Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 401 / / 0
spróbuję chyba tak jak eso..

tak konkretnie jakie psychodeliki?
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
4-AcO-DMT
ale miałam też świetnego coacha-przyjaciela, który mi pomógł
  • 425 / 3 / 0
Odstawianie małej dawki citalopramu u mnie - pierwsze dwa dni żadnej różnicy, następnie jakieś 4 dni beznadziejnie, później z dnia na dzień przeszło - jest jak przed odstawieniem, już jakiś miesiąc.
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 106 / 9 / 0
Ok. miesiąca temu odstawiłem escitalopram. Dawka dzienna 10 mg. Zażywany ok. 1 roku. Gdy rozpocząłem "kurację" wchodził parszywie. Pamiętam, że musiałem na początku obniżyć z 10 na 5 mg, ponieważ miałem jakieś dzikie jazdy. Nie odczułem nic. Żadnych skutków odstawiennych, spadku nastroju itp. Odstawiałem stopniowo pierw z 10 mg na 5 mg, potem 5 mg co drugi dzień, następnie kroiłem połówkę i zażywałem co drugi dzień (~2,5mg) i przestałem, bo tak na prawdę w ogóle nie był mi potrzebny do szczęścia ten specyfik ;-) "Nic na siłę tylko młotkiem" - może benzo to to nie jest, jeśli jednak zależy wam na uniknięciu dolegliwości związanych z zaprzestaniem stosowania ssri to szczerze radzę rozplanować sobie odstawianie na co najmniej 1 miesiac, z uwzglednieniem redukcji dawki.
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 410 / 23 / 0
Hmm ja osobiscie bralem kilka SSRI i poza paroksetyna odstawialo mi sie je calkowicie lajtowo... Redukcja przez 2-3 dni na pol dawki i pozniej bezproblemowa odstawka. No, ale co organizm to inna reakcja.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Mnie też paroksetyne odstawiało się dobrze, ale raz pominąłe dawkę wenlafaksyny i... przeżyłem koszmar, mega lęki i brain zapy.
Uwaga! Użytkownik takisobie88 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 383 / 6 / 0
Ok 28 czerwca odstawiłem sertraline. Dawka 100mg brana przez około pół roku. Przez ostatni czas zdarzyło mi się wypić trochę alkoholu. W sumie mały ciąg. Apogeum nastąpiło na weselu, na którym byłem tydzień temu. Wypiłem na prawdę sporo.

Od 5 dni nic nie pije. Od tamtego czasu jestem cały czas mega odrealniony, czasami odczuwam lęki. Jest na tyle źle, że nie idzie wysiedzieć w pracy. Dzisiaj od rana, czułem się jak w matrixie. Po 13 poczułem trzeźwość umysłu i nawet pozytywne pobudzenie. Trwało to przez ok 7 godzin. I znowu takie odrealnienie. Najgorzej jest rano.

Myślicie, że to tylko przez alkohol? Czy może tabletki też w tym mają swój udział. Mam poczucie, że to mi już zostanie do końca życia. Dlatego liczę na jakieś pocieszenie :-D
  • 425 / 3 / 0
Ktoś z obecnych odstawiał mianserynę? Można się spodziewać, że odstawka będzie podobna do odstawiania ssri?
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 31 / 1 / 0
Jak odstawiłeś? Nie zmniejszałeś dawek ze 100 na 50 na 25? Jak nagle przestałeś brać 100 to mnie nie dziwi że masz matrix.
  • 401 / / 0
Mi w odstawce (sertralina) to pomagały początkowo imprezy i ciągłe przebywanie z ludźmi (schodząc z 250 do 75) a obecnie już jestem na 25mg/dziennie i.. (zapewne nikogo nie zaskoczę tym wyznaniem) inne rzeczy tj. GBL. Ooo i przez miesiąc piracetam też swoje zrobił chyba. minus takiego rozwiązania? codziennie leje się u mnie czyściciel.
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.