Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 22 / 1 / 0
mikeoslo pisze:
Wczoraj odstawilem zopiklon. w nocy przespalem moze z godzine, wlasciwie to ciezko nazwac to snem, w dzien kolejna godzina. uczucie dretwienia, skurcze miesni... jakbym mial mega kaca po alko- bardzo nieprzyjemny dzien
Miałam dokładnie to samo. Tylko że brałam dłużej niż Ty. Od trzech tygodni nie wzięłam nawet jednej tabletki, bo wątroba zaczęła mi wysiadać. Pierwsze dni po odstawieniu praktycznie nie spałam w nocy. A jak się przespałam chociaż godzinę to miałam wrażenie jakbym spała przynajmniej z 15 h, cały dzień odrealnienie, zawroty głowy. Minęły trzy tygodnie, a ja po nocach nadal nie śpię :-/ Zopiklon jest całkiem fajnym lekiem, ale na chwilę. To dziwne, ale z uzależnienia od fety łatwiej mi było wyjść niż z tego... :-/
The world told us sin's not good but we know it's great
War-time full-frontal drugs, sex-tank armor plate.
  • 3215 / 416 / 0
Nie rozumiem skąd wasze zdziwienie efektami nagłego odstawiania zopiklonu. Przy nagłym odstawieniu benzodiazepiny dają bardzo podobne i bardzo nieprzyjemne efekty - a zopiklon wiąże się wszakże z tym samym receptorem co i one.
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 140 / 2 / 0
Odstawienia zopiklonu nie ma co porównywać (moim skromnym zdaniem) do odstawiania benzodiazepin, niebo a ziemia. Tyle.

PZDR.
RESEARCH CHEMICALS

KANNABINOIDY
  • 62 / 1 / 0
wydawalo mi sie ze to bedzie swego rodzaju spacerek...1 , gora 2 noce jakies gorsze samopoczucie czy cos takiego...
mam na glowie tone papierkow z pracy do zrobienia...a nie moge sie skupic , zmeczony jestem jakbym mial zjazd po nocy ze stymulantami ...i 2 noc z rzedu godzinka polsnu.

Zbędny cytat. mrstothet.
Uwaga! Użytkownik mikeoslo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 140 / 2 / 0
Ta bezsenność powinna minąć w ciągu kilku dni.
RESEARCH CHEMICALS

KANNABINOIDY
  • 62 / 1 / 0
3 noce juz za mna...czuje sie jak zombi. wygladam srednio...strasznie zmeczone oczy i twarz, ciezko poznac sie w lustrze. ma nadzieje ze to naprawde kwestia paru dni...sprobuje dzis moze ze 2 browarki z waleriana. moze pomoze
powiem szczerze ze nie spodziewalem sie takiego wyprania w srodku tygodnia pracy... strasznie chce mi sie spac, jade autem . trace kontrole z rzeczywistoscia,
leze w lozku.. zamykam oczy..i normalnie w ulamku sekundy zasnalbym ze zmeczenia...ale poprostu nie zasypiam.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2013 przez mikeoslo, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik mikeoslo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 3 / 1
pare postów wyżej napomknięto że nie ma sensu aplikować zopiklonu w klame 'z wiadomych przyczyn'.. czy chodzi o ten wysokich lotów (porownujac do np zolpi) dyskomfort w nochalu czy jest to coś bardziej tajemniczego? ^^
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2013 przez wicknesss, łącznie zmieniany 1 raz.
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 606 / 8 / 0
@wickness

ta wiadoma przyczyna to niemożliwa gorycz i spływ że aż się rzygać chce. Nie znam nic gorszego. No i mniejsza biodostępność

a z plusów- działa natychmiast i trochę inaczej, więcej chillu mniej senności :D
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 43 / 1 / 0
mi sie ostatnio pomylily zamiast mianseryny zapodalem sobie zopiklona, a na domiar zlego prowadzilem auto,dobrze ze nie usnalem gdzies na skrzyzowaniu dopiero by byla jazda
Nastkukafszy
  • 1 / / 0
znalasłem blister : Zopiclone 3,75, zjadlem pierw dwie, dorzucilem druga w nos niecala, a teraz duga walne zobacze co będzie. no i zapijaw piwem, po jakieś dawce mozna popasc w spiaczke.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.