Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 130 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gomez »
Muzyka zespolu Anima Sound System podchodzi pod takie klimaty (przynajmniej niektore kawalki). W ich repertuarze znajduje sie tez utwor o bardzo niesugestywnym tytule - Marijuana :]
z brzegu-na-brzeg
  • 52 / 1 / 0
stad mozna sciagnat za free troche tranceowo-ambientowo-roznej muzyki
http://mrcam.free.fr/trance4ever/index. ... ction=mixs
(czsami strona dlugo sie laduje)
Uwaga! Użytkownik bob budowniczy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Z indyjskich klimatów jeszcze polecam Quintessence, zespół z Epoki hipisowskiej - zresztą poważnie podchodzili do tego, co robili, i byli mocniej w stronę medytacji, niż psychodelików. Mam ich pierwsze dwie płyty i będę miała trzecią. Pięknie wznowione przez wytwórnię Repertoire, zwłaszcza wydanie drugiej płyty dość niezwykłe i robi wrażenie, pozostałe w zwykłych digipackach. Swoją drogą ktoś wie może, skąd pochodzi ta nazwa? "Digi-" mi się kojarzy tylko z "cyfrowym" (digital), ale co ma z cyfrowością wspólnego opakowanie kartonowe w przeciwstawieniu plastikowemu?
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 130 / 6 / 0
Szczerze, to nie mam pojecia, w slowniku Kopalinskiego znalazlem tylko lacinskie slowko "digitalis", bedace terminem botanicznym i oznaczajace "naparstnica", lub w doslownym przekladzie "palczasty" :]
z brzegu-na-brzeg
  • 382 / 8 / 0
Bo "digitus" to pierwotnie "palec"... też nie wiem, co to ma wspólnego z cyfrowością. ;-)
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 130 / 6 / 0
Palec jest czescia reki, moze chodzi tu o to, ze digipacki sa wykonywane recznie :-D
z brzegu-na-brzeg
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jordan »
Dream Temple - http://www.psyshop.com/shop/CDs/yse/yse2cd073.html
2 plytowa skladanka, ktora jak ostatnio zapuscil mi kumpel podczas sesji kwasowej to momentami bylem pewien ze to najlepsza plyta jaka w zyciu slyszalem :D
teraz pisze z pracy, ale jak wroce na chate to tam na moim magicznym dysku twardym mam katalog pod tytulem "leb urywa" ktorego zawartosc bardzo ladnie pasuje do psyche dragow....
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sion »
www.saikosounds.com przebitka na wszystko.
a muzyka lepij samemu robic jakis transik na dzbaneczku i rura imitujaca nos slonia. o rany co za przezycia!
www.psychodelicznosc.fora.pl
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aml »
psy-trance, trudno przytoczyc nazwy poszczegolnych ekip, grunt by bylo na zywo. Na drugiej sali lekki ambient, gdyby czasem serducho zaczelo bic za szybko. Do tego swiatla, lekka mgla i kilkaset ludzi majacych podobna jazde jak nizej podpisany :-)) Saaama radosc...

a jak juz wrocimy do domu...
VA_-_Nova_Natura-2005
Kalahari_Surfers_-_Conspiracy_of_Silence-2004
VA_-_Floating_Point_3 (od 1 do 3)

I sporo, sporo innych..... Polecam pogrzebac sobie na osloskop.net...
Uwaga! Użytkownik aml nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Przem0 »
Mnie najlepiej słucha sie jakis imstrumentalnych kawalkow reagge&ragge, i ogolnie piosenek ktore nie wymagaja poswiecania duzej uwagi... polecam w szczególnosci
"the specials" i "Vavamuffin"

pozdro dla wszystkich fanow reagge:D
Uwaga! Użytkownik Przem0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.