Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 2129 / 29 / 0
Proszę bardzo, znalazłem to na jednym forum w temacie " medyczne aspekty palenia marihuany " ( samo info o odwodnieniu pochodzi z innego forum, niestety autor nie podaje źródła )
http://nvision.pl/forum/lofiversion/ind ... 12838.html
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
r0galik pisze:
Kuba Powiatowy pisze:
@koala, THC powoduje odwodnienie tkanki mięśniowej, co powoduje jej zmniejszenie i co za tym idzie, osłabienie. To jest prawdopodobnie przyczyną owego bólu.
a może podaj źródło? Swoją drogą wpływ MJ na przyrost masy mięśniowej to ciekawy temat... znalazłem np. taką dyskusję: http://forum.bodybuilding.com/showthrea ... =114590321 (link do forum po angielsku)
Dziwne, że nic kulturyści o tym odwadnianiu mięśni nie piszą, ale też i dyskusja nie jest na jakimś wysokim poziomie. Poza tym kulturyści wdupcają kreatynę i wtedy pewnie owego odwodnienia nie doświadczają.

Jest za to o negatywnym wpływie produktów spalania na mięśnie.

@korkorio: no tak, tytoń zmniejsza łaknienie, o to mi chodziło.

Jeszcze co do zamulenia po zejściu mj, trzeba w końcu przejść na waporyzator i ustawić temperaturę na euforyczny haj, to może być rozwiązanie.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 16 / 0
Można schudnąc i gastro tu nic nie ma do tego.
Pale codziennie od 4 lat (cały dzień chodzę upierdolony od przebudzenia do pójścia spać), schudłem od tego czasu dobre 20 kg.
Przestałem ćwiczyć, zmieniłem ogólnie swój tryb życia na mniej zdrowy i mniej ruchliwy.
Jem jak pojebany i nie da się tego ukryć, anie tyje prawie wcale.
Mój organizm poprostu nie potrafi tyć tłuszczem, wystarczy że 2 miesiące bym troszkę intensywnie poćwiczył i masa szybko wróci.

Moderator niech to podepnie pod ogólny, bo i tak juz jest offtop.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
noo ale dla mnie baczka pseudonim "MJ" jest najlepsza i nigdy nie mów ze nie. nie ma to jak ziółko wyjebane lajtowe w małym woreczku strunowym albo w foliówce po drożdżówce takie pachnące charakterystycznie inaczej, tez wyglądające no i relaks, lajt i 0 agresji. nie czaje zjebów co uwazaja to za narkotyk.
Maisssterrr qrwy
  • 1067 / 205 / 0
I don't do drugs. I am drugs.
  • 907 / 8 / 0
Kuba Powiatowy pisze:
@koala, THC powoduje odwodnienie tkanki mięśniowej, co powoduje jej zmniejszenie i co za tym idzie, osłabienie. To jest prawdopodobnie przyczyną owego bólu.
ja jak czasem wpadne we ciąg to po spaleniu (pale zwykjle sam w domu) około 5 gram bo miesięcznej conajmniej przerwie, to rano sie budze troche poturbowany, żaden "żeśki bóg"... musze dojść do siebie i dopiero po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach mam ochote na małe co nie co jak sie pożądnie obudze...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r0galik »
Kuba Powiatowy pisze:
[url]http]
Rzygać się chce od wypowiedzi na tym forum...
Znalazłem informacje, że marihuana, podobnie jak alkohol, blokuje produkcję wazopresyny i tym sposobem odwadnia organizm (siusiamy :)). Nie wiem jednak jak duży w porównaniu z alkoholem jest ten efekt - słyszałem, że oprócz tego alko hamuje WZROST mięśni czyli tworzenie grubszych włókien, ale nie wiem czy to prawda.

A czapa na drugi dzień jest fajna :D . Fakt, trochę jest wrażenie przymulenia ale z mojego doświadczenia wynika, że nie ma wpływu na sprawność intelektualną, np. egzamin z fizyki zdałem ok na czapie, i do tego efekt antydepresyjny (na szczęście mnie niepotrzebny, mam nadzieję, że nigdy)
Co cię nie zabije, to cię osłabi.
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
r0galik pisze:
Znalazłem informacje, że marihuana, podobnie jak alkohol, blokuje produkcję wazopresyny i tym sposobem odwadnia organizm (siusiamy ]

To prawda, marihuana jest po prostu moczopędna. A więc wszystko składałoby się w całość, której na imię odwodnienie mięśni. Czyli warto byłoby zagryźć lolka kreatyną, jeśli ktoś dużo pali.
A czapa na drugi dzień jest fajna :D . Fakt, trochę jest wrażenie przymulenia ale z mojego doświadczenia wynika, że nie ma wpływu na sprawność intelektualną, np. egzamin z fizyki zdałem ok na czapie, i do tego efekt antydepresyjny (na szczęście mnie niepotrzebny, mam nadzieję, że nigdy)
Na drugi dzień, to tak zwane afterglow, pewnie że fajne, najlepsze na świecie :-) Mnie chodziło jak sobie radzić bezpośrednio po zejściu fazy, nie na drugi dzień. To znaczy, co zrobić, żeby się nie dopalać, a było dobrze.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 18 / 0
r0galik pisze:
Kuba Powiatowy pisze:
[url]http]
słyszałem, że oprócz tego alko hamuje WZROST mięśni czyli tworzenie grubszych włókien, ale nie wiem czy to prawda.
Prawda. Co nie zmienia faktu, ze najwiekszy koks jakiego znam prawie po kazdym treningu wypija najmniej 5 browarow, no ale gosciu jest ewenementem, juz dawno powinien nie zyc od ilosci ruskiego gowna ktore zjadl w swoim zyciu %-D

Co to odwadniania przez MJ to pierwsze slysze, moi znajomi ktorzy cwicza i pala tez. Zawodowi kulturysci specjalnie odwadniaja sie przed zawodami, zeby bylo widac miesnie, kilku od tego zmarlo. Moze opatentowac medyczna MJ w stanach do tego celu ? ;-)
As above, so below
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
%-D
a to ide na bucha
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.