Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 364 / 3 / 0
Kto jak kto, ale niektórzy zaćpać potrafią nawet przy kuracji SSRI ^_^
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 6 / 0
Ja się zaćpałem, jak pierwszy raz w życiu wziąłem SSRI. Czułem się jak po pigule. Wszystko trwało kilka godzin, a jak wziąłem następnego dnia, to nic już nie czułem. Dodam, że brałem w celach leczniczych oczywiście, z zalecenia lekarza.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 237 / 10 / 0
a mnie zastanawia po jakim czasie receptory wrócą do siebie. Jakieś 1.5 roku jem mianseryne ( aktualnie 60mg) i serte od pół roku 50mg. chce zacząć redukować dawki i w końcu to na stałe odstawić ( ew tylko i wyłącznie w celach nasennych zolpidem ) Chciałbym w końcu zjeść sobie jakiegoś psychodelika i poczuć życie takim jakie naprawdę jest a nie żyć w tej pierdolonej szklanej kuli odcięty od emocji i tego co się dookoła mnie dzieje... także po prawie 2 letnim okresie żarcia tego ile powinien mi zająć powrót do normy o ile takowy wgl jest możliwy ?
All that I need,
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
  • 1345 / 6 / 0
Nawet kilka miesięcy. Ale wrócisz do siebie na pewno! I sam się zdziwisz, bo dostrzeżesz w sobie takie cechy, o których pewnie w ogóle zapomniałeś, że istniały.
Odstawiaj to gówno jak najszybciej.

Polecał bym najpierw odstawić sertę, bo po odstawce możesz mieć jakieś lęki + bezsenność, które to objawy skutecznie zniweluje mianseryna. A w ciągu 2-4 tygodni zejdź stopniowo z tej ostatniej. Oczywiście możesz to wszystko wykonać jednym cięciem, ale to zwiększa ryzyko powikłań, których za chuja Ci nie życzę. Jednak piszę tylko, jak ja sam bym zrobił.

Zdziwisz się, ile potrafisz mieć emocji w sobie, myśli, zajawek różnotematycznych... Ja, jak odstawiłem fluo po 1,5 m-ca brania, to po kilku dniach zacząłem być przez bliskich indagowany, że co tam u mnie słychać, że jestem taki wesoły i uśmiechnięty - oraz rozmowny (dodam, że w ogóle, z natury jestem rozmowny ;)

Życie, panie Scumfuck.
Jebać te wszystkie zamulacze głowy, brać przez jak najkrótszy czas (czasami deprecha gryzie po dupie, czasem nie ma wyjścia...). Ja brałem fluo na deprechę po odstawieniu kody i pomogła, ale teraz jestem BARDZO zadowolony, że odstawiłem. Jedna z moich lepszych decyzji w ostatnich miesiącach.

Pozdro.

Bender

• 1241 / 9 / 0
kodeinowy szaman pisze:
uzależnienie fizyczne to żadne uzależnienie. Śmieszą mnie ludzie co brali SSRI miesiącami a nagle chcieliby je odstawić z dnia na dzień- zapewne żeby sobie zaćpać
Ty czlowiecze nie przezyles zapawne jeszcze stanu ciezkiego uzaleznienia fizycznego od substancji wniskujac po niku jestes jednak na swietnej drodze do tego zeby swoje slowa zdecydowanie przeprosic poczekaj troszke a sie doigrasz I zrozumiesz jak wielkim problemem jest uzaleznienie fizyczne ... Ktore czesciowo przeklada sie na uzaleznienie psychiczne bo masa jego przekracza mozliwosci naszej fizycznosci :)

Ja jestem uzalezniony of ssri I od opiatow tak smiesznie I obie substancje a raczej ich brak jest w stanie zaprowadzic mnie w miejsca o jakich w najgorszych koszmarach nie snilem ... Pokory czlowieku
  • 182 / 4 / 0
mylisz się, brałem ten shit dwa lata i odstawienie zajelo mi dwa miesiące. Redukowałem dawkę o 25mg (sertralina) co dwa tygodnie i nie uświadczyłem żadnego efektu odstawienia. Dlatego śmieszy mnie, że komuś kto bierze to miesiącami albo latami robi różnice miesiąc w to a w tamto.
i nie sugeruj sie moim nickiem bo pozory mogą mylić!
  • 1345 / 6 / 0
Skoro tak lajtowo było, to czemu redukowałeś stopniowo?
W długim ciągu skręt może być naprawdę sporą barierą psychiczną, choć sam jest fizyczny.

Bender

• 182 / 4 / 0
bo nie stanowiło to dla mnie problemu
  • 388 / 3 / 0
Ehh... Każdy ma inny organizm szaman.
  • 734 / 6 / 0
no mi ASRI wogole nie piodeszlo...ale probowalem tylko esticalopramu ....powiem tak pierwszego dnia zadzialal jak jakis kox ale nie spalem nasteopnego dnia znowu ...naspidowanie minelo szybko...ale nie bylem w stanie normalnie funkcjonowac a nie jak po subtelnym benzo rozpierdalalo mi to plan dnia ...dlatego..niedokonczylem paczki....pozniej nie jadlem kilka miesiecy pomyslalem ze jebne i zadziala jak kox...znowu ale nic z tego nic nie odzczulem...co wiecej podzielilem sie z tym kumplami i zadn nie odczul ze cos przyjebal a ja odrazu pierwszy dzien czulem sie jak bog...zostalo mi ze 3 tabsy moze se zara jebne z ciekawosci moze wyklepie...bo nie jadlem kilka miechow...wiem ze to niby dziala po czasie ale ja za pierwsszym razem mialem takiego kopa i euforie ze nie bylem w stanie uwierzyc w to co czulem,....wszysstkike rc to sie chowaly (oczywiscie oprocz tych psychodelicznych) na ulotce pisalo ze u osob z jakimis zabozeniami deproesjomaniakalnymi czy cos takiego moze pojawic sie mega euforia i naplywy szczescia i zeby wtedy odstawic ten lek...ale wtedy to nie mialem zamiaru :heart: ale odstawilem to bo nacpany bylem po tym normalnie...wiec nie moglem qrwa biegac czy cos bo by serce chyba wysiadlo
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.