khabarakH pisze:Roni Regan pisze: Dla mnie usypiający element to zwiększenie fazy ]
Potwierdzam, również nie zauważam żadnego spadku euforii. Dla mnie Aviomarin / Apap Noc do kody jest niezbędny, "czysta" koda dużo słabiej mnie klepie.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
i wydaje mi się, że też wzmacnia efekty działania kodeiny (w ogóle ją czuć, nawet dawki rzędu 300-450 skutecznie robią motylki w brzuszku na łóżku, kopciuszku)
tak więc, każdy organizm jest inny, w tym wypadku widać to doskonale na przykładzie spektrum efektów leków przeciwdepresyjnych, dziękuję za uwagę. jak coś pojebałem to mnie poprawiajta, człeki;*
wujek supra
Klomipramina nie jest do końca inhibitorem (pełnym) ów enzymu, ale w pewnym stopniu spowalnia proces utleniania np kody. Fajnie by było, gdybyś dopisał w wolnej chwili, jakbyś znalazł info o stopniu inhibicji.
Warto też dodać używane w dermatologii środki przeciwgrzybiczne, te najczęściej spotykane a więc flukonazol i ketokonazol, jako jedne z potężniejszych inhibitorów CYP3A4 oraz CYP2D6.
Jeszcze z innej półki:
http://www.pharmacytimes.com/publicatio ... 08-07-8624
A tu jeszcze jaśniej:
http://www.pharmacytimes.com/publicatio ... 05-05-9511
I teraz sprostowanie: Temat w większości dotyczy tramadolu/kodeiny, antydepresanty; TLPD,SSRI/SNRI, MAOI, MAO itp. w większości a raczej żaden z żadnej grupy nie będzie działał wybiórczo. Wpływ w obrębie cytochromu 2D6 jest u większości leków dodatkiem, głównie jednak jak wiadomo działają na wychwyt zwrotny neuroprzekaźników i na nie same.
fluoksetyna w dużym stopniu hamuje enzym CYP2D6 (dużo większym niż paroksetyna), chociaż i tu są za i przeciw. Na sobie nie testowałem SSRI popijane r-rkiem kody czy tramca. ;p
Prędzej obstawiałbym przy właśnie lekach arytmicznych, przeciwgrzybicznych i innych "cudach chemicznego świata".
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.