / 5 / 0
DXM antydepresyjnie działa w leczniczych dawkach stosowanych rano niestety tylko krótki czas, przynajmniej u mnie.
tolerancja rośnie mi tylko na efekt antydepresyjny, bo dysocjacja ładuje się zawsze, jak przekroczę 45mg. jestem nadwrażliwa na ten środek, także nie wiem, jak to jest u innych.
pure madnessex-miosis
  • 848 / 286 / 0
Dojeb łyżeczkę soli po każdej dawce to ci przejdzie dysocjacja.
  • 1823 / 104 / 20
@up niby na jakiej zasadzie ma to działać?
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 3955 / 147 / 0
wlasnie?
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.