Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam wszystkich ryzykantów ;)
Tak mi przyszło do głowy po przeczytaniu wątku, że problem z podejrzaną paczką o małej wadze i dużej wartości bardzo łatwo ominąć. Kurier kosztuje tyle samo za paczkę 100-gramową i 10-kilogramową (z reguły wielkością graniczną jest <>30kg). Więc można puścić kilka cegieł z małym dodatkiem w środku...
Uwaga! Użytkownik hiperrealny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 2 / 0
Jesteś geniuszem %-D
  • 784 / 28 / 0
nie wiem, czy była na to odpowiedź, znajomy mi wciskał, że na psy skuteczną metodą jest pakowanie próżniowe.

osobiście przekonany jestem tylko do sprai ogrodniczych przeciw psom, nie wiem jak odnieść się do powyższego.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Przepraszam, ale Wy się kłócicie o paczki krajowe czy zagraniczne?
Bo np. listów krajowych nikt niczym nie sprawdza (pod kątem narkotyków), a list może mieć do dwóch kilogramów i mieć szalone gabaryty.
Ktoś z Was zamawia w ogóle więcej niż kilogram? Może GBL wchodzi w rachubę wagowo.
Zagraniczne są sprawdzane wyrywkowo.
Więc o co kaman?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 278 / 11 / 0
Zastanawiam się czy ma sens wysyłanie poste restante do różnych, znajdujących się blisko siebie urzędów pocztowych? Chodzi o to, żeby wysyłanie wielu listów z jednego źródła do jednego adresata było mniej widoczne. Bo kiedy te urzędy pocztowe są blisko siebie, to przesyłki najpewniej przechodzą przez ten sam WER. Trzeba jednak pojeździć dalej po kraju?
  • 934 / 12 / 0
w stanach wiekszosc kupujacych i sprzedajacych, zaklada skrzynki pocztowe za pomoca lewych ID, nabycie tego typu dkumentow jest tam banalnie proste, mozna miec skrzynek kilka na kilka nazwisk, w dodatku odbierac da sie rzeczy wymagajace potwierdzenia torzsamosci.
Po drugie
  • 278 / 11 / 0
Nie chciałbym zostać powinięty od razu za dragi i fałszywe dokumenty. Słaba opcja.
  • 1530 / 9 / 0
Chyba czegoś nie rozumiem. Chcesz wysłać kilka listów do tej samej osoby w tym samym czasie? Wyślij jeden list, albo paczkę ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 278 / 11 / 0
Nie w tym samym czasie, w krótkich odstępach czasu.
  • 1530 / 9 / 0
Nie rozumiem po co to sobie tak komplikować. Ludzie na poczcie mają przecież od groma różnych listów. Nie wiem czy w takiej sytuacji komuś by się chciało dokładnie przyglądać się każdemu listowi i sobie pisać ile to pani Basia dostała w tym tygodniu listów, a ile w nastpnym.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.