Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
khabarakH pisze:
Roni Regan pisze:
Dla mnie usypiający element to zwiększenie fazy ]

Potwierdzam, również nie zauważam żadnego spadku euforii. Dla mnie Aviomarin / Apap Noc do kody jest niezbędny, "czysta" koda dużo słabiej mnie klepie.
Warto dodać, że właściwie są to dwie nakładające się na siebie fazy.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 442 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: titi »
Hmmmm... z mojego doświadczenia wynika, że sertralina wzmacnia działanie kody. Pewnie mam coś zjebane, ale po 300mg ostatnio dwa razy zemdlałem (śmiesznie to zabrzmi, ale uczucie było zajebiste;)), w ogóle odkąd łykam sertralinę (50mg) działanie kodeiny jest jakby bardziej intensywne, reakcja histaminowa mocniejsza, euforia wyjebana w kosmos... noooo... tak się chciałem z wami podzielić spostrzeżeniem.
  • 463 / 10 / 0
Codeinowi wenflaksyna podbijała mocno, choć niby nie powinna.... był już po pierwszych seansach z heroiną, wiec to nie placebo, każdy organizm jest inny;)ja zażywam od prawie 2 tygodni opipramol(100-150mg wieczorem, średniej mocy tlpd, tak się to pisze po polsku?) i citalopram (20mg rano, słabe ssri), również biorąc w międzyczasie browna...
i wydaje mi się, że też wzmacnia efekty działania kodeiny (w ogóle ją czuć, nawet dawki rzędu 300-450 skutecznie robią motylki w brzuszku na łóżku, kopciuszku)
tak więc, każdy organizm jest inny, w tym wypadku widać to doskonale na przykładzie spektrum efektów leków przeciwdepresyjnych, dziękuję za uwagę. jak coś pojebałem to mnie poprawiajta, człeki;*
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 611 / 17 / 0
Bardzo ciekawy art na temat działania klomipraminy i innych TLPD w roli inhibitorów w obrębie cytochromu 2D6 : http://www.psychiatriapolska.pl/uploads ... 2_2007.pdf
Klomipramina nie jest do końca inhibitorem (pełnym) ów enzymu, ale w pewnym stopniu spowalnia proces utleniania np kody. Fajnie by było, gdybyś dopisał w wolnej chwili, jakbyś znalazł info o stopniu inhibicji.
Warto też dodać używane w dermatologii środki przeciwgrzybiczne, te najczęściej spotykane a więc flukonazol i ketokonazol, jako jedne z potężniejszych inhibitorów CYP3A4 oraz CYP2D6.

Jeszcze z innej półki:
http://www.pharmacytimes.com/publicatio ... 08-07-8624

A tu jeszcze jaśniej:
http://www.pharmacytimes.com/publicatio ... 05-05-9511

I teraz sprostowanie: Temat w większości dotyczy tramadolu/kodeiny, antydepresanty; TLPD,SSRI/SNRI, MAOI, MAO itp. w większości a raczej żaden z żadnej grupy nie będzie działał wybiórczo. Wpływ w obrębie cytochromu 2D6 jest u większości leków dodatkiem, głównie jednak jak wiadomo działają na wychwyt zwrotny neuroprzekaźników i na nie same.
fluoksetyna w dużym stopniu hamuje enzym CYP2D6 (dużo większym niż paroksetyna), chociaż i tu są za i przeciw. Na sobie nie testowałem SSRI popijane r-rkiem kody czy tramca. ;p
Prędzej obstawiałbym przy właśnie lekach arytmicznych, przeciwgrzybicznych i innych "cudach chemicznego świata".
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.