Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Ja tam bardzo cenię klony w celach przeciwpadaczkowych :*) Na bóle w krzyżu tramal
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Blu, te nowe leki p/padaczkowe moze rzeczywiscie maja mniej skutkow ubocznych, ale benzodiazepiny maja na pewno mniej skutkow ubocznych i sa mniej toksyczne niz np. karbamazepina czy depakine. Niestety w wiekszosci przypadkow na padaczke lekarze daja te toksyczne gowna jak Tegretol czy Depakine Chrono. Wiekszosc lekarzy pewnie mysli, ze jak stare leki sa skuteczne to po co przepisywac nowe, mniej szkodliwe. Niestety pewnie w najblizszych latach pewnie nic sie nie zmieni.
  • 3216 / 395 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Gargamel pisze:
ale benzodiazepiny maja na pewno mniej skutkow ubocznych i sa mniej toksyczne niz np. karbamazepina czy depakine.
Czy ja wiem, padaczkowcy muszą to brać codziennie do końca życia, nie chciałbym być zbenzosowanym zombiakiem do końca życia i wybrałbym wtedy nawet toksyczne gówno pod tytułem karbamazepina.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 437 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
No, z perspektywy ćpuna może to się wydawać dziwne, ale normalni ludzie tak właśnie myślą ;)
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
tegretol to jest dobry jako lek normatywny, nigdy nie zdecydowałbym się na kurację nim, mając epilepsję. W tym przypadku uważam, że stosowane benzodiazepiny nawet przewlekle to lepsza opcja.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 6 / 0
otóż kiedyś podjąłem desperacki krok - odtrucie sie z heroiny - zakupiołem na lewe recepty chyba z 80 opakowań cyclobarbitalu spałem ok 10 dni (nie pamiętam dokładnie) po prostu budziłem się na skręcie i dobierałem garść .... no a potem gdy się skończyło to cały dzień piłem browary ze 40 moze to był najgorszy dzień w moim życiu - na szczęscie mam spoko ojca (obecnie licze sobiie 40 latek a mój stary 70... no i następnego dnia koło południa czułem że jest ze mną na prawdę źle - gdy kładłem się do łóżka haluny jak po nioe przespanych 10 nocach jak wstawałem to trochę lepiej... ale nie wiele... nagle urrwany film nie pamiętam nic i mój stary mówi ze wezwal prywatnego lekarza i ze miałem padaczke... lekarz przyjeczał dał mi kilka reladormów(10mg diazepamu + 100mg cyclobarbitaku i zostawił mi całe dwa opakowanie nitrazepamu z zaleceniem pójścia na detox..... parę miesięcy poteem znów atak na klatce schodowej gdy goniłem towar, potem jeszcze dwa razy. iałem robione EEg mózgu powiedzieli ze już tak mi zostanie... ale od 7 lat spokój. dodam tylko ze nie nadużywam nic mocno tzn tylko koda i DHC no i ostatnio jestem na suboxonie (Londyn) ostatnie zrobione tu EEG nie wykazało trwałych zmian Lekarz powiedział że po naduzywaniu barbituranów i benzo występuje tzw prtzewlekły zespoł abstynencyjny który charakteryzuje się sportadycznymi atakami epi grand mall no i zabuzeniami równowagi - ale to predzej czy później mija dodam tylko że będąć tu na suboxonie 6mgdziennie + 30 mg diazepamu (2mg redukcja co 2 tygodnie) jestem kierowca autobusu miejskiego......
aha jakby co to jestem z wyksztaucenia farmaceutą więc jakieś pytania - chętnie odpowiem) buźka trzymajcie się ćpuny i nie dajcie się zwariować pseudomondralom
  • 129 / 4 / 0
Znana osoba miała padaczkę po Tramalu. [nie brała wtedy żadnych benzodiazepin. Czy jak chce teraz wziąć 1 lub 2 gramy tramka, to 2mg Alpry wystarczą, by uniknąć ataku? O ile wcześniej mnie więcej powinno się wziąć benzo przed zapodabniem tramalu (postać tramka skuroszna wersja retard].

Jak 2mg aplry to za mało to ile powinno być?
  • 155 / 3 / 0
Nie jestem ekspertem co do Tramalu, lecz jesli osoba nie ma tolerki (na alprazolam) 2mg powinno wystarczyc
moze jakies leki typu depakiny, ale nie wiem czy nie wystepuja to jakies interakcje z tramadolem.
  • 522 / 4 / 0
Jak to było juz wczesniej napisane na forum benzodiazepiny nie zapobiegaja padaczki w 100%.
  • 507 / 11 / 0
Old Death pisze:
O ile wcześniej mnie więcej powinno się wziąć benzo przed zapodabniem tramalu
Spokojnie wystarczy godzinę przed.

@PrezesSkt, owszem, ale znacząco obniżają szansę na ową, więc benzo to dobry pomysł. *

Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.