4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 124 / 8
krzysztofpx pisze:
Ale i początkowo był wyczuwalny drażniący zapach octu... co to?
Hmm, może ocet?

Jaką sól zrobiłeś?
  • 121 / 2 / 0
chlorowodorek
Uwaga! Użytkownik krzysztofpx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / / 0
czesc Wam
zrobiłem wg pierwszego przepisu z faq czyli w 10ml wody i 1ml octu rozpuściłem 12tabl, przefiltrowałem. Do czystego jak woda i zimnego roztworu wsypałem 500mg nadmanganianu i mieszam... miaszam...mieszam, po 20 minutach roztwór nadal jest fioletowy :-( a wg przepisu reakcja powinna trwać 5-10 minut. Co jest kurde?
  • 3449 / 124 / 8
Jeśli robisz z Sudafedu, to reakcja zachodzi do godziny.
  • 121 / 2 / 0
A mozna było by w jakiś sposób przeprowadzić utlenianie poniżej temperatury 0 stopni? Używając innego rozpuszczalnika jak woda?
Motto reakcji; im niższa temperatura więcej metylokatynonu:)
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2011 przez krzysztofpx, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik krzysztofpx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 58 / 0
Nie wystarczy łaźnia woda-sól-lód?
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 121 / 2 / 0
Nie. Bo ja chcem mieć poniżej 0 stopni jeśli będzie więcej metylokatynonu.
  • 2814 / 14 / 0
Sposobem jaki przedstawił Thirteen otrzyma się do -21'C. Proponuje zapoznać się z https://talk.hyperreal.info/mieszaniny- ... 22847.html
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / 2 / 0
Ale jak temperatura poziżej 0 stopni ma się do charakteru utlenienia?
  • 3449 / 124 / 8
A jakie to ma znaczenie? Nie uzyskasz temperatury roztworu poniżej 0 stopni, bo reakcja jest egoztermiczna. A gdybyś uzyskał, to przestałoby to reagować. Temperatura otoczenia powinna być jak najniższa w celu uzyskania temperatury roztworu możliwie najbliższej zeru.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2011 przez Czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.