Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 834 / 18 / 0
Jaki jest ekwiwalent amisulpirydu? 25mg kwetiapiny to 50mg amisulpirydu?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 63 / 10 / 0
Brałam parę lat temu 600mg kwetiapiny na dobę. No cóż, nie ukrywajmy- wyglądałam i poruszałam się jak zombie, a zacząć ze mną jakiś temat? Teraz biorę Solian (100mg na dobę) i to jest niebo a ziemia. Zniknął szesnastogodzinny sen, brak uczuć, zamulenie. Jest za to dobry nastrój, nie ma natrętnych myśli, potrafię się normalnie wysławiać, jest energia do działania... Ogólnie polecam przetestować. Solian kosztuje teraz 40zł. Uważam, że jest wart swojej ceny.

Mam też takie pytanie, bo zostało mi w listku 5 tabletek Amisulprydu (Solianu) w listku, a chciałabym przetestować taką dawkę 500mg rekreacyjnie. Wie coś, ktoś? Będę wdzięczna za wszystkie posty w temacie :)
Niektórych filmów nie znajdziesz na torrentach... ;)
  • 834 / 18 / 0
@up, mnie opakowanie 60 tabletek po 50mg kosztowało ponad 30zł. Pewnie będziesz miała przy takiej dawce potrzebę ruszania się. 5 tabletek razy 200mg to 1 000 mg a nie 500mg. stosuje się nawet 1 200mg dziennie więc pewnie nie będzie Torsade de pointes. jak bieszesz na raz 500mg to wg. ulotki powinno to być w 2 dawkach żeby było zdrowo. na ulotce piszą też że przy większej niż zalecana dawce jest senność, utrata przytomności, sztywność mięśni i nietypowe ruchy. jakbyś miała ulotkę to byś tam mogła przeczytać
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 93 / 2 / 0
można miksować to z PST i rc np 3 albo 4 cmc albo 2-FA?
willy wonka puscił bonka i rozwalił pół pocionga
  • 93 / 2 / 0
lostinwonderland pisze:
Na początku czułam się po tym leku jak wrak umysłowy, i fizyczny. Połamane myśli (gdyby myśli były stołami, albo krzesłami to tak jakby ktoś przeciął je w pół, albo powyrywał nogi). Miałam bóle w klatce piersiowej, dreszcze, i ogromne lęki. Po trzech dniach nastąpiła poprawa, a obecnie jest bardzo w porządku.
inni też miewają bóle w klatce piersiowej? biorę pierwszy dzień i nie wiem czy to właśnie od tego się pojawił
  • 571 / 28 / 0
Drugie podejście do amisulprydu, i drug raz działa znakomicie. Za 1. razem przy niewyjaśnionym epizodzie zbędnego podniecenia i nerwowości, 200mg wyprostowało mnie w 2 dni. Tym razem pojawił się stan apatii, zmęczenie, 100mg ami postawiło mnie na nogi już od pierwszej dawki, zdrowe pobudzenie, ochota do działania. Ten leki nigdy mnie nie zawiódł, aktualnie żarty do 20mg paroksetyny.
Jeśli chodzi o zabużenia rytmu serca, faktycznie w początkowym okresie występują, z doświadczenia wiem że należy to zignorować, jak na neurolep i tak jest lightowo, u mnie było to wrażenie nierytmicznej pracy serca plus wzrost ciśnienia, ale po mniej niż 5 dniach wszystko ustąpiło.
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
polfiara pisze:

Mam też takie pytanie, bo zostało mi w listku 5 tabletek Amisulprydu (Solianu) w listku, a chciałabym przetestować taką dawkę 500mg rekreacyjnie. Wie coś, ktoś? Będę wdzięczna za wszystkie posty w temacie :)
co to wogole znaczy działanie rekreacyjne w tej wypowiedzi? :finger: że weźmiesz 500, nie bedziesz miała wogóle siły wstać i ze tym sie rzekomo naćpasz i będzie cudownie?
W malych dawkach powinien mieć działanie przeciwne do duzych, tylko pytanie, czy to prawda, bo jak narazie biore zwykły Sulpryd i po 400 to zombifikacja, a dawki 50-200 praktycznie nieco tylko podbijały tlpd i nieco uspokajały nerwice
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 93 / 2 / 0
5 dni biorę po 200mg, ciągle śpię i jestem apatyczny, nie wysypiam się
  • 63 / 10 / 0
@tramadolol: Nie do końca o to mi chodzi. Lubię wiedzieć, co biorę - po prostu. Jeśli są jakieś skutki uboczne w postaci "cudownego naćpania" to wtedy jest raczej niedobrze skoro coś, co ma leczyć jednocześnie też daje jakieś "jazdy". Jak chcę mieć odlot, to walę LSD albo mefedron.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zbędny cytat
Niektórych filmów nie znajdziesz na torrentach... ;)
  • 571 / 28 / 0
Rekreacyjnie moim zdaniem amisulpryd nie ma żadnej wartości, leczniczo - jak najbardziej. Aktualnie biorę 200mg rano z 20mg paro i jest jeśli chodzi o samopoczucie i stany lękowe bardzo dobrze. Wszelka senność ustąpiła, ale nie wiem czy brała się z ami czy z paro, bo wprawdzie biorę oba już z rok, jedno i drugie skończyło mi się i miałem 2 tygodnie przerwy.
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.